Follow us

Πώς να ντυθείς σ' ένα γάμο ή μία βάφτιση αν θες να σε προσέξουν όλοι

Οι πιο εντυπωσιακές επιλογές σε φορέματα ή ολόσωμες φόρμες που μπορείς να κάνεις.

ρούχα για γάμο βάφτιση iStock

Η σεζόν που είναι πιθανότερο να λάβεις πρόσκληση για έναν γάμο ή μια βάφτιση έχει ξεκινήσει. Μαζί και η αναζήτηση του κατάλληλου outfit. Αυτού, δηλαδή, που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να εντυπωσιάσεις. Μετά, μάλιστα, από ένα ολόκληρο χρόνο καραντίνας - και γάμων ή βαφτίσεων χωρίς καλεσμένους!- η ανάγκη και η επιθυμία να "ντυθούμε καλά" έχουν φτάσει στα ύψη. Και για να πετύχεις το κάτι περισσότερο στην εμφάνισή σου, αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε μια γιορτή και θα σου προσφέρει το απαραίτητο festive ύφος, είναι να επενδύσεις σε κομμάτια που τα χαρακτηρίζει η πολυτέλεια και το glam.

Τι να επιλέξεις;

Αν, λοιπόν, η διάθεσή σου είναι να αφήσεις για λίγο στην άκρη τις πιο χαλαρές εμφανίσεις και να δημιουργήσεις κάτι που θα στρέψει τα βλέμματα πάνω σου, θα πρέπει να αναζητήσεις επιλογές, όπως φορέματα και ολόσωμες φόρμες, που αξιοποιούν υφάσματα και λεπτομέρειες οι οποίες χαρίζουν φινέτσα και λάμψη.

Δαντέλες, broderie λεπτομέρειες, ύφασμα από τούλι, διαφάνειες, βολάν και παγιέτες είναι στοιχεία που πρέπει να αναζητήσεις στις επιλογές σου. Την ίδια λογική, του formal χαρακτήρα και της lavish αισθητικής, θα πρέπει να ακολουθήσεις και στην επιλογή σιλουέτας: τα μάξι φορέματα είναι πάντα καλαίσθητα κι εντυπωσιακά, ιδίως τα halter neck και τα εξώπλατα, τα μίντι φορέματα, ιδίως τα πλισέ ή σε ίσια γραμμή, δείχνουν πάντα λίγο πιο σοφιστικέ και classy, τα μίνι φορέματα είναι σαφώς πιο σέξι και "παιχνιδιάρικα", αλλά μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό μιας τέτοιας περίστασης αν διαθέτουν το κατάλληλο ύφασμα, print ή άλλες λεπτομέρειες.

Πώς να ντυθείς σ' ένα γάμο ή μία βάφτιση αν θες να σε προσέξουν όλοι

BSB πουά μίντι φόρεμα με ζώνη, 83,40 €

Τα έξωμα φορέματα, όπως και τα κρουαζέ, αποτελούν επίσης μία καλή επιλογή, που μπορεί να υποστηρίξει διάφορα στιλ και σωματότυπους, ενώ τα εφαρμοστά φορέματα με παγιέτες είναι μια σωστή επιλογή για επίσημη περίσταση αλλά πιο τολμηρή που σημαίνει ότι θα πρέπει να την υποστηρίξεις και με το γενικότερο attitude σου. Αν πάλι είσαι πιο ρομαντική, τα φορέματα με βολάν και φιόγκους, όπως κι αυτά με κεντητή δαντέλα, είναι επιλογές που θα αναδείξουν αυτή την πλευρά του χαρακτήρα σου.

BSB φόρεμα μίντι με βολάν

BSB φόρεμα μίντι με βολάν 53,94 €

Βεβαίως, μη ξεχνάς ότι μία πολύ σικάτη επιλογή είναι και οι ολόσωμες φόρμες που αποπνέουν πέρα από θηλυκότητα και δυναμισμό.

Lynne ολόσωμη φόρμα με πιέτες

LYNNE ολόσωμη φόρμα με πιέτες 47,94 €

Τι να προσέξεις;

Πριν σου πω που θα βρεις εξαιρετικά κομμάτια για socially chic looks, να σου δώσω και μερικές styling συμβουλές, που πρέπει να προσέξεις.

Όσο κι αν έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο για λίγο glam περισσότερο, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάς να συνυπολογίσεις στην εμφάνισή σου το ύφος του event στο οποίο είσαι καλεσμένη. Μία βάφτιση είναι πιο χαλαρή συνήθως από μία τελετή γάμου, ενώ ρόλο παίζει κι αν ένα event είναι προγραμματισμένο μεσημέρι ή βράδυ.

Τα παστέλ χρώματα, ή οι γήινες αποχρώσεις (μπεζ, λευκό, καφέ) και οι πιο απλές και ανάλαφρες σιλουέτες ταιριάζουν καλύτερα σε μία βάφτιση ή γάμο που γίνεται νωρίς, ενώ τα πιο λαμπερά metallic υφάσματα, τα bold χρώματα του μπλε και του κόκκινου, και τα πολυτελή στοιχεία όπως οι παγιέτες ανήκουν κυρίως στα βράδυ. Σημαντικό ρόλο, βεβαίως, παίζει και με τι αξεσουάρ θα ολοκληρώσεις το look σου: αν για παράδειγμα φορέσεις ένα μίνι φόρεμα με δαντέλα με φλατ σανδάλια το κάνεις αυτομάτως πιο casual chic, ενώ αν φορέσεις ένα απλό μίντι φόρεμα με ψηλοτάκουνα πέδιλα και ένα clutch με στρας το αναβαθμίσεις σε βραδινή εμφάνιση.

BSB μίνι φόρεμα με ζώνη

BSB μίνι φόρεμα με ζώνη 59,40 €

Πού θα βρεις ποικιλία;

Αν όλες αυτές οι περιγραφές σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι πρέπει να ψάξεις πολύ και σε πολλά καταστήματα, η απάντηση είναι πως "όχι" γιατί εμείς σου τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα σ' ένα e-shop. To online outlet shop miamania.com διαθέτει την κατηγορία "ρούχα για γάμο-βάφτιση" κι εκεί ανακαλύψαμε όλα τα φορέματα, ολόσωμες φόρμες και αξεσουάρ που πραγματικά ανταποκρίνονται στην ανάγκη μας για εμφανίσεις που ξεχωρίζουν.

Φορέματα σε όλα τα μήκη και με πολυτελείς λεπτομέρειες, ολόσωμες φόρμες με ιδιαίτερα σχέδια και σε κομψά χρώματα, clutches για να ολοκληρώσεις τα looks, θα τα βρεις όλα εδώ και σε τιμές που πραγματικά σε βάζουν σε πειρασμό να αγοράσεις περισσότερα από ένα κομμάτια - κι ας είναι για ειδικές περιστάσεις. Α, και μη ξεχάσω να σου πω ότι πρόκειται για κομμάτια από προηγούμενες συλλογές των αγαπημένων μας BSB και Lynne.

Οι προτάσεις μας

Επειδή, λοιπόν, μας αρέσουν οι shopping lists, είπαμε να σου ετοιμάσουμε μία λίστα με τις δικές μας επιλογές από το miamania.com. Θα βάζαμε σίγουρα σ' αυτή μία μαύρη ολόσωμη φόρμα, ένα μάξι μπλε ρουά φόρεμα, ένα μίνι με βολάν από τούλι κι ένα ροζ μίντι φόρεμα με bronderie, αλλά και πολλά άλλα.

Δες όσα διαλέξαμε:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ