Follow us

Sculpt Zero | Το πρώτο body εσώρουχο Yamamay με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Η Yamamay συνεχίζει την πορεία της στον τομέα της αειφορίας.

MissBloom TEAM
Το πρώτο body εσώρουχο Yamamay που αναγγέλλει ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2. Courtesy of Yamamay

Η Yamamay συνεχίζει την πορεία της στον τομέα της αειφορίας, συνεχίζοντας να αναπτύσσει συγκεκριμένα έργα με στόχο τη μείωση των συσκευασιών και την αντιστάθμιση προϊόντων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Η παραγωγή προϊόντων με βιώσιμα υφάσματα δημιουργεί μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις: καταναλώνουν λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια, λιγότερους φυσικούς πόρους και ακόμη μειώνουν τα απόβλητα αποφεύγοντας την επανεισαγωγή απορριμμάτων και υπολειμμάτων πίσω στο περιβάλλον. Για το καλοκαίρι του 2021, αυτό το ταξίδι υλοποιήθηκε με το έργο EDIT - Eco Designed Innovative Textile - μια συλλογή φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από μονοπολυμερές ύφασμα. Αυτό το ύφασμα είναι 100% ανακυκλωμένο και 100% ανακυκλώσιμο.

Sculpt Zero | Το πρώτο body εσώρουχο Yamamay με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Το #Yamamayforthefuture προβάλλει τη μάρκα και τους πελάτες της σε μια νέα διάσταση με βασική αρχή να έχουν πιο συνειδητές και ενημερωμένες επιλογές κατά την αγορά προϊόντων.

Η σειρά Sculpt, γεννημένη το 2014, είναι φτιαγμένη με το πατενταρισμένο ύφασμα Sensitive® Sculpt, από την EUROJERSEY.
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αυτό το ύφασμα προσφέρεται για ακατέργαστη κοπή, επιτρέποντας έτσι τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων λόγω της ευέλικτης και πολλαπλής χρήσης του. Τα πρόσθετα συστατικά είναι κρίσιμα καθώς περιορίζουν τον αριθμό των στοιχείων που χρησιμοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να απλοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής, ακολουθώντας έτσι τις θεμελιώδεις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού, οι οποίες παραμένουν ένας κρίσιμος πυλώνας της Πράσινης Συμφωνίας σήμερα. Το ύφασμα Sensitive® Sculpt κατασκευάζεται με μια βιώσιμη διαδικασία παραγωγής που περιορίζει τη χρήση βαφών, νερού και ενεργειακών πόρων που χρησιμοποιούνται.

Yamamay

Η κλιματική αλλαγή μας οδήγησε στο να καταλάβουμε πώς κάθε στοιχείο επηρεάζει το ένα το άλλο στον πλανήτη μας και, στη συνέχεια, πόσο στενά συνδέονται οι Ωκεανοί και η Γη. Η αύξηση του CO2 στον αέρα αντιστοιχεί άμεσα σε αύξηση του CO2 στους ωκεανούς. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στον κίνδυνο αύξησης της όξυνσης μέσα στο νερό, η οποία βέβαια προκαλεί ζημιά στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Υποθέτοντας ότι η μέτρηση είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή και με την τεχνική υποστήριξη της AzzeroCO2, η Yamamay επέλεξε να μετρήσει το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος (CFP) της σειράς Sculpt.

Courtesy of Yamamay

Η μελέτη διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο UNI EN ISO 14067: 2018 "Αέρια του θερμοκηπίου - Αποτύπωμα άνθρακα προϊόντων - Απαιτήσεις και οδηγίες για τον ποσοτικό προσδιορισμό ". Στη συνέχεια υποβλήθηκε στην Certiquality για επαλήθευση από τρίτο μέρος, στο οποίο έδωσαν περαιτέρω σταθερότητα και αξιοπιστία στην ανάλυση που πραγματοποιήθηκε. Ο υπολογισμός των προς αντιστάθμιση εκπομπών μετρήθηκε ξεκινώντας από τον αριθμό των κομματιών Sculpt που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Yamamay το 2021. Από αυτά τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων για κάθε είδος και των εκτιμήσεων πωλήσεων για το έτος 2021, δυνατό να υπολογιστεί ο αντίκτυπος για κάθε κατηγορία ενδυμάτων:

Body ολόσωμο: 58,8 τόνοι CO2 eq
Slip: 37,2 τόνοι CO2 eq

Σουτιέν: 19 τόνοι CO2 eq

Κολάν και ποδηλατικά σορτς: 18,3 τόνοι CO2

Για να αντισταθμίσει τις εκπομπές που παράγονται από τη γραμμή Sculpt, η Yamamay αποφάσισε να υποστηρίξει ένα έργο ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Σρι Λάνκα όπου παράγεται αυτή η γραμμή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 6,5 MW που χρησιμοποιεί το νερό του ποταμού Kuru Ganga. Στόχος είναι η παραγωγή καθαρής ενέργειας για το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο παρείχε επίσης κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την τοπική περιοχή, όπως:

- Καθαρή ενέργεια αντί ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από θερμικούς σταθμούς

- Απασχόληση κατοίκων για ημι-εξειδικευμένες και ανειδίκευτες θέσεις εργασίας

- Επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και του συνολικού εισοδήματος του πληθυσμού

- Υποστήριξη για τοπικές δραστηριότητες που παράγουν εισόδημα π.χ. οικοτουρισμός, φυτώρια, μελισσοκομία, χειροτεχνία.

Η δραστηριότητα μέτρησης του αποτυπώματος άνθρακα και η αντιστάθμιση των εκπομπών CO2eq θα κοινοποιούνται ενεργά μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας της μάρκας, ώστε να δοθεί στον καταναλωτή η ευκαιρία να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων που αγοράζει.

Για το φθινόπωρο του 2021 αποφασίστηκε επίσης ότι από μια βιώσιμη προοπτική, η σειρά Sculpt επεκτείνεται προσθέτοντας 3 νέα μοντέλα στην υπάρχουσα συλλογή: ένα σουτιέν με μπανέλα και διαφοροποιημένα cups, ένα κορμάκι και ένα ψηλόμεσο σλιπ.

"Εδώ και χρόνια η Yamamay συμμετέχει στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων που δημιουργούν δράσεις και προϊόντα που αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να μειώσουμε και να αντισταθμίσουμε τον αντίκτυπο των δικών μας παραγωγών. Η ανάλυση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων, που υλοποιείται με τη βοήθεια της AzzeroCO2, αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη της μείωσης και αντιστάθμισης των σχετικών εκπομπών στις παραγωγές της εταιρίας."μ επισημαίνει η Barbara Cimmino, Διευθύντρια ΕΚΕ της Yamamay.

"Ως AzzeroCO2 είμαστε περήφανοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με την Yamamay, μια εταιρεία που έχει ξεκινήσει μια πορεία ενσωμάτωσης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στη δική της επιχειρηματική στρατηγική. Επιλέγοντας να μην αντισταθμιστούν απλώς οι εκπομπές CO2 που παράγονται από τη δημιουργία και την εμπορία της σειράς, αλλά αντίθετα να σχεδιαστεί με βιώσιμο τρόπο, καταδεικνύει την ικανότητα να εξετάσουμε μια οικολογική μετατροπή εμπνευσμένη από τις αρχές του Οικολογικού Σχεδιασμού. Η εταιρεία ευαισθητοποιεί έτσι τους καταναλωτές σε μια ολοένα και πιο συμμετοχική και συνειδητή αγοραστική επιλογή: ένα μοντέλο συνεργασίας σε όλους μας καλούμαστε να κάνουμε το κομμάτι μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή." Sandro Scollato, Διευθύνων Σύμβουλος της AzzeroCO2
www.azzeroco2.it

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ