Follow us

Chanel FW21-22 | Μία συλλογή βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής

Η Virginie Viard αντλεί έμπνευση από τα ρεύματα της Γαλλικής ζωγραφικής και καταθέτει μία haute couture συλλογή - έργο τέχνης.

Chanel FW21-22 | Μία συλλογή βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής Splash/Ideal Images

Η αποκάλυψη της Fall-Winter 2021/22 Haute Couture συλλογής του οίκου Chanel συνοδεύεται από το σημείωμα που αναφέρει ως πηγή έμπνευσης της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Virginie Viard, "τα ρεύματα της Γαλλικής ζωγραφικής". Και πράγματι, οι δημιουργίες του οίκου που παρουσιάστηκαν με runway στον μεγαλειώδη νεο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής χώρο του Palais Galliera, σήμερα 6/07 στο Παρίσι, μοιάζουν βγαλμένες από πίνακες ζωγραφικής του Ρενουάρ, του Μονέ, του Ντεγκά ή του Σερά.

Στη δήλωσή της για τη συλλογή, η Viard κάνει βεβαίως συγκεκριμένη αναφορά στους ζωγράφους και τους πίνακες που την ενέπνευσαν: "Ήταν όταν ανακάλυψα ξανά αυτά τα πορτραίτα της Gabrielle Chanel με τα άσπρα ή μαύρα 1880s-style φορέματα, που σκέφτηκα αμέσως τους πίνακες. Έργα της Μπερτ Μοριζό, της Μαρί Λορενσέν και του Εντουάρ Μανέ. Υπάρχουν φορέματα εμπνευσμένα από τον ιμπρεσιονισμό, φούστες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και ένα μακρύ λευκό σατέν φόρεμα με μαύρους φιόγκους όπως αυτό στους πίνακες της Μοριζό...".

Διάβασε τη συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ