Follow us

Ο Pieter Mulier θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του για τον Alaïa στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

MissBloom TEAM
runway iStock

Ο γαλλικός οίκος μόδας Alaïa ανακοίνωσε ότι o Pieter Mulier θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για το brand την παραμονή της έναρξης της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού εγκαινιάζοντας μία σεζόν που θα τιμηθεί ιδιαίτερα, καθώς ο κόσμος επιχειρεί την αργή και σταθερή επανεμφάνισή του μετά την κορύφωση της πανδημίας της COVID-19 .

Θα είναι επίσης η πρώτη επίδειξη μόδας του Alaïa από τον θάνατο του ιδρυτή του brand, Azzedine Alaïa το 2017. Επιπλέον θα είναι η πρώτη σόλο επίδειξη μόδας του Mulier, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Raf Simons, όταν ήταν επικεφαλής δημιουργικού των Jil Sander, Dior και Calvin Klein.

O Alaïa θα παρουσιάσει τις συλλογές ready-to-wear και υψηλής ραπτικής ταυτόχρονα για την επερχόμενη σεζόν. Ο ίδιος ο Azzedine Alaïa ήταν γνωστός για την απόρριψη του παραδοσιακού ημερολογίου μόδας.

Ο Βέλγος σχεδιαστής Pieter Mulier ανέλαβε τα ηνία του γαλλικού οίκου τον Φεβρουάριο με στόχο να φέρει νέα δημιουργική πνοή.

Τα τελευταία χρόνια, ο Alaïa επικεντρώθηκε κυρίως σε αρχειακά σχέδια με κολεξιόν όπως η The Editions, μια γκαρνταρόμπα αποτελούμενη από 30 από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του εκλιπόντος σχεδιαστή από το 1981 έως το 2017, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο.

Το ντεμπούτο του Mulier θα προηγηθεί δύο άλλων πολυαναμενόμενων στιγμών της μόδας: την επιστροφή του Balenciaga με επίδειξη κολεξιόν υψηλής ραπτικής του νυν επικεφαλής σχεδιαστή Demna Gvasalia, μετά από 53 χρόνια και την παρουσίαση μοναδικής συλλογής couture Jean Paul Gaultier που δημιουργήθηκε από την Chitose Abe, ιδρύτρια του brand Sacai, πρώτης μιας σειράς προσκεκλημένων δημιουργών, μετά την αποχώρηση του μόδιστρου από την πασαρέλα τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ