Follow us

Βαριέσαι τα καρό; | Εμείς βρήκαμε το μοτίβο που θα σου αλλάξει τη γνώμη

Το πιο κοριτσίστικο καρό είναι και πάλι στη μόδα.

Emma Roberts Splash News / Ideal Image

Plaid, pied de poule, tartan, vichy, argyle. Αυτά είναι μερικά απο τα πιο διάσημα είδη του καρό. Ένα ιδιαίτερο μοτίβο με μεγάλη ιστορία και ακόμα μεγαλύτερη στιλιστική εξέλιξη που έχει καταφέρει να είναι πάντα επίκαιρο, όσο κι αν αλλάζει ο κόσμος της μόδας και τα trends. Σίγουρα, εάν σε ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς "καρό” θα ήταν μία αρκετά κλασική εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχει ένα είδος αυτού του pattern που είναι τόσο ιδιαίτερο και τόσο τόσο ξεχγωριστό που θα πείσει ακόμα και την πιο απαιτητική fashionista.

Το vichy ή gingham καρό είναι με βεβαιότητα το πιο κοριτσίστικο και fun καρό μοτίβο που μπορείς να προσθέσεις στη γκαρνταρόμπα σου. Οφείλει το όνομα του στη γνωστή πόλη της Γαλλίας και η ιστορία του ξεκινά ήδη από τον 17ο αιώνα. Αυτό το είδος καρό έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και στον κόσμο του κινηματογράφου με πρωταγωνίστριες όπως η Katherine Hepburn (The Philadelphia Story), η Lauren Bacall (To Have and Have Not) και η Brigitte Bardot (Babette Goes to War και A Very Private Affair) να το φορούν, κάνοντας τις γυναίκες της εποχής να το προσθέσουν στα σύνολα τους. Μεγάλες fans του gingham ήταν επίσης η Marilyn Monroe, η πριγκίπισσα Diana και η Jane Birkin, γυναίκες με αυθεντικό και ξεχωριστό στιλ που επέλεξαν αυτό το είδος καρό για μερικές από τις εμφανίσεις τους που έχουν μείνει μέχρι και σήμερα στην ιστορία.

Loading...
Loading...

Φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι, το καρο vichy επανέρχεται στην επικαιρότητα πιο ανανεωμένο από ποτέ με τα brands να το προσθέτους στις συλλογες τους, προτείνοντας σου διαφορετικούς τρόπους για να το υιοθετήσεις. Στα e-shops και στα καταστήματα θα βρεις κομμάτια σε gingham μοτίβο σε pastel αλλά και έντονες αποχρώσεις για να προσθέσεις τα πιο stylish στη συλλογή σου.

Σε ποια αξίζει να επενδύσεις;

Από τα must have κομμάτια είναι σίγουρα τα φορέματα. Mini ή midi, ένα φόρεμα σε αυτό το κοριτσίστικο μοτίβο αξίζει σίγουρα μία θέση στη ντουλάπα σου, αφού μπορείς να το φορέσεις από το πρωί με sneakers ή mules μέχρι το βράδυ με εσπαντρίγιες ή ψηλοτάκουνα πέδιλα. Εάν αγαπάς τα ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες, ένα top σε vichy μοτίβο και αποχρώσεις όπως το κόκκινο-λευκό ή γαλάζιο-λευκό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις. Για εσένα που θέλεις να πειραματιστείς περισσότερο με το στιλ σου, ένα blazer- όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός- ή ένα παντελόνι είναι εξίσου καλές και stylish επιλογές.

Τα must have κομμάτια για να υιοθετήσεις το trend

Ανοιχτό blazer με διπλή σειρά κουμπιών Stradivarius

Τοπ καρό vichy κρουαζέ Mango

Slip dress Stefania Vaidani

Φόρεμα βαμβακερό καρό vichy Mango

Παντελόνι σε καρό vichy μοτίβο Stefania Vaidani

Τοπ σε καρό μοτίβο Zara

Φόρεμα με μοτίβο H&M

Φόρεμα με κόψιμο Zara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ