Like Birkenstocks | 10 άνετα σανδάλια για το καλοκαίρι

Τα σανδάλια που δεν πρέπει να λείπουν από την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Υπάρχει ένα ζευγάρι σανδάλια που δεν απουσιάζει από καμία καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα: τα Birkenstocks μοιάζει να ήρθαν για να μείνουν για πάντα. Η μακρά ιστορία του γερμανικού brand παπουτσιών με ανατομικές σόλες, εξάλλου, και η διαχρονική επιστροφή από γενιές σε γενιές στα iconic σχέδιά του το επιβεβαιώνουν. Με την άνοιξη να βρίσκεται ήδη εδώ και το καλοκαίρι να μην απέχει αρκετά, η αναζήτηση για σανδάλια Birkenstock ή σανδάλια τύπου Birckstock έχει ήδη ξεκινήσει.

Birkenstocks: ιστορία αιώνων

Η ιστορία των Birkenstocks ξεκινάει ξεκινάει αιώνες πριν. Για την ακρίβεια, η αρχή έγινε τον 18 αιώνα από τον Γερμανό τσαγκάρη Johann Adam Birkenstock, ο οποίος πέρασε την τέχνη του από γενιά σε γενιά, και 120 χρόνια μετά, το 1896, ο δισέγγονός του Konrad Birkenstock ανοίγει τα πρώτα καταστήματα με παπούτσια με εύκαμπτες εσωτερικές σόλες στη Φραγκφούρτη.

H συνέχεια ανήκει στις πρωτοπόρες ιδέες του Karl Birkenstock και τις θεωρίες του περί "φυσικού περπατήματος" και "υγιών παπουτσιών" (1947), αλλά κυρίως στο σχέδιο που έμελλε να γίνει iconic: το single-strap σανδάλι Madrid, ένα ζευγάρι "fitness sandals με βαθιά και ευέλικτη σόλα", που αρχικά προοριζόταν για γυμναστές.

Συνέχισε την ανάγνωση στο harpersbazaar.gr