Follow us

Η Le Pliage® της Longchamp γίνεται πιο "πράσινη" από ποτέ

Η νέα συλλογή επιβεβαίωνει τη στροφή του εμβληματικού οίκου προς τη βιωσιμότητα.

Longchamp LePliage Green Courtesy of Longchamp

Το μέλλον της μόδας έχει επιλέξει χρώμα: το πράσινο. Η βιωσιμότητα γίνεται πρωταρχικό μέλημα για τους επιφανείς εκπροσώπους της και ο εμβληματικός Γαλλικός οίκος της Longchamp έχει από καιρό κάνει τη στροφή προς την κατεύθυνση που σέβεται το περιβάλλον. Και τώρα βαφτίζει "πράσινη" μία από τις πιο γνωστές του τσάντες παγκοσμίως: η Le Pliage® γίνεται Le Pliage® Green και ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον έχει γίνει.

Η Le Pliage® Green και ο στόχος της Longchamp

H Le Pliage® Green σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις περιβαλλοντικές προσδοκίες των πελατών της Longchamp. Το πιο εμβληματικό προϊόν του οίκου, η Le Pliage® που παρουσιάστηκε στο κοινό το 1993, κατασκευάζεται για πρώτη φορά σήμερα από ανακυκλωμένο νάιλον. Στόχος της Longchamp είναι ολόκληρη η συλλογή Le Pliage® να μεταβεί σε αυτό το βιώσιμο ύφασμα μέχρι το 2022.

Ήδη το 2019 και το 2020, η Longchamp εισήγαγε βιώσιμα υφάσματα όπως καμβά από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και καμβά από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο (νάιλον) με πιστοποίηση ECONYL® στις σειρές My Pliage® Signature και Green District, αντίστοιχα. Τώρα είναι η σειρά της Le Pliage® να ακολουθήσει τη δέσμευση της Longhcamp για μία βιώσιμη μόδα και ένα καλύτερο μέλλον, μία δέσμευση που η Marie-Laure Dubuisson, Global Communications & Marketing Director της Longchamp, περιγράφει ως "εξέλιξη και όχι επανάσταση", επισημαίνοντας ότι η Le Pliage®, όπως και η Longchamp στο σύνολό της, ήταν πάντα το αντίθετο της "γρήγορης μόδας" - φτιαγμένη για να διαρκεί, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και σχεδιασμού.

H καμπάνια: "It's not a bag. It's Le Pliage"

Το λανσάρισμα της Le Pliage® Green συμπίπτει με τη νέα καμπάνια για τη σειρά και στη βιώσιμη εκδοχή της δημοφιλούς τσάντας είναι αφιερωμένο δικό της σποτάκι: μία νεαρή κομψή γυναίκα σηκώνει ένα πλαστικό μπουκάλι από κάτω και το πετάει μέσα στον κάδο ανακύκλωσης. Ο κάδος ανοίγει και η Le Pliage® Green κάνει την εμφάνισή της!

Η Le Pliage® της Longchamp γίνεται πιο "πράσινη" από ποτέ

Η νέα πιο βιώσιμη Le Pliage® κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα που εμπνέονται από τα χρώματα της φύσης: το πράσινο του δάσους, το μπλε του ωκεανού, το κόκκινο της γης και το λευκό του χιονιού. Ξεχωρίζει, βεβαίως, από το πρωτότυπο σχέδιο με διακριτικές λεπτομέρειες, όπως το ιδιαίτερο δέρμα στο τελείωμα και το κεντημένο λογότυπο με το άλογο κούρσας της Longchamp στο καπάκι της τσάντας, ενώ τα περίφημα "αυτιά" του, σε κάθε άκρο του φερμουάρ, έχουν ανοιχτές πράσινες άκρες.

Από την απλή Le Pliage® στην "πράσινη" Le Pliage®

Σύμβολο ανθεκτικότητας, απλότητας και πρακτικότητας, η Le Pliage® διέθετε πάντα έναν διαχρονικό και "πράσινο" χαρακτήρα: ο λιτός σχεδιασμός της αντιπροσωπεύει μία αποτελεσματική και οικονομική χρήση φυσικών πόρων, είναι φτιαγμένη για να αντέχει και να διαρκεί και επίσης, αν φθαρεί, ακόμα και μετά από χρόνια, μπορεί να επισκευαστεί από το service της Longchamp δίνοντας σε κάθε μία από αυτές μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Longchamp LePliage Green

Η βιωσιμότητα, επομένως, ήταν ήδη στο dna της Le Pliage® - όπως εξάλλου και σε κάθε άλλο προϊόν που σχεδιάζει και κατασκευάζει η Longchamp με την έννοια της αντοχής στον χρόνο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών. Όταν, λοιπόν, επρόκειτο να αναπτυχθεί μια βιώσιμη έκδοση της Le Pliage®, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα ήταν θεμελιώδους σημασίας. Η τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών έδωσε τη δυνατότητα στη Longchamp να προμηθεύεται ένα ανακυκλωμένο νάιλον που εξασφαλίζει το ίδιο επίπεδο ανθεκτικότητας, αλλά και τις ίδιες ιδιότητες (είναι αδιάβροχο, μπορεί να πλυθεί και να διπλωθεί), ενώ έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με το πρωτότυπο - και μπορεί επίσης να επισκευαστεί. Η Le Pliage® Green έχει μελετηθεί προσεκτικά και ο σχεδιασμός και η δημιουργία της αποτυπώνουν τη βέλτιστη πρακτική.

Sustainable σε κάθε της λεπτομέρεια

Η "πράσινη" εκδοχή της Le Pliage® είναι sustainable σε κάθε της πτυχή: από το νάιλον, το δέρμα, τους ιμάντες και τις κλωστές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της μέχρι τη συσκευασία που τη συνοδεύει. Οι λεπτομέρειες εντυπωσιάζουν:

Ο καμβάς:

Η Le Pliage® Green αποτελείται από ανακυκλωμένο καμβά από πολυαμίδιο
(νάιλον) που προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά, προκαταναλωτικά απόβλητα από αντικείμενα όπως νάιλον κάλτσες και αποκόμματα από τη διαδικασία παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τα απόβλητα ανακτώνται, αναλύονται και επεξεργάζονται, και στη συνέχεια επανεπεξεργάζονται σε ίνες πολυαμιδίου, στη συνέχεια σε νήματα και τέλος σε καμβά από πολυαμίδιο.

Longchamp LePliage Green

Longchamp Shoulder Bag LE PLIAGE GREEN (πράσινη)

Ο ανακυκλωμένος καμβάς πολυαμιδίου που χρησιμοποιείται για τη Le Pliage® Green έχει παγκόσμια Recycled Standard (GRS) και περιέχει από 70% έως και 100% ανακυκλωμένες ίνες. Το εσωτερικό της τσάντας έχει επίστρωση PVC χωρίς φθαλικό εστέρα, η οποία είναι επί του παρόντος απαραίτητη για τη διατήρηση της ανθεκτικότητάς της. Για την περαιτέρω τελειοποίηση του σχεδίου, η Longchamp ερευνά πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Το δέρμα:

Το δέρμα αποτελεί την υπογραφή της Le Pliage® από το λανσάρισμά της το 1993 και είναι ένα δέρμα αγελάδας το οποίο - όπως όλα τα δέρματα που χρησιμοποιεί η Longchamp - είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων. Τα συνεργαζόμενα βυρσοδεψεία της Longchamp ελέγχονται από το Leather Working Group (LWG). Η πιστοποίηση της LWG βασίζεται σε παράγοντες περιβαλλοντικών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και της επεξεργασίας αποβλήτων. Το 90% του δέρματος που χρησιμοποιείται για τη Le Pliage® Green προέρχεται από βυρσοδεψεία που κατέχουν την υψηλότερη πιστοποίηση LWG Gold. Στόχος της Longchamp είναι να αυξηθεί αυτό το ποσοστό στο 100% έως το 2023.

Longchamp LePliage Green

Longchamp Shoulder Bag LE PLIAGE GREEN (κόκκινη)

Οι ιμάντες:

Οι ιμάντες ώμου της Le Pliage® Green είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, πιστοποιημένο με GRS certified. Αυτός προέρχεται κυρίως από πλαστικά μπουκάλια και περιλαμβάνει 100% ανακυκλωμένες ίνες. Ένας παρόμοιος ανακυκλωμένος πολυεστέρας, που περιέχει 90% ανακυκλωμένες ίνες, χρησιμοποιείται για τις ταινίες φερμουάρ και την κλωστή με την οποία είναι κεντημένο το λογότυπο του αλόγου της ιπποδρομίας στις τσάντες.

Longchamp LePliage Green

Longchamp Shoulder Bag LE PLIAGE GREEN (μπλε)

Το υλικό:
Το υλικό της Le Pliage® Green περιέχει επίσης σημαντικό ποσοστό ανακυκλωμένου μετάλλου: 30% για το χαρακτηριστικό μπρούτζινο κούμπωμα της τσάντας.

Longchamp LePliage Green

Longchamp Shoulder Bag LE PLIAGE GREEN (λευκή)

Η συσκευασία:
Τέλος, η συσκευασία της Le Pliage® Green είναι επίσης βιώσιμη! Οι τσάντες μεταφέρονται σε ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο, με ετικέτες από ανακυκλωμένο χαρτί. Στο κατάστημα, πωλούνται σε σακούλες από πλήρως ανακυκλώσιμο χαρτί που έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council - FSC) ως προερχόμενες από δάση με βιώσιμη διαχείριση.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή εδώ!

*Η σειρά Le Pliage® Green είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Digalakis και στη Longchamp Boutique.

Longchamp Boutique: Βουκουρεστίου 6
Digalakis Stores:
Κηφισιά: Παναγίτσας 6
Λευκωσία: Κουμανούδη 1 ΑΒ & Στασικράτους
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 00 88 000

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ