Follow us

VV Conscious Swimwear | Η Βαλεντίνα Βασιλάτου παρουσιάζει την πρώτη sustainable συλλογή της με μαγιό

Η οικολογική προσέγγιση της σχεδιάστριας.

MissBloom TEAM
VV Conscious Swimwear Courtesy of VV Conscious Swimwear

Ο κόσμος της μόδας έχει ξεκινήσει να σέβεται ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον με τα brands να προσπαθούν να ελέγξουν το αποτύπωμα που αφήνουν στον πλανήτη, επιλέγοντας sustainable τεχνικές για τη δημιουργία των συλλογών τους. Ακριβώς αυτό έκανε και η Βαλεντίνα Βασιλάτου, η οποία καλωσορίζει το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας μας τη νέα της εταιρεία και τη συλλογή της με μαγιό. Με άκρως οικολογικό χαρακτήρα, η σχεδιάστρια μόδας προτείνει μία πιο συνειδητοποιημένη κατανάλωση στον χώρο της μόδας με μαγιό που έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα υλικά.

Συγκεκριμένα, η Βαλεντίνα Βασιλάτου χρησιμοποίησε πλαστικά/νάιλον απορρίμματα, μπουκάλια και δίχτυα ψαρέματος, τα οποία μετατρέπονται σε ανακυκλωμένη ίνα. Η χρήση ανακυκλωμένων υφασμάτων είναι τμήμα της κυκλικής οικονομίας, στοχεύοντας στην μείωση της παραγωγής καινούριας πρώτης ύλης και στην αξιοποίηση των πλαστικών μας απορριμμάτων.

VV Conscious Swimwear | Η Βαλεντίνα Βασιλάτου παρουσιάζει την πρώτη sustainable συλλογή της με μαγιό

Η δημιουργός έχει φροντίσει μάλιστα όλα όσα αφορούν τα μαγιό, τα καρτελάκια ή ακόμα και οι ραφές να είναι sustainable. Συγκεκριμένα, τα ενημερωτικά καρτελάκια έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο χαρτί που περιέχει την περισσότερη πληροφορία που γίνεται ώστε να ενημερωθεί ο καταναλωτής σφαιρικά, το packaging των μαγιό γίνεται σε ανακυκλωμένο κουτί, που έχει δημιουργηθεί στις ακριβείς διαστάσεις του μαγιό, με στόχο μετά την αποστολή να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αποθήκευσης. Ο καταναλωτής επιλέγει πως θα παραλάβει το προϊόν του. Ακόμα και τα πουγκιά στα οποία φυλάσσονται τα μαγιό είναι από ύφασμα οργανικού βαμβακιού.

VV Conscious Swimwear

Εξίσου σημαντικό είναι πως η παραγωγή των μαγιό είναι εξ’ ολοκλήρου Made in Greece, ενώ κάθε ένα σχέδιο ξεχωριστά δημιουργείται αφού έχει γίνει πρώτα η παραγγελία του από τον καταναλωτή ώστε να υπάρχει έλεγχος και καμία σπατάλη σε υλικά.

Η VV Conscious Swimwear, είναι υποστηρικτικό μέλος της Healthy Seas, της εθελοντικής οργάνωσης συλλογής διχτυών ψαρέματος από τους βυθούς Ελληνικών και ξένων θαλασσών, προσφέροντας της ποσοστό από τις πωλήσεις των μαγιό. Επιπλέον, η σχεδιάστρια συνεργάζεται με την εταιρεία Aquafil, η οποία εφηύρε την πατέντα της αναγεννημένης ίνας ECONYL ®, δίνοντας την επικύρωση του ανακυκλωμένου υφάσματος στα μαγιό της.

VV Conscious Swimwear

Φυσικά, η ίδρυση ενός οικολογικού fashion brand είναι μεγάλη πρόκληση, όμως αυτό αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ευαισθητοποιημένο και καλλιτεχνικό χαρακτήρα της σχεδιάστριας. Η Βαλεντίνα Βασιλάτου αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία στον καταναλωτή να δράσει υπέρ του περιβάλλοντος με στυλ και άποψη μέσω της μόδας. Με την καλλιτεχνική της πείρα, χάρη στις σπουδές της στο Central Saint Martins του Λονδίνου, όπως και με τις σπουδές της πάνω στη βιώσιμη μόδα, δημιουργεί μια κολεξιόν με δυναμικό χαρακτήρα.

VV Conscious Swimwear

Τα σχέδια στα μαγιό, είναι δικές της δημιουργίες, εμπνευσμένες από όντα της θάλασσας. Παρατηρεί τους συνδυασμούς σχημάτων και χρωμάτων, και με minimal τρόπο αποτυπώνει την τέχνη της φύσης στα μαγιό της. Στην πρώτη της συλλογή, με τίτλο "Avyssos Collection", εξερευνά το άγνωστο και μυστήριο της Αβύσσου, αλλά και την μοναδικότητα και την ζωντάνια της. Λιτές γραμμές που ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος και αφαιρετικά εμπριμέ με ζωντανά χρώματα είναι η πρότασή της για αυτό το καλοκαίρι.

Το launch event του brand, θα γίνει με ένα Pop Up στο ID Concept Stores στο Κολωνάκι, Κανάρη 12, Αθήνα, την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Η βιτρίνα αλλά και ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος θα επικοινωνούν το μήνυμα "Once a plastic bottle now a conscious swimwear" και θα συστήσουν στο αθηναϊκό κοινό την φρέσκια προσέγγιση στο χώρο του swimwear.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ