Follow us

Fall 2021 | Η pop συλλογή που παρουσίασε ο Dior στη Σανγκάη

Ο οίκος Dior βρέθηκε ως "επίτιμος καλεσμένος" στην Εβδομάδας Μόδας της Σανγκάης.

Dior Splash News / Ideal Image

Στην Εβδομάδα Μόδας της Σανγκάη συμμετείχε ο οίκος Dior ως "επίτιμος καλεσμένος", και σ΄ αυτή επέλεξε να παρουσιάσει την Pre-Fall 2021 συλλογή του, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που μια pre-fall συλλογή του παρουσιάζεται σε πασαρέλα. To fashion show πραγματοποιήθηκε στο Long Museum West Bund της κινεζικής μεγαλούπολης, μίας πόλης που όπως σημειώνει ο οίκος "ο Monsieur Dior λάτρευε για τη πολιτιστική της ενέργεια".

Για τη Maria Grazia Chiuri, το event αυτό "αντιπροσωπεύει μία μοναδική ευκαιρία για να εμφυσήσει στις δημιουργίες της μία οπτική δύναμη και μία νέα ενέργεια", αναφέρει η δήλωση του γαλλικού οίκου, ενώ σ' αυτήν αναφέρεται επίσης ότι το show "έχει καλλιτεχνικές αναφορές από την Pop Art του Richard Hamilton μέχρι το New Futurism του Marco Lodola".

Η Disco nights συλλογή

Δεν χρειάζονται λεπτομερείς περιγραφές για να αντιληφθεί κανείς τη ντίσκο αισθητική που διαπνέει την pre-fall 2021 του οίκου Dior. Οι large πούλιες, τα metallic υφάσματα, οι φλούο αποχρώσεις, τα fishnets, το ροζ τούλι, οι δαντέλες, όλα είναι στοιχεία που συνθέτουν μία συλλογή που έρχεται να τιμήσει τη διάθεση για διασκέδαση και να αναδείξει το fun. Ξεχωριστή θέση, επίσης, κατέχει στα looks της συλλογής το animal print μοτίβο που αποτελεί σαφή αναφορά - και φόρο τιμής- στη Mizza Bricard, μία από τις πιο κομψές μούσες του Monsieur Dior, η οποία σπάνια εμφανιζόταν χωρίς τη leopard - print πασμίνα της.

Συνέχισε την ανάγνωση στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ