Follow us

Κεφάλαιο Γιλέκα | Πώς θα φορέσεις τη μεγάλη φθινοπωρινή τάση

Έχει ήδη ξεχωρίσει στο street style και εμείς ανυπομονούμε να τη φορέσουμε.

Κεφάλαιο Γιλέκα | Πώς θα φορέσεις την μεγάλη φθινοπωρινή τάση Splash/Ideal Images

Αν έχουμε πάρει ένα στιλιστικό μάθημα από τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας '21-22 είναι, πως η μόδα κάνει κύκλους και για φέτος έχει επαναφέρει πολλές τάσεις από το αρχείο και την ιστορία της. Είτε μιλάμε για τις 90s αναφορές στο Y2K style είτε για τα 70s psychedelic prints, η βιομηχανία κοίταξε πίσω της για να προχωρήσει μπροστά και η τελευταία της στιλιστική εμμονή είναι το preppy style, το look με τα γιλέκα, τα loafers και τις μίνι φούστες με τις πιέτες.

Τα θεμέλια αυτής της διαχρονικής αισθητικής βασίζονται στο look και το lifestyle των σπουδαστών σε κολέγια και πανεπιστήμια της top κατηγορίας Ivy League. Η αυστηρή, περιποιημένη εμφάνιση, που συνδυάζει πουκάμισα με γιακά και πουλόβερ με κλασικά αθλητικά κομμάτια, όπως φούστες του τένις και varsity τζάκετ, αγαπήθηκε και υιοθετήθηκε από κορυφαίους σχεδιαστές και εμβληματικά brands. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Brooks Brothers, Ralph Lauren, J.Crew και Tommy Hilfiger, που συνεχίζουν την κληρονομιά του Αμερικάνικου preppy style.

Σήμερα το εν λόγω στιλ έχει επιστρέψει πιο ανανεωμένο από ποτέ λόγω της απήχησης του στα social media και κυρίως στο Tik Tok. Βέβαια, και το reboot της εμβληματικής σειράς ''Gossip Girl'', που μας δίδαξε τα βασικά του preppy style, έχουν βοηθήσει στην άνοδο του ανάμεσα τόσο στο νεαρό όσο και στο πιο ώριμο καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, στις φθινοπωρινές πασαρέλες ξεχώρισε στις collections των Saint Laurent, Carolina Herrera, Celine, Jason Wu, Giorgio Armani, Giambattista Valli, Dsquared2, Coach, Chanel και Christian Dior.

Με λίγα λόγια φέτος είναι η χρονιά του preppy style. Ο καθωσπρεπισμός, η κολεγιακή αισθητική και το αυστηρό look έχουν ήδη επικρατήσει στο street style με τις ιέρειες του στιλ να δημιουργούν τα δικά τους σύνολα με πρωταγωνιστές βασικά του κομμάτια. Από αυτά εμείς έχουμε εστιάσει στα γιλέκα και από ό,τι φαίνεται δεν είμαστε οι μόνες. Τα είδαμε στην πλεκτή εκδοχή τους και τα ερωτευτήκαμε στην καπιτονέ και tailored. Δίνουν το παρών σε κάθε look, από το στιλ του γραφείου μέχρι τις βραδινές εμφανίσεις και από την casual περίσταση στην πιο glamorous.

Loading...

Πώς θα εντάξεις τα γιλέκα στο καθημερινό σου ντύσιμο

Στη θεωρία όλα φαίνονται αρκετά εύκολα, όμως, πώς θα εντάξουμε τα γιλέκα στο καθημερινό ντύσιμο μας; Η Valeria Lipovetsky, η fashion influencer με τους 1,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, έχει την απάντηση. Μέσα από ένα μικρού μήκους βίντεο η fashionista από τον Καναδά μάς δείχνει πως θα αξιοποιήσουμε σωστά το γιλέκο στα looks μας συνδυάζοντας το με βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπα μας.

Δες παρακάτω τα looks της.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ