Follow us

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε άδεια στο Dior για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη

Το αίτημα του γαλλικού οίκου έγινε δεκτό –με κάποιους περιορισμούς.

MissBloom TEAM
Dior Courtesy of Dior

Αργά χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιλογικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το αίτημα του οίκου Dior να φωτογραφήσει τα ρούχα της Cruise Collection 2022 στην Ακρόπολη –αναβιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική φωτογράφηση που είχε κάνει το 1951. Τότε o ίδιος ο Christian Dior είχε έρθει μαζί με οχτώ μοντέλα στην Ελλάδα τα οποία φωτογραφήθηκαν με couture φορέματα από τον Jean Pierre Pedrazzini, συνεργάτη του θρυλικού περιοδικού Paris Match

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση, το ΚΑΣ έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του γαλλικού οίκου, επιβάλλοντας κάποιους περιορισμούς σε ό,τι αφορά στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών.

Θυμίζουμε ότι ο Dior έχει ζητήσει επίσης άδεια για να γίνει η επίδειξη της Cruise Collection 2022 στο Καλλιμάρμαρο στις 17 Ιουνίου, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίας του ΚΑΣ που θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ