Follow us

Met Gala 2021 | Η Gen Z κατέλαβε το κόκκινο χαλί - Οι εμφανίσεις των νέων stars που συζητήθηκαν

Κατάφεραν οι Υoutubers, οι Tik Tokers και οι celebrities της Gen Z να ανταποκριθούν σε ένα τόσο μεγαλοπρεπές event μόδας;

Met GALA GEN Z Splash/Ideal Images

Το Met Gala, η εκδήλωση που γιορτάζει τον δεσμό της τέχνης και της μόδας, πραγματοποίηθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, αντί για την πρώτη Δευτέρα του Μαϊού, που είναι η καθιερωμένη του ημερομηνία. Μετά από την περσινή ακύρωση του λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και την μεταφορά της ημερομηνίας του, η αγωνία και η ανυπομονησία μας ήταν μεγάλες. Δεν βλέπαμε τη στιγμή, που τα φώτα του Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέα Υόρκης θα άναβαν ξανά και το κόκκινο χαλί θα στρωνόταν στα εμβληματικά του σκαλιά, για να περπατήσουν πάνω τους τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής shobiz, των βιομηχανιών του κινηματογράφου και της μόδας φορώντας εκκεντρικά outfits ''υπογεγραμμένα'' από μεγάλους οίκους και σχεδιαστές. Τα '''Οσκαρ της μόδας'', όπως αναφέρεται και αλλιώς το Met Gala, είναι ξεκάθαρα η πιο σημαντική βραδιά για το χώρο της μόδας και εμείς κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το ετήσιο dress code του και το πώς θα το αποδώσουν οι σχεδιαστές και οι μούσες τους.

Met Gala 2021: H Gen Z έκανε ''απόβαση'' στο κόκκινο χαλί

Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η απόφαση για την επιτροπή της εκδήλωσης και τους ιθύνοντες να καλέσουν άτομα των social media στο πιο exclusive event της χρονιάς. Για χρόνια η λίστα ήταν αρκετά περιορισμένη και ανάμεσα στα ονόματα των προσκεκλημένων ήταν εκείνα των επιφανών προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών, τους αστέρες της μεγάλης οθόνης, της μουσικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας της μόδας. Πλέον, για να συνεχίσει η εκδήλωση να έχει την απήχηση, που είχε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να είναι επίκαιρη, προσιτή και σχετική στο νέο κοινό έπρεπε να κάνει την κίνηση ''ματ'' και να προσθέσει και τις διασημότητες των social media. Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε αρκετά αλλά έχει λογική.

Υoutubers, Influencers και Tik Tokers με εκατομμύρια ακολούθους έδωσαν το παρών στο κόκκινο χαλί του φετινού Met Gala. Τραγουδιστές και αθλητές επίσης παρευρέθηκαν. Όλοι ανήκουν στη γενιά Z και οι ακόλουθοι τους ούρλιαζαν από ενθουσιασμό όταν κατέφθαναν. Όλα τα βλέμματα του πλανήτη ήταν στραμμένα εκεί. Μπορεί οι προαναφερθέντες να ανήκουν στη γενιά Z, να είναι νέοι και να έχουν αναδειχθεί αρκετά μέσα από τη δύναμη και το ''φως'' των social media, ωστόσο, έχουν καταφέρει να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν ''όνομα'' σε άλλες βιομηχανίες.

Η 20χρονη Emma Chamberlain με τους πάνω από 10 εκατομμύρια ακόλουθους, από Youtuber έγινε επιχειρηματίας δημιουργώντας το δικό της brand καφέ. Η Addison Rae από μία Tik Toker με 40 εκατομμύρια ακόλουθους δοκιμάζει το ταλέντο της στην υποκριτική και το τραγούδι. Ο 22χρονος ράπερ Lil Nas X αλλάζει τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία καταρρίπτοντας τις φυλετικές διακρίσεις. Η νεαρή Amanda Gorman, που ήταν και μία από τους οικοδεσπότες του event, προκαλεί αίσθηση με την ποίηση της, η Billie Eilish δημιουργεί το δικό της πρότυπο ομορφιάς, όπως και η Ella Emhoff, ενώ η τενίστρια Naomi Osaka μιλάει ανοιχτά για τη ψυχική υγεία.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα ''χρυσά'' ονόματα της Gen Z, που φέρνουν νέο αέρα και ανανεώνουν το κόκκινο χαλί και γιατί όχι και τον θεσμό του Met Gala.

Οι εμφανίσεις των Gez Z που ξεχωρίσαμε

Η φετινή έκθεση του Met Gala χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, και αυτό που χάρισε έμπνευση για το dress code στο κόκκινο χαλί, ήταν το "In America: A Lexicon of Fashion", που γιορτάζει τους Αμερικανούς σχεδιαστές και την ιστορία τους, στηρίζοντας και τους νέους που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Το δεύτερο μέρος της έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 και θα έχει ως τίτλο "In America: An Anthology of Fashion", δίνοντας έμφαση στα 300 χρόνια αμερικανικής μόδας.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις εμφανίσεις των αστέρων της Gen Z στο Μet Gala, οι οποίοι σε συνεργασία με τους σχεδιαστές προσπάθησαν να μεταφράσουν όσο καλύτερα μπορούσαν το φετινό θέμα.

-H νέα μούσα του οίκου Chanel, Margaret Qualley, μ' ένα ρομαντικό prairie dress Chanel.

-Η πρωταθλήτρια του τένις Naomi Osaka με custom δημιουργία Louis Vuitton.

-Η σταρ του YouTube, Emma Chamberlain, με custom sparkling ασύμμετρο φόρεμα Louis Vuitton.

-H ποιήτρια Amanda Gorman με φόρεμα Vera Wang, που εμπνέεται από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

-Η θετή κόρη της Kamala Harris, το μοντέλο Ella Emhoff, με Adidas by Stella McCartney.

-Το supermodel της νέας εποχής, Kaia Gerber, με ball gown Oscar de la Renta.

-H Billie Eilish, που στα 19 της χρόνια θεωρείται φαινόμενο της μουσικής σκηνής, με φόρεμα Oscar de la Renta.

-O ταλαντούχος Γάλλος ηθοποιός -και style icon- Timothée Chalamet με Haider Ackermann.

-H Lily Rose Depp, κόρη του Johnny Depp και της Vanessa Paradis, μοντέλο και ηθοποιός, με σύνολο Chanel.

-H Addison Rae, σταρ του Tik Tok, με φόρεμα Tom Ford από τη συλλογή του για τον οίκο Gucci του 2003.

-H 20χρονη σταρ του Tik Tok, Dixie D'Amelio, με Valentino Couture.

-Η κόρη της Madonna, Lourdes Leon, που κάνει τα βήματα της στον χώρο της μόδας, με Moschino.

-H 18χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια Olivia Rodrogo με Yves Saint Laurent.

-Ο ράπερ Lil Nas X εμφανίστηκε με τρια outfit που σχεδίασε γι' αυτόν η Donatella Versace.

-O Brooklyn Beckham και η αρραβωνιαστικιά του Nicola Peltz με Valentino.

-Η 18χρονη Emma Raducanu, το νέο αστέρι του βρετανικού τένις που πρόσφατα κατέκτησε το US Open σε μια ιστορική νίκη, με εμπριμέ σύνολο Chanel.

-Το μοντέλο Natalia Bryant, κόρη του εκλιπόντα άσου του NBA Kobe Bryant, μ' ένα dramatic balloon φόρεμα Conner Ives.

-H 21 ετών ηθοποιός κι ακτιβίστρια Yara Shahidi με φόρεμα Dior.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ