Follow us

Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου | Οι εμφανίσεις των γυναικών της βασιλικής οικογένειας

Το dress code επέβαλλε μαύρα ρούχα, καπέλα και γάντια.

MissBloom TEAM
Kate Middleton Splash News/Ideal Image

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου στο Κάστρο του Ουίσδορ, παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ και των πιο στενών μελών της οικογένειάς του. Εκεί ήταν τα τέσσερα παιδιά του, τα εγγόνια του και κάποιοι πολλοί στενοί συγγενείς και φίλοι.

Το dress code του πένθους για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προβλέπει αμφίεση στα μαύρα, κάτι βεβαίως που φρόντισαν να τηρήσουν όλοι, με τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να ξεχωρίζουν με τις κομψές, πλην διακριτικές, εμφανίσεις τους.

Όλες τους φορούσαν καπέλο, ένα αξεσουάρ που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ενδυματολογική κουλτούρα του παλατιού και τη βρετανική αριστοκρατία. Κάποιες, όπως η Κέιτ Μίντλετον και η Πριγκίπισσα Ευγενία, επέλεξαν καπέλα με βέλο, ενώ κάποιες άλλες, όπως η Καμίλα και η Πριγκίπισσα Άννα, καπέλα με πλατύ γείσο, ενώ η Πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Σοφία, δούκισσα του Ουέσεξ, προτίμησαν pillowbox.

Κυρίαρχο κομμάτι, επίσης, στις εμφανίσεις τους ήταν το μαύρο παλτό, το οποίο οι περισσότερες φρόντισαν να έχει κλασικό σχέδιο και διακριτικές λεπτομέρειες. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ ξεχώρισε με την επιλογή της να φορέσει ένα παλτό με σχέδιο φιόγκο στον γιακά, αλλά και η Πριγκίπισσα Βεατρίκη που επέλεξε ένα coat dress με χρυσά κουμπιά και λεπτή ζώνη στη μέση.

Οι μαύρες γόβες, τα μαύρα τσαντάκια και τα μαύρα γάντια ήταν επίσης βασικά στοιχεία στο πένθιμο dress code των γυναικών της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν απαραίτητο και το μαύρο καλσόν αφού πολλές κυρίες επέλεξαν να φορέσουν ένα στο χρώμα του δέρματος.

Τέλος, σημαντική λεπτομέρεια στα looks των γυναικών που έδωσαν το παρών στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου η προσθήκη κοσμημάτων με συμβολική αξία. Η Βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε μια καρφίτσα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της, Βασίλισσα Μαίρη, για τον γάμο της, ενώ η Kate Middleton ένα μαργαριταρένιο κολιέ από την προσωπική συλλογή της Ελισάβετ, που είχε φορέσει στο δείπνο για την επέτειο των 70 χρόνων γάμο με τον Φίλιππο το 2017.

Όλες οι εμφανίσεις

Η βασίλισσα Ελισάβετ

Κηδεία Πρίγκιπα Φιλίππου | Οι εμφανίσεις των γυναικών της βασιλικής οικογένειας

Η Κέιτ Μίντλετον

Kate MIddleton

Η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης

Καμίλα

Η Πριγκίπισσα Άννα

Άννα

Η Πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι

Βεατρίκη

Η Πριγκίπισσα Ευγενία

Ευγενία

H Ζάρα Τίνταλ με τον σύζυγό της, Μάικ.

Ευγενία

Η Σοφία, δούκισσα του Ουέσεξ, με τα παιδιά της, Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και Ιάκωβο, Υποκόμη του Σέβερν

Zara Tindall

H κόμισσα Penelope Knatchbull, στενή φίλη του Πρίγκιπα Φιλίππου.

Royals

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ