Σου βρήκαμε στo Zara τη μεγαλύτερη τάση της σεζόν στα υποδήματα

Το ugly trend που θα λατρέψεις

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η μόδα αρέσκεται στο να προκαλεί με τα σχέδια της, τις επιδείξεις της και κάθε τελετουργικό της. Έτσι κατά καιρούς θα έρθουμε αντιμέτωποι τόσο με extravagant κομμάτια όσο και με τα διάσημα "ugly trends'', τις τάσεις που αν και μονοπωλούν το ενδιαφέρον της fashion κοινότητας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε… πως κατέληξαν στις συλλογές των πιο επιφανών οίκων!

Ανάμεσα, λοιπόν, στα αξιοπερίεργα και ίσως άσχημα trends, συναντάμε για τη φετινή season Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 τα clogs. Πρόκειται για τα διάσημα σαμπό ή αλλιώς τσόκαρα, που είδαμε να μεσουρανούν στα 90s. Αυτά τα ρετρό υποδήματα έχουν ήδη κατακτήσει το street style, με τις εκλεκτές μούσες των σχεδιαστών να τα εντάσσουν με κάθε ευκαιρία στο καθημερινό στιλ τους.

Αφορμή για την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα τους αποτελούν τα σχέδια του γαλλικού οίκου μόδας και πολυτελών ειδών Hermès. Στη Spring/Summer ’21 πασαρέλα του παρουσίασε την πιο πολυτελή και φίνα εκδοχή τους με δερμάτινες και ξύλινες υφές, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Έτσι, έχασαν σταδιακά το status του ugly trend περνώντας στην απέναντι όχθη των τάσεων... και τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχουν κερδίσει και τη δική μας ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα Clogs που θα λατρέψεις

Επειδή τα σχέδια του luxury brand Hermès δεν αποτελούν την πιο προσιτή και οικονομική εκδοχή των clogs, εμείς κάναμε μία σύντομη έρευνα ανάμεσα στις καλοκαιρινές συλλογές και ξεχωρίσαμε 3 κομψά σχέδια από το Zara, τα οποία διαφέρουν αρκετά από την κλασική και κάπως κακόγουστη εκδοχή που θυμάσαι από παλιά.

Έχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ενώ εφαρμόζουν ιδανικά. Τέλος, λόγω του σχεδίου και της χρωματικής παλέτας θα σου προσφέρουν μεγάλη στιλιστική ευελιξία για να δημιουργήσεις day-to-night σύνολα.

Ανακάλυψε το ιδανικό ζευγάρι για το δικό σου στιλ παρακάτω.

Δερμάτινο σαμπό με ξύλο, Zara

Δερμάτινο mule-clog με ξύλο, Zara

Δερμάτινο πέδιλο με λουράκι, Zara