Follow us

Ιωάννα Γκίκα | Ποια είναι η τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο σόου του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Η ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνις θεωρείται μια από τις ιέρειες της indie rock σκηνής στην Αμερική.

Ιωάννα Γκίκα Instagram

Τα φώτα σβήνουν στο Καλλιμάρμαρο, οι δάδες ανάβουν και το σόου αρχίζει. Ο προβολέας φωτίζει μια αέρινη φιγούρα με μακριά ξανθά μαλλιά που κατεβαίνει τις σκάλες στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου και περπατάει νωχελικά προς την ορχήστρα, φορώντας ένα μακρύ λευκό φόρεμα. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα 85 μοντέλα που συμμετείχαν στο σόου για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 του οίκου Dior, αυτό που επέλεξε η Maria Grazia Chiuri για να ανοίξει την επίδειξη. Όμως είναι η μουσικός Ιωάννα Γκίκα που λίγα λεπτά μετά πιάνει στα χέρια της το μικρόφωνο και εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους και όσους παρακολουθούν το σόου μέσω live streaming με την αιθέρια φωνή της που έχει παραλληλιστεί με το "τραγούδι των Σειρήνων”.

Η μουσική της -εκτελεσμένη από 55μελή ορχήστρα- συμβάλει τα μέγιστα για να δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα μυσταγωγίας που ήθελαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Και μπορεί για πολλούς από εμάς να ήταν ένα μάλλον άγνωστο πρόσωπο, όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει ήδη διαγράψει μια αξιόλογη καριέρα.

Ποια είναι η Ιωάννα Γκίκα

Η Ιωάννα Γκίκα (ή Ioanna Gika, όπως είναι γνωστή στο εξωτερικό) γεννήθηκε το 1994 στην Ουάσινγκτον από Έλληνες γονείς. Ασχολείται με τη σύνθεση και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία. "Η μουσική της έχει κάτι το μαγικό και το υπερφυσικό που συναρπάζει το κοινό της”, γράφουν για εκείνη τα αμερικανικά μουσικά έντυπα. "Εμπεριέχει κάτι το παραδοσιακό που το συνδυάζει με techno ήχους, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που ισορροπεί ανάμεσα στην οργή και το διαλογισμό”.

Δες περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ