Follow us

Ετοιμάζεις βαλίτσα; | Τα καφτάνια που δεν πρέπει να λείπουν από τα beach looks των διακοπών σου

Το καφτάνι θα φέρει άρωμα ανατολής στις διακοπές σου.

Ετοιμάζεις βαλίτσα; | Τα καφτάνια που δεν πρέπει να λείπουν από τα beach looks των διακοπών σου Splash/Ideal Images

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και οι διακοπές μας είναι μία ανάσα μακριά. Όλες μας, λοιπόν, βρισκόμαστε σε μία εγρήγορση, καθώς κάνουμε τα τελευταία ψώνια για να είμαστε έτοιμες για τις στιγμές χαλάρωσης στον φετινό προορισμό, ενώ παράλληλα οργανώνουμε τα σύνολα που θα βάλουμε στην βαλίτσα για να είμαστε κομψές και άνετες. Ανάμεσα στα κομμάτια που θα πάρουμε μαζί μας είναι και το καφτάνι, που θα φέρει άρωμα ανατολής στις διακοπές μας. Πρόκειται για ένα κομψό, αέρινο φόρεμα από βαμβάκι ή μετάξι, που προσφέρει μεγάλη στιλιστική ευελιξία και είναι κατάλληλο για τα looks στο νησί.

Loading...

Μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του καφτανιού

Αρκετά χρόνια πριν τα καφτάνια αποτελούσαν παραδοσιακά περσικά ενδύματα και ταυτίζονταν με τον μαγικό και σαγηνευτικό αέρα της Ανατολής. Παραλλαγή τους θεωρούνται τα τουνίκ, τα οποία ήταν τα τυπικά αντρικά ενδύματα της Αρχαίας Ρώμης και Ελλάδας. Η ονομασία τους προκύπτει από την τούρκικη λέξη ''aftan'' και από την περσική ''qaftan'', η ερμηνεία των οποίων σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει ''μακρύς χιτώνας που αποτελούσε το επίσημο ανδρικό ένδυμα στην Ανατολή''.

Για τον Δυτικό πολιτισμό, πλέον, αποτελούν ethnic κομμάτια, που συγκαταλέγονται στα casual γυναικεία ρούχα. Ωστόσο, έκαναν αρχικά αισθητή την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, όταν τα παιδιά των λουλουδιών τα φορούσαν σαν αντίδραση στο ''ασφυκτικό και σοβαροφανές'' style της εποχής. Η δημοτικότητα τους ήταν τόσο μεγάλη στο χώρο της μόδας που έφτασαν το 1967 μέχρι το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, με το style icon Marisa Berenson να κοσμεί την πρώτη σελίδα φορώντας χρυσά και ροζ καφτάνια. Ακόμα και στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα ενδύματα βρήκαν θαυμαστές. Απασχόλησαν κυρίως τη μουσική σκηνή, καθώς αποτέλεσαν τα ιδιαίτερα ενδύματα του ροκ συγκροτήματος "Aphrodite’s Child" και του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου.

Loading...

Σήμερα, συναντάμε τα καφτάνια κατασκευασμένα συνήθως από ιδιαίτερα υφάσματα, με πολυτελείς λεπτομέρειες και συγκαταλέγονται στις S/S συλλογές μεγάλων εμβληματικών οίκων, όπως οι Chanel και Dior. Στο καφτάνι βρίσκουμε μία στιλιστική άνεση, που μας συντροφεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ οι σύγχρονες εκδοχές του το έχουν μετατρέψει σε ένα luxury κομμάτι με ζωηρά χρώματα και ιδιαίτερες υφές.

Editor's Choice

Παρακάτω θα ανακαλύψεις τα καφτάνια, που ξεχωρίσαμε στις καλοκαιρινές συλλογές των αγαπημένων σου brands σε πολύ προσιτές τιμές.

Καφτάνι σε χαλαρή γραμμή από χοντρό βαμβακερό ύφασμα με ασορτί μπουστάκι, Η&Μ

Μακρύ καφτάνι με κέντημα, Oysho

Καφτάνι πλεκτό κεντητό, Mango

Εμπριμέ καφτάνι, Lynne

Μακρύ εμπριμέ καφτάνι, Fullah Sugah

Βαμβακερό καφτάνι, Benetton

Εμπριμέ μίνι καφτάνι, Zara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ