Follow us

Fashion Open Studio | Το διεθνές fashion event έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos.

MissBloom TEAM
Fashion Open Studio Courtesy of Fashion Open Studio

To Fashion Revolution Ελλάδος διοργανώνει το πρώτο Fashion Open Studio στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos. To Fashion Open Studio είναι μια διεθνής δράση του κινήματος Fashion Revolution που έρχεται να αντικαταστήσει τα catwalks με μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική κάθε χρόνο συμμετέχουν διάσημοι βιώσιμοι σχεδιαστές από όλο το κόσμο, όπως η Vivienne Westwood και η Stella McCartney.

Συγκεκριμένα, το FOS συνιστά μια εναλλακτική μέθοδο παρουσίασης της δουλειάς ενός σχεδιαστή, πλήρως συμβατή με τη φιλοσοφία της ηθικής μόδας. Αντί για μια συμβατική επίδειξη μόδας, ο σχεδιαστής ανοίγει το ατελιέ του για να υποδεχθεί και να ξεναγήσει το κοινό του, να συνομιλήσει μαζί του και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο επισκέπτης έχει την ευχέρεια να δει ακριβώς πού, πώς και από ποιους παράγονται οι συλλογές που διατίθενται από τον οίκο.

Fashion Open Studio | Το διεθνές fashion event έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για την πραγματοποίηση του fashion event, πραγματοποιήθηκαν 66 αιτήσεις από 28 χώρες του κόσμου, προκειμένου να υλοποιηθεί σε αυτές το Fashion Open Studio κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μόδας του Fashion Revolution. Οι νικήτριες χώρες ήταν 15 και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Ποιος είναι ο στόχος του;

Ο κυριότερος στόχος του Fashion Open Studio (FOS) είναι μία εναλλακτική παρουσίαση της δουλειάς που κάνει ένα atelier Couture για τη δημιουργία της συλλογής μέσω μίας διοργάνωσης μικρότερης κλίμακας με διεθνείς συμμετέχοντες που δίνει έμφαση στην προσωπική επαφή μεταξύ δημιουργού και κοινού.

Πρωταγωνιστής του Fashion Open Studio είναι η κυκλική μόδα. Από το 1981 που ο Κώστας Φαλιάκος ίδρυσε τον οίκο μέχρι και σήμερα 40 χρόνια μετά που τα ινία του έχουν αναλάβει ο Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer) και ο Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director) η κυκλική μόδα αποτελεί εξειδίκευση του οίκου Maison Faliakos και τρόπο εισαγωγής της βιωσιμότητας στη βιομηχανία μόδας.

Maison Faliakos

Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες του Fashion Open Studio;

Το FOS είναι ένα live-ψηφιακό τριήμερο workshop #UpcyclingCouture, στο οποίο θα παρακολουθήσετε πως μία παλιά δημιουργία πολυτελείας αναγεννάται και να μετατρέπεται σε μία νέα δημιουργία.

Κατά τη διάρκεια του workshop, θα μοιραστούν τις ιστορίες upcycling couture εμβληματικές γυναίκες και πελάτισσες του Maison Faliakos δείχνοντάς μας πώς μοναδικά κομμάτια heritage που κληρονόμησαν, πήραν νέα ζωή. Επίσης, θα γνωρίσετε μια ιδιαίτερη ιστορία, αυτή του ράφτη, πρώην θύμα εμπορίας ανθρώπων, που βρήκε στο atelier του Maison Faliakos την προσωπική του διάσωση και αναγέννηση αλλά και διάσημες φίλες και υποστηρικτές του οίκου, οι οποίες θα επισκεφτούν το ατελιέ.

Maison Faliakos

Πότε και που θα πραγματοποιηθεί το virtual event;

Το Fashion Open Studio θα διεξαχθεί ψηφιακά στις 20 - 22 Απριλίου μέσα από το atelier του Maison Faliakos στο Μετς, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επανάστασης της Μόδας Fashion Revolution Week, κοντά στην επέτειο της τραγωδίας του Rana Plaza στο Μπαγκλαντές, 24 Απριλίου του 2013, που είχε περισσότερα από 1100 θύματα.

Εξασφαλίστε τη θέση σας εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/fashion-open-studio-greece-2021

Fashion Open Studio

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Η παρακολούθηση θα είναι ταυτοχρόνως διεθνώς προσβάσιμη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας έναντι του αντιτίμου των 5€. H πλατφόρμα των εγγραφών θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Μαρτίου 2021.

Γραφείο Τύπου:

H ομάδα του FOS Eλλάδος | fos.fashrevgr@gmail.com | Τ. 697 5917703

Σημαντικοί Σύνδεσμοι

Instagram: @fashionopenstudio @fash_revgr

Facebook:

https://www.facebook.com/fashionopenstudio/

https://www.facebook.com/FashionRevolutionGreece/

Youtube: youtube.com/user/frdglobal

Websites:

https://www.fashionrevolution.org/europe/greece/

https://www.fashionrevolution.org/about/

https://www.fashionopenstudio.com/event-details/maison-faliakos-fashion-open-studio

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ