Σου βρήκαμε τις raffia τσάντες από τα Mango που θα κρατήσεις κάθε ώρα της ημέρας

5 + 1 προτάσεις για να υιοθετήσεις το πιο hot αξεσουάρ αυτής της περιόδου

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια των 60s και 70s στις τάσεις της μόδας κυριαρχούσε το bohemian style, μία ανάλαφρη αισθητική που συνδυάζει διάφορες υφές, αέρινες σιλουέτες και prints. Ανάμεσα στα αξεσουάρ εκείνης της περιόδου ξεχώρισε ένα συγκεκριμένο, το οποίο λάτρεψαν οι διασημότητες, οι αστέρες της μεγάλης οθόνης και τα μοντέλα της εποχής. Αυτό δεν είναι άλλο από τη raffia τσάντα, την ψάθινη σε bucket σχέδιο που μεσουράνησε στα trends της εποχής.

Φανατικές θαυμάστριες της ήταν η Τζέιν Μπίρκιν και η Μπριζίτ Μπαρντό, οι οποίες δεν αποχωρίζονταν ποτέ τις raffia bucket τσάντες τους. Ακόμα και στις βραδινές εξόδους τους με τα mini φορέματα και τα φλατ παπούτσια, η μικρή ψάθινη τσάντα έδινε πάντα το παρών. Ωστόσο, μετά από εκείνη την περίοδο οι ψάθινες τσάντες έχασαν σταδιακά τη δημοτικότητα τους και η χρήση τους περιορίστηκε αποκλειστικά στις εμφανίσεις της παραλίας. Κάπως έτσι τις γνωρίσαμε και εμείς.

Η επιστροφή των ψάθινων τσαντών

Δεκαετίες μετά η μόδα κοίταξε στο παρελθόν για να βρει την έμπνευση να προχωρήσει μπροστά -και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως δεν απογοήτευσε. Τις τελευταίες σεζόν οι ψάθινες τσάντες έχουν γυρίσει δυναμικά στα trends, με τους σχεδιαστές να μας τις συστήνουν από την αρχή μέσω διακριτικών και μοντέρνων σχεδίων ιδανικές για κάθε στιγμή της ώρας. Έτσι, ο casual χαρακτήρας τους σταδιακά διαγράφεται και αποκτούν το city style, δίνοντας μας μεγάλη στιλιστική ευελιξία για να τις κρατήσουμε σε κάθε μας εμφάνιση.

Κάνοντας, λοιπόν, μία σύντομη έρευνα στην αγορά εντοπίσαμε 6 σχέδια ψάθινων τσαντών από τα Mango σε προσιτές τιμές με ιδιαίτερα κομψές λεπτομέρειες, που δεν πρέπει να λείπουν από το καλοκαιρινό σου στιλ. Παρακάτω θα ανακαλύψεις τόσο ευρύχωρες raffia τσάντες όσο και μικρά τσαντάκια για κάθε περίσταση, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Ψάθινη τσάντα με δερμάτινη λεπτομέρεια, Mango

Crossbody ψάθινη τσάντα, Mango

Ψάθινη τσάντα ώμου, Mango

Τσάντα καλάθι χειροποίητη από δέρμα, Mango

Πλεκτή τσάντα ράφια, Mango

Ψάθινη τσάντα με πλεκτές χειρολαβές, Mango

Τσάντα καλάθι μίνι με διπλό χερούλι, Mango

Raffia τσάντα ώμου, Mango