Follow us

Met Gala 2021 | Οι εκκεντρικές εμφανίσεις που δίχασαν

Ποιοι χάθηκαν στη μετάφραση και ποιοι ισορρόπησαν με μαεστρία ανάμεσα στο glamorous και το κιτς;

Μετ Γαλα Splash/Ideal Images

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Met Gala στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, η εκδήλωση που γιορτάζει τη συνεχή συζήτηση της μόδας με την τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Στα εμβληματικά σκαλιά του περπάτησαν οι ξεχωριστοί καλεσμένοι, που επιλέγονται από μία λίστα αμέτρητων ονομάτων. Επιχειρηματίες, άνθρωποι της τέχνης, μοντέλα, μούσες σχεδιαστών και celebrities από κάθε χώρο έδωσαν το παρών και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί με δημιουργίες επιφανών σχεδιαστών και οίκων. Κάθε look ήταν μία προσπάθεια αποκωδικοποίησης αλλά και μετάφρασης του φετινού θέματος του Met Gala, που τιμά την αμερικανική μόδα και κουλτούρα.

Το πρώτο μέρος, και αυτό που χάρισε έμπνευση για το dress code στο κόκκινο χαλί, ήταν το "In America: A Lexicon of Fashion", που γιορτάζει τους Αμερικανούς σχεδιαστές και την ιστορία τους, στηρίζοντας και τους νέους που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Το δεύτερο μέρος της έκθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 και θα έχει ως τίτλο "In America: An Anthology of Fashion", δίνοντας έμφαση στα 300 χρόνια αμερικανικής μόδας. Κάθε προσκεκλημένος, λοιπόν, έδωσε τη δική του εκδοχή ή και το δικό του νόημα στο θέμα του Gala.

Οι εκκεντρικές εμφανίσεις που δίχασαν

Από το πρωί τα πληκτρολόγια έχουν πάρει φωτιά αναλύοντας κάθε look από το κόκκινο χαλί, την έμπνευση πίσω από αυτά, τον σχεδιαστή που τα ''υπέγραψε'' αλλά και τις λεπτομέρειες τους. Ωστόσο, κάπου στη διαδρομή της δημιουργικής διαδικασίας η μετάφραση χάθηκε σε κάποια από τα outfits, που είδαμε στο Met Gala. Όσo και να ήταν καλή η διάθεση, γεμάτος έμπνευση ο σχεδιαστής και ενθουσιασμό ο σταρ, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε.

Ίσως να έφταιγε η απόχρωση, ίσως να είναι ''too much'' ή και εκτός θέματος, πάντως κάποια σύνολα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση τα εν λόγω looks κρίνονται με βάση το προσωπικό γούστο του καθενός αλλά και την αισθητική του, για αυτό και ένα outfit για κάποιον μπορεί να είναι η επιτομή του κομψού και για κάποιον άλλο να θεωρείται ένα στιλιστικό ατόπημα. Πάντως, όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη και οι celebrities δεν εξαιρούνται.

Επίσης, κάποιες από τις εμφανίσεις ήταν ξεχωριστές γιατί ήταν εκκεντρικές και ισσοροπησαν έξυπνα ανάμεσα στο glamorous, το φαντεζί αλλά και το κιτς. Αυτά και άλλα πολλά θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω.

Ας δούμε ποια looks από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση μάς κέρδισαν με την εκκεντρικότητα τους και ποια όχι.

-Από τις εμφανίσεις, που τράβηξαν τη προσοχή μας, ήταν εκείνη της Debbie Harry με δημιουργία του ταλαντούχου Zac Posen, που εμφανώς εμπνεύστηκε από την αμερικάνικη σημαία. Χαρήκαμε πολύ που είδαμε τον σχεδιαστή να γυρνάει στο κόκκινο χαλί.

-Η Ciara με ένα φόρεμα ωδή στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά και τον σύζυγο της, που είναι αθλητής, από τον Peter Dundas. Από τη μία πλευρά είναι μέσα στο θέμα από την άλλη η παγιέτα σε πράσινη απόχρωση δεν αποτελεί και την πιο chic επιλογή. Πάντως, μας άρεσαν τα cut outs.

Loading...

-H Kim Kardashian φόρεσε μία Givenchy δημιουργία σχεδιασμένη από τον Demna Gvasalia. Δεν ξέρουμε ακριβώς, πως συνδέεται με το θέμα του Gala αλλά ούτε και την έμπνευση πίσω από τη μυστηριώδη μαύρη εμφάνιση της. Αναρωτιόμαστε, όμως, πως έβλεπε μέσα από το full face και αν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το έβγαλε...

-H Megan Fox με ένα εντυπωσιακό φόρεμα Dundas, που έφερε cut-outs και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Μας άρεσε πολύ η εμφάνιση της, αλλά δεν ήταν τόσο ''on theme''.

Lil Nas X εμπνεύστηκε σίγουρα από τη Lady Gaga και έκανε μία τριπλή εμφάνιση με υπογραφή Versace. Δεν είμαστε σίγουρες, πως ακριβώς μεταφράζει το θέμα του Met Gala, ωστόσο, λατρέψαμε την αυτοπεποίθηση του αλλά και τα χρυσά looks του.

Loading...

-H Kim Petras εμφανίστηκε με μία ιδιαίτερη δημιουργία Collina Strada, που έφερε την προτομή ενός αλόγου συνδυασμένη με φλοράλ print, όγκο και πολύ χρώμα. Από τη μία ήθελε να δείξει, πως ένα από τα βασικά αμερικάνικα στοιχεία είναι η αγάπη για ιππασία, από την άλλη, όμως, η προτομή του αλόγου μοιάζει ελαφρώς πρόχειρη... και τρομαχτική.

-H Serena Williams με μία δημιουργία του οίκου Gucci, που έφερε μία κάπα από φτερά και ένα catsuit κεντημένο με στρας. Εντυπωσιακή η εμφάνιση της, ωστόσο, μας προβλημάτισε ο συνδυασμός πούπουλα και catsuit με αστεράκια. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως έλαμψε.

-O Frank Ocean είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και για αυτό δεν τίθεται θέμα. Ωστόσο η εμφάνιση του στο Met Gala μας προβλημάτισε. Έχουμε δει αρκετά περίεργα ''αξεσουάρ'' τόσο στα κόκκινα χαλιά όσο και στις πασαρέλες. Ποτέ, όμως, δεν είχαμε δει κανέναν να κρατάει μία πράσινη κούκλα... Πάντως μας άρεσε πολύ το total black Prada look.

-Η αγάπη είναι παντού ακόμα και στην εμφάνιση του Dan Levy, ο οποίος επέλεξε να προωθήσει το μήνυμα του έρωτα χωρίς διακρίσεις μέσα από την Loewe εμφάνιση του. Το λατρέψαμε!

-Για το τέλος αφήσαμε την εμφάνιση της Iman, ένα μεγαλοπρεπές και εκκεντρικό look, που μαγνήτισε τις καρδιές μας. Η οκγώδης χρυσή δημιουργία, που φόρεσε, φέρει την υπογραφή του Harris Reed και θα θέλαμε πολύ να δούμε ανάλογες εμφανίσεις και του χρόνου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ