Follow us

Oscar 2021 | Οι αμφιλεγόμενες εμφανίσεις στο red carpet

Ποιες διάσημες αμφισβητήθηκαν για τις στιλιστικές επιλογές τους.

Oscars 2021 αμφιλεγόμενες εμφανίσεις Splash / Ideal Images

Το κόκκινο χαλί των Oscar συγκεντρώνει τον θαυμασμό για τις λαμπερές εμφανίσεις των σταρ που το διασχίζουν. Και μπορεί η λάμψη να διακρίνει σχεδόν όλες τις εμφανίσεις, όχι όμως πάντα και η καλαισθησία. Δεν είναι λίγες, εξάλλου, οι φορές που looks κρίθηκαν είτε αρκετά τολμηρά είτε "εκτός θέματος", ή απλά αταίριαστα με τις προσωπικότητες των ανθρώπων που τα φόρεσαν. Άλλες φορές, η κριτική είχε να κάνει με το συνολικό αποτέλεσμα - κι όχι τα κομμάτια μεμονωμένα, άλλες με επιμέρους λεπτομέρειες που αντί να αναδείξουν, υποβάθμισαν τελικά το σύνολο.

Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί και μία ακόμα "αγαπημένη" του κοινού κατηγορία: οι εμφανίσεις που προσφέρονται για αστεία memes στα social media. Δεν πρόκειται πάντα για looks που είναι στιλιστικά ατυχή, αλλά τα extravaggant στοιχεία τους μοιάζουν κατάλληλα για να δημιουργηθεί χιουμοριστικό buzz γύρω από αυτά.

Το στιλ, βεβαίως, είναι μία προσωπική υπόθεση που εκφράζει αυτόν που το υποστηρίζει και το γούστο παραμένει υποκειμενικό. Ακόμα κι αν κάποιες εμφανίσεις μπορεί να συγκεντρώνουν λιγότερη συμπάθεια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακές. Από την αντίστροφη, looks που σήμερα κρίνονται επιτυχημένα, μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να αντιμετωπιστούν λιγότερο ευνοϊκά και να ξεχαστούν στη λήθη - μαζί με τα περισσότερα looks, η αλήθεια είναι, που παρουσιάστηκαν ποτέ στο red carpet. Τους πραγματικούς νικητές του στιλ τους κρίνει ο χρόνος και οι λίστες "με τις πιο καλοντυμένες όλων των εποχών".

Oscar 2021: οι αμφιλεγόμενες εμφανίσεις

Αν, λοιπόν, θα πρέπει να συγκεντρώσουμε σε μία λίστα τις εμφανίσεις του φετινού κόκκινου χαλιού, που αμφισβητήθηκαν - επιμέρους ή συνολικά- από το κοινό και τους ειδικούς, αυτές είναι οι εξής:

Glenn Close

Oscar 2021 | Οι αμφιλεγόμενες εμφανίσεις στο red carpet

Η υπέροχη Glenn Glose, νικήτρια στις καρδίες μας αφού για 8η φορά στην καριέρα της χάνει το βραβείο Όσκαρ, εμφανίστηκε στην τελετή φορώντας μία κομψή custom Giorgio Armani Privé τουνίκ σε μοβ χρώμα και κεντημένη με χάντρες. Το λάθος που της καταλόγισαν πολλοί είναι ο συνδυασμός του με σατέν slim fit παντελόνι και γάντια στην ίδια απόχρωση, θα την προτιμούσαν χωρίς αυτά.

Laura Dern

Laura Dern Oscars 2021

Η περσινή νικήτρια Laura Dern επέλεξε για τη βραδιά μία δημιουργία του οίκου Oscar de la Renta που το χαρακτηριστικό της ήταν η ογκώδης φούστα με φτερά. Η επιλογή αυτή χαρακτηρίστηκε λίγο "φλύαρη", ενώ οι χρήστες στα social media βρήκαν την ιδανική περίπτωση για memes κάνοντας συγκρίσεις με φουντωτές γάτες, πτηνά και το φόρεμα ...κύκνο με το οποίο εμφανίστηκε η Bjork στα Όσκαρ του 2001. Ωστόσο, η ηθοποιός κέρδισε πολλά θετικά σχόλια για τις γόβες της, ένα T-strap ζευγάρι με λουράκι από κρυστάλλους.

Andra Day

Andra Day Oscars 2021

Αν και συνήθως ξεχωρίζει για τις στιλιστικές επιλογές της, η πανέμορφη ηθοποιός και τραγουδίστρια Andra Day μοιάζει να μην κατάφερε να κερδίσει τόσο μεγάλη συμπάθεια για τη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. Το χρυσό Vera Wang φόρεμά της για κάποιους ήταν αποκαλυπτικό, αλλά όχι κολακευτικά αποκαλυπτικό, κάποιοι σχολίασαν ότι, παρά το χρυσό, η σιλουέτα του ταιριάζει περισσότερο σε μία εμφάνιση στην παραλία κι όχι σ' ένα κόκκινο χαλί, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι υπήρχε πρόβλημα με την εφαρμογή του στο σώμα της.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon Oscars 2021

"Βετεράνος" στο κόκκινο χαλί, η Reese Witherspoon ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει μία κομψή εμφάνιση, και φέτος επέλεξε ένα σικ πλισέ φόρεμα του οίκου Dior σε κόκκινο χρώμα για να κλέψει τις εντυπώσεις. Προφανώς και τα κατάφερε, το φόρεμα είναι υπέροχο, όμως πολλοί ήταν αυτοί που διατύπωσαν έντονες ενστάσεις για τη λεπτή δερμάτινη ζώνη στη μέση.

Viola Davis

Viola Davis Oscars 2021

Το λευκό custom Alexander McQueen φόρεμα της βραβευμένης ηθοποιού Viola Davis, με το εντυπωσιακό σαν γλυπτό τοπ, άλλους τους εντυπωσιάσε, ενώ για άλλους ήταν μία λιγότερη επιτυχημένη εμφάνισή της. Η περίπτωσή της εμφάνισης της Davis είναι ακριβώς αυτό που λέμε "ή σ' αρέσει ή δεν σ' αρέσει" χωρίς ωστόσο fails στο τελικό αποτέλεσμα.

Vanessa Kirby

Vanessa Kirby Oscars 2021

Αναμφίβολα η εμφάνιση που προκάλεσε τον μεγαλύτερο διχασμό στο κοινό ήταν αυτή της λαμπερής πρωταγωνίστριας Vanessa Kirby. Από τη μία το υπέροχο ροζ column dress που σχεδίασε ο Alessandro Michele του οίκου Gucci για εκείνη, κι από την άλλη τα σχόλια "για ένα look που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές στο κόκκινο χαλί" και μία επιλογή που την αδικεί ακριβώς γι' αυτό. Ακόμα κι έτσι, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την αψεγάδιαστη κομψότητα αυτής της εμφάνισης;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ