Follow us

Ελληνική παράδοση, sustainability και μόδα | Το ‘ergon Mykonos είναι το brand που αξίζει σίγουρα να γνωρίσεις

Ένα τόσο ιδιαίτερο brand που θα σε ενθουσιάσει.

‘ergon Mykonos Courtesy of ‘ergon Mykonos

Μοναδικό στιλ, sustainable χαρακτήρας, υψηλή αισθητική. Το ελληνικό brand μόδας και lifestyle ‘ergon Mykonos ανήκει στην κατηγορία των brands που έχει δημιουργηθεί από μία δυναμική γυναίκα με όραμα και απευθύνεται σε γυναίκες με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του, Μαριέττα Καρπαθίου δημιούργησε το ‘ergon Mykonos πριν από περίπου πέντε χρόνια και μέσα σε αυτά έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή και την καρδιά των γυναικών που επιθυμούν το στιλ τους να έχει ταυτότητα, να είναι διαφορετικό και σίγουρα να εκφράζει την προσωπικότητα και τη στάση της ζωής τους.

Καθεμία συλλογή του brand αφηγείται μία ιστορία ή εμπνέεται από σημαντικές προσωπικότητες ή περιόδους του παρελθόντος. Η ελληνική επανάσταση, οι πίνακες ζωγραφικής του Νικόλαου Γύζη, ο David Bowie, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Luv Michael. Όλα συντέλεσαν ώστε να δημιουργηθούν οι συλλογές της ‘ergon Mykonos από τη Μαριέττα Καρπαθίου και να έχουν έναν σκοπό. Είτε να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και να μας εκφράζουν τα ρούχα μας είτε να υποστηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Loading...
Loading...

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα το brand.

Η SS21 συλλογή

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, η creative director του brand, Μαριέττα Καρπαθίου δημιούργησε και αφιέρωσε τη συλλογή του για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της είναι τα έργα των ζωγράφων που αποτύπωσαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που βίωσαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης στα έργα τους. Αυτά τα έργα τέχνης άλλωστε αποτυπώνουν σχεδόν δημοσιογραφικά πολλά στοιχεία της τότε κοινωνίας. Ο τρόπος που ντύνονταν οι γυναίκες και ο ρόλος τους στην ελληνική επανάσταση, τα χρώματα και οι μορφές των ρούχων, οι φουστανέλες και οι στρατιωτικές στολές. Αυτά τα στοιχεία και ο τρόπος που τα απέδωσαν στον καμβά καλλιτέχνες όπως οι Γουίλιαμ Τέρνερ, Αύγουστος Βίνσον, Νικόλαος Γύζης κ.α λειτούργησαν ως εναρκτήρια δύναμη και έμπνευση για τη συλλογή της ‘ergon Mykonos για το φετινό καλοκαίρι.

Loading...

Μέσα από τη συλλογή, η σχεδιάστρια μας αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στο τρόπο που επιλέγουμε να ντυθούμε και πως υπάρχει τρόπος να εντάξουμε την ιστορική ταυτότητα μας στα σύνολα μας.

Loading...
Loading...

Τα must have κομμάτια

David Bowie, Martin Luther King, Bruce Lee, Maria Kallas, John Lennon, Μπουμπουλίνα. Εάν αναρωτιέσαι τι κοινό μπορεί να έχουν όλα αυτά τα iconic πρόσωπα που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν τις δικές τους γραμμές στην ιστορία και την pop κουλτούρα, η απάντηση είναι μία. Είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της συλλογής "Tribute to the idol" της ‘ergon Mykonos. Τα λευκά t-shirts, που όλες οι γυναίκες αγαπάμε τόσο πολύ και επιλέγουμε συχνά για τα looks μας διακοσμούνται με τα πρόσωπα των παραπάνω προσώπων, δημιουργώντας ένα τόσο ιδιαίτερο αποτέλεσμα όσο και το στιλ κάθε γυναίκας. Σίγουρα εάν μας ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο μας κομμάτι της σειράς, αυτά τα t-shirts θα ήταν από τις πρώτες απαντήσεις που θα μας έρχονταν στο νου. Ειδικά αυτή την περίοδο του καλοκαιριού, δεν χρειάζεσαι πολλά για να δημιουργήσεις μία κομψή εμφάνιση. Αρκεί το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι ή ένα σορτς και ένα από τα t-shirts της ‘ergon Mykonos με την αγαπημένη σου προσωπικότητα.

Ελληνική παράδοση, sustainability και μόδα | Το ‘ergon Mykonos είναι το brand που αξίζει σίγουρα να γνωρίσεις

T-shirt cycladic idol t-shirt 'ergon Mykonos

Όσον αφορά στο διαχρονικά αγαπημένο μας καλοκαιρινό στιλ και τις συλλογές της ‘ergon Mykonos, από τη συλλογή σου δεν πρέπει να λείπουν οι χειροποίητες εσπαντρίγιες. Με πηγή έμπνευσης τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού, τη φιλοσοφία και την ιστορία της χώρας μας, η ‘ergon Mykonos κατάφερε να δημιουργήσει ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες που μπορείς να φορέσεις σε διαφορετικές περιστάσεις και στιγμές της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, από την πόλη μέχρι το νησί.

Εσπαντρίγιες 'ergon Mykonos

Οι εν λόγω εσπαντρίγιες είναι τόσο ιδιαίτερες όσο και το προσωπικό σου στιλ, αφού κάθε ζευγάρι δημιουργείται κατόπιν παραγγελίας αποκλειστικά για εσένα. Μάλιστα, μπορείς να τις βρεις σε διαφορετικά χρώματα, δημιουργούνται από 100% βαμβάκι και είναι βιοδιασπώμενες. Συνεπώς, είναι ένα από τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα των διακοπών σου.

Η κοινωνική ευαισθησία της ‘ergon Mykonos

Η ‘ergon Mykonos όμως έχει αναλάβει να υποστηρίξει όσο περισσότερο μπορεί κοινωνικούς θεσμούς και ομάδες που χρειάζονται βοήθεια και ένα boost αυτοπεποίθησης. Μία από τις πιο ξεχωριστές δράσεις της είναι η δημιουργία του "Hope Idol” t-shirt, ένα t-shirt αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που έχουν δώσει ή δίνουν ακόμα μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Η ‘ergon Mykonos διέθεσε το 50% των πωλήσεων στο Άλμα Ζωής ώστε κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο να λαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη που της αξίζει, αλλά και για να συνεχιστεί το έργο του θεσμού για ενημέρωση και πρόληψη.

Loading...

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική φορά που ο οίκος έδειξε την κοινωνική του ευαισθησία. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού, η ‘ergon Mykonos ανακοίνωσε τη μόνιμη συνεργασία του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael. Στόχος της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και η βελτίωσης της ποιότητας ζωής που έχουν τα άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα. Έτσι, το brand δημιούργησε μία capsule συλλογή με καινοτόμα και χρηστικά είδη, όπως ποδιές, καπέλα μαγειρικής, αξεσουάρ για την κουζίνα, αλλά και fashion αξεσουάρ όπως t-shirts και shopping bags. Τα έσοδα των πωλήσεων πηγαίνουν απευθείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael και έχουν διττό στόχο. Ένα μέρος διατίθεται για την υποστήριξη του οργανισμού και ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ταμείο για τα άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα.

'ergon Mykonos

Καταστήματα

'ergon Mykonos concept store Φ.Ζουγανέλη 23, Άνω Ματογιάννια, Μύκονος

'ergon Mykonos showroom Θησέως 20, Αθήνα

Ανακάλυψε όλες τις συλλογές του brand στο ergonmykonos.com

Instagram @ergon.mykonos

Τα αγαπημένα μας κομμάτια από τη νέα συλλογή

weekender bag 'ergon Mykonos

athanasia dress 'ergon Mykonos

maritini skirt 'ergon Mykonos

haido dress 'ergon Mykonos

mystras cape 'ergon Mykonos

akrivi dress 'ergon Mykonos

mauve agamemnon ship espadrilles 'ergon Mykonos

roxanni jacket 'ergon Mykonos

sana jumpsuit 'ergon Mykonos

thais turban 'ergon Mykonos

souliotisa dress 'ergon Mykonos

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ