Το απόλυτο resort style έχει την υπογραφή Τhemis Z

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μας συστήνει τη RTW και μοιράζεται μαζί μας tips για τα καλοκαιρινά μας looks.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το περσινό καλοκαίρι ήταν περισσότερο μια εποχή εσωστρέφειας και ανασφάλειας , το φετινό καλοκαίρι, όμως, φέρνει μαζί του μία αίσθηση ελευθερίας. Η ίδια αυτή αίσθηση συνοδεύει και τη διάθεσή μας στο καλοκαιρινό ντύσιμο: σοφιστικέ κομψότητα, αισθησιασμός, εξωστρεφείς αποχρώσεις, υπέρκομψα αξεσουάρ γίνονται ζητούμενο για το στιλ στις διακοπές, αλλά και στην πόλη. Και η σχεδιάστρια Themis Z, με τη νέα της RTW συλλογή, έρχεται να αποτυπώσει μέσα από τις δημιουργίες της ακριβώς αυτό το συναίσθημα και να προσφέρει τις πιο ουσιαστικές λύσεις για το απόλυτo resort style της εποχής.

Όπως θα δηλώσει η Θέμις Ζουγανέλη στο harpersbazaar.gr, για το διαφορετικό που φέρνει το φετινό καλοκαίρι στο στιλ μας: "επιτείνει την ανάγκη μας για συναισθήματα χαράς και μας ωθεί να αναζητήσουμε την άνεση. Θέλουμε να ζήσουμε το τώρα, αλλά να το ζήσουμε με όλο μας το είναι και χωρίς περιορισμούς. Η επιλογή κομματιών που λειτουργούν 24/7 και παράλληλα είναι "για πάντα" είναι αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Επιστροφή στην ουσία, λοιπόν!"

Η συλλογή resortwear '21

Την αναζωογονητική δύναμη των μοτίβων επιστρατεύει και στην ΑΚ21 συλλογή της η σχεδιάστρια, που φέτος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις έντονες αποχρώσεις διατηρώντας πάντα την κομψότητα μέσα από κλασικές διαχρονικές σιλουέτες και επιλέγοντας πολυτελή υφάσματα.

Στο επίκεντρο, βεβαίως, βρίσκονται τα μοναδικά ζωγραφισμένα στο χέρι μοτίβα σε νέα αναπτύγματα, ενώ το νέο μοτίβο Peacock, που έκανε την εμφάνισή του πρώτη φορά στη συλλογή του χειμώνα εμπνευσμένο από μια Art Deco σκάλα σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, επιστρέφει αποδομημένο, σε μια νέα εκδοχή, μεγεθυμένο και bold. Μαζί με το μοτίβο Kyklos, που εμπνεύστηκε η Θέμις από τους ομόκεντρους χρωματισμούς της θάλασσας καθώς πετούσε προς τη Μύκονο, το γεμάτο ενέργεια Kyma, αλλά και το The Jewel που αναπαριστά το κόσμημα Evil Eye που σχεδίασε η Θέμις για την Atelier Swarovski, πρωταγωνιστούν στη φετινή RTW συλλογή.

Η Θέμις Ζουγανέλη θα δηλώσει για τα χρώματα που συνοδεύουν τη συλλογή της για το καλοκαίρι: "Μέχρι πέρυσι, τα χρώματα κινούνταν στην πιο βασική παλέτα. Φέτος, υπήρχε η ανάγκη για πιο εξωστρεφείς αποχρώσεις. Το μπλε και το λευκό είναι κάτι σαν trademark του brand, ειδικά το καλοκαίρι. Ωστόσο, το resort style στο μυαλό μου είναι γεμάτο λουλούδια και ήλιο, οπότε το εκτυφλωτικό κίτρινο, το φούξια της βουκαμβίλιας, το μοβ του ηλιοβασιλέματος στις Κυκλάδες ή το baby blue του ουρανού ήταν must διότι ένιωθα πως θα μας μεταδώσουν όλο αυτό το αίσθημα της ξεγνοιασιάς της ζωής σε ένα θέρετρο".

Φυσικά, από τα χρώματα που προτείνει δεν απουσιάζει το χρυσό, αδυναμία της Θέμιδος, το οποίο εμφανίζεται σε μοτίβα που αποθεώνουν τις λευκές δημιουργίες, ωδή στο αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι.

Όσο για τα πολυτελή υφάσματα, το μετάξι είναι αυτό που αποτελεί την πρώτη ύλη της Themis Z για τη ραφιναρισμένη, εκλεπτυσμένη συλλογή της. Τουνίκ, shirt dresses, peplos style φορέματα, crop pants και one-shoulder tops, πουκάμισα, μάξι φούστες και μίνι φορέματα, όλα αφήνονται στον σοφιστικέ αισθησιασμό του μεταξιού.

Η Θέμις θα πει σχετικά μ' αυτή την επιλογή της: "Από υφάσματα, λατρεύω το μετάξι Σουφλίου. Είναι τόσο ελαφρύ, αισθησιακό και υπέρκομψο. Νιώθω πως δεν υπάρχει κανένα άλλο ύφασμα που να λειτουργεί τόσο υπέροχα όλες τις ώρες της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Το γεγονός δε ότι πρόκειται για ένα ελληνικής παραγωγής ύφασμα το κάνει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεών μου καθώς στόχος μου ήταν εξ αρχής η δημιουργία ενός brand που να ταξιδεύει το ελληνικό dna σε κάθε γωνιά του πλανήτη".

Στις προσθήκες της φετινής χρονιάς ανήκει το λινό, το οποίο εκτός από κομψό και δροσερό ύφασμα, υπογραμμίζει την αξία του easy chic και των φυσικών υφασμάτων.

Οι τσάντες SS21

Καμία εμφάνιση δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ολοκληρωμένη και κομψή χωρίς τα κατάλληλα αξεσουάρ και η συλλογή Themis Z φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα του φετινού καλοκαιριού.

Τσάντες από δέρμα, λινό και ψάθα γίνονται μία διαφορετική επιλογή για κάθε ξεχωριστή περίσταση. Από τη statement δερμάτινη τσάντα Kyklos, μια ιδιαίτερη εκδοχή του καλαθιού με εσωτερικό πουγκί από λινό ή ντένιμ, μέχρι τη χαρακτηριστική ψάθινη beach tote bag του brand και τη λινή hobo bag διακοσμημένη με laser cut δέρμα, όλες αποτελούν μια διαφορετική πρόταση του modern chic στο στιλ του καλοκαιριού.

Τα μυστικά του resort style από τη Themis Z

-Τα staples του απόλυτου resort style

"Αγαπώ τα shirtdresses και τις tunics. Ενώνουν την άνεση με τη σοφιστικέ κομψότητα, κι αυτό είναι το ζητούμενο στην εποχή μας. Γι' αυτό το καλοκαίρι 3 είναι τα staples για εμένα. Το μεταξωτό playsuit, τόσο cool και συνάμα σέξυ, το λινό maxi φούξια Peacock φόρεμα, bohemian και αιθέριο, και το The Jewel μεταξωτό shirtdress, statement και μια forward πρόταση για βραδινό look".

The Jewel silk shirt dress, Themis Z.

Θα το βρείτε εδώ.

-Τα must - have αξεσουάρ του καλοκαιριού

"Κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ για τις ψάθινες beach bags μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια oversized tote που λειτουργεί υπέροχα σαν τσάντα παραλίας χωρίς να χάνει την κομψότητά της και είναι το πρώτο μου σχέδιο με το οποίο ξεκίνησα τη σειρά αξεσουάρ την πρώτη χρονιά του brand. Την έχεις παντού μαζί σου όλη την ημέρα και μέσα της χωράει κυριολεκτικά τα πάντα. Φέτος, την αγαπώ λίγο περισσότερο λόγω της δερμάτινης πλεκτής λεπτομέρειάς της που την κάνει ακόμα πιο κομψή.

Το κομμάτι, ωστόσο, που θεωρώ πραγματικό must-have είναι η δερμάτινη Kyklos. Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού basket bag, φτιαγμένη στο χέρι εξ ολοκλήρου από διάτρητο δέρμα που αφήνει το εσωτερικό πουγκί να γοητεύει. Η καλοκαιρινή εκδοχή του εσωτερικού drawstring bag από λινό ή ντένιμ την κάνει τόσο φρέσκια, ενώ στα συν της είναι το πόσο εύκολα μετατρέπεται σε ένα forever κομμάτι αφού με ένα βελούδινο πουγκί γίνεται ένα χειμερινό αξεσουάρ".

Kyklos leather tote bag, Themis Z.

Θα τη βρείτε εδώ.

-Πώς μπορούμε να φορέσουμε τα κομμάτια της συλλογής THEMIS Z από το πρωί ως το βράδυ

"Είμαι λάτρης των κοσμημάτων! Θεωρώ πως το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψεις ένα κομμάτι σε 24/7 είναι το κατάλληλο κόσμημα. Έχω αδυναμία στα χρυσά κοσμήματα και στα statement σκουλαρίκια.

Το λευκό Infinity shirtdress, για παράδειγμα, με το χρυσό μοτίβο στις μανσέτες μπορεί να φορεθεί από το πρωί με δερμάτινα slides και cool hairstyling μέχρι το βράδυ αν το συνδυάσουμε με χρυσά φλατ σανδάλια και ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια Lalaounis ή ένα σφυρήλατο choker.

Ή το κίτρινο μεταξωτό Peacock playsuit. Μπορεί να γίνει boho με ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια Mercedes Salazar ή ultra chic συνδυάζοντας με ψηλοτάκουνα πέδιλα και πολλές σειρές από χρυσά βραχιόλια".

The White and Gold Silk Shirtdress, Themis Z.

Θα το βρείτε εδώ.

*Ανακαλύψτε τις resortwear δημιουργίες Themis Z στο στο themisz.com

Tags