Follow us

Karl by Karl | Η νέα capsule συλλογή επιβεβαιώνει πως η genderless μόδα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Θα την ενέκρινε πλήρως ο Karl Lagerfeld.

karl lagerfeld Courtesy of Karl Lagerfeld

Ο οίκος Karl Lagerfeld υποδέχεται τη νέα σεζόν, παρουσιάζοντας τη νέα Karl by Karl capsule συλλογή για τη σεζόν Φθινοπωρο/Χειμώνας 2021. Για τη δημιουργία της, η Style Advisor Carine Roitfeld συνεργάστηκε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Hun Kim και μαζί δημιούργησαν μία collection που αποτελείται από είκοσι unisex και genderless κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου ready to wear κομμάτια και αξεσουάρ.

Η έμπνευση της Karl by Karl συλλογής

Όπως δήλωσε η Carine Roitfeld για τη συλλογή "Για μένα η καλύτερη στιγμή του show ήταν το κλείσιμο, όπου εμφανιζόταν ο Karl. Ήταν πάντα μια μοναδική προσωπικότητα και ήξερα ότι θα παρουσίαζε κάτι πρωτοπόρο. Αυτή η μοναδική στιγμή ενέπνευσε την κολεξιόν, βασίστηκε δηλαδή στις αναμνήσεις που έχω από τον Karl".

Karl by Karl | Η νέα capsule συλλογή επιβεβαιώνει πως η genderless μόδα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Ένας από τους λόγους που θαυμάζουμε το στιλ του Karl Lagerfeld είναι πως είχει τον δικό του τρόπο για να συνδυάζει τα ρούχα του, ο οποίος μάλιστα ήταν πάντα αναγνωρίσιμος. Μπορεί ο ίδιος να δήλωνε πως "Ντύνομαι σαν σύγχρονος Charlie Chaplin, πάντα φοράω ένα signature look που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε περίσταση", ωστόσο η αισθητική του είναι απόλυτα ευδιάκριτη.

Ακριβώς αυτή την προσέγγιση ακολούθησε ο Hun Kim και η Carine Roitfeld για να δημιουργήσουν τη νέα Karl by Karl συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως η capsule συλλογή αποτελείται από unisex κομμάτια που αποτελούν έναν φόρο τιμής στο στιλ του Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld

Το λευκό πουκάμισο ως leader της συλλογής

Ο leader της νέας Karl by Karl συλλογής είναι το ultra αγαπημένο κομμάτι του Karl Lagerfeld, δηλαδή το λευκό πουκάμισο. Όπως δήλωνε και ο ίδιος ο Karl Lagerfeld "Η βάση για όλα τα outfit είναι το all time classic πουκάμισο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μετά". Το λευκό πουκάμισο ήταν ένα ρούχο που δεν αποχωριζόταν ποτέ. Συνεπώς, στη νέα συλλογή αποτελεί το κομμάτι κλειδί, αποκτώντας όμως σύγχρονα σχέδια.

Ένα από τα κομμάτια που θα βρεις στη συλλογή είναι το μακρύ λευκό πουκάμισο, το οποίο βασίζεται σε αυτό που φορούσε ο ίδιος ο Karl στο σπίτι του για να σχεδιάσει ή ακόμη και να κοιμηθεί. Επίσης, ο creative director του label δημιούργησε διαφορετικές εκδοχές του λευκού πουκάμισου όπως η tunic ή τα πουκάμισα με μεταξωτή γραβάτα και ballon μανίκια, τα οποία μάλιστα έχουν δημιουργηθεί από οργανικό βαμβάκι.

Karl Lagerfeld

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το three pieces κοστούμι που λάτρευε ο Karl Lagerfeld και φέτος πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα της μόδας. Και τα τρία κομμάτια του κοστουμιού μάλιστα μπορούν να φορεθούν τόσο μαζί όσο και ξεχωριστά σε διαφορετικά σύνολα. Τα looks σου μπορούν να ολοκληρωθούν με ένα ριγέ πουκάμισο από οργανικό βαμβάκι και γραβάτα, τα οποία θα βρεις επίσης στην collection.

Karl Lagerfeld

Ρούχα που θα λάτρευε ο Karl Lagerfeld

Μία επιπλέον τρανή απόδειξη πως η συλλογή είναι αφιερωμένη και εμπνευσμένη από το πηγαίο στιλ του Karl Lagerfeld είναι το μίντι single-breasted παλτό, το οποίο είναι φτιαγμένο από 100% βαμβάκι και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές. Τα κοινά στοιχεία των δύο παλτών είναι πως έχουν τρυπητό πέτο και μαύρο, μάλλινο γιακά. Η διαφορά τους είναι πως η πρώτη εκδοχή περιλαμβάνει αποσπώμενο φουλάρι με το πορτρέτο του Karl και η δεύτερη εκδοχή του είναι σε pied de poule μοτίβο.

Η capsule συλλογή ολοκληρώνεται με το αγαπημένο item ανδρών και γυναικών, το τζιν παντελόνι, το οποίο αγαπούσε ιδιαίτερα ο σχεδιαστής. Στην collection λοιπόν θα βρεις δύο τζιν παντελόνια. Το πρώτο είναι φτιαγμένο από blue denim ύφασμα και το δεύτερο είναι ένα πιστό αντίγραφο αυτού που φορούσε ο Karl Lagerfeld στην καθημερινότητα του, μόνο που αυτό είναι διακοσμημένο με το iconic πορτρέτο του σχεδιαστή.

Karl Lagerfeld

Το τελευταίο και πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της συλλογής είναι εκείνο που αποδεικνύει πως η genderless μόδα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα gender-neutral κορμάκι, η δημιουργία του οποίου έχει εμπνευστεί από το ολόσωμο μαγιό που φορούσε ο Karl Lagerfeld σε μία φωτογραφία που έχει αποτυπώσει ο συνεργάτης του, Antonio Lopez, τη δεκαετία του 1970.

Karl Lagerfeld

Τα must have αξεσουάρ

Αναπόσπαστο κομμάτι της Karl by Karl συλλογής είναι τα αξεσουάρ, τα items δηλαδή που έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώσουν κάθε σύνολο, casual ή formal. Το label και ο creative director, Hun Kim ακολουθούν το ίδιο mentalite όπως και στην υπόλοιπη συλλογή, δημιουργώντας μία σειρά από αξεσουάρ που λάτρευε ο Karl Lagerfeld.

Μαύρα, κομμένα, δερμάτινα γάντια, κλασσική δερμάτινη ζώνη, λευκός γιακάς από οργανικό βαμβάκι, κοσμήματα και τσάντες δημιουργούν μία συλλογή με αξεσουάρ που κάθε σύγχρονη γυναίκα χρειάζεται στην καθημερινότητα για να κάνει τα σύνολα της πιο όμορφα και stylish.

Karl Lagerfeld

Συγκεκριμένα μάλιστα, τα κοσμήματα και οι τσάντες της σειράς αποτελούν άμεση αναφορά στην αγάπη του Karl Lagerfeld για τις βεντάλιες, μιας και ήταν από τα αξεσουάρ που είχε πάντα μαζί του. Έχοντας ως σημείο αναφοράς το τόσο ιδιαίτερο σχήμα της βεντάλιας, δημιουργήθηκε η βραδινή τσάντα σε σχήμα βεντάλιας, η οποία συνοδεύτεται από μια καρφίτσα στο ίδιο σχήμα.

Karl Lagerfeld

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα:

Duomo.gr

Simple-caracters.gr

r-shop.gr

shop-guide.gr

Instagram : @karllagerfeld

Κεντρική διάθεση Sport And Fashion Freedom 212 00 03 710

Τα must have κομμάτια της συλλογής

Γιακάς Karl Lagerfeld

Φόρεμα Karl Lagerfeld

Μπλούζα ζιβάγκο Karl Lagerfeld

Λευκό πουκάμισο Karl Lagerfeld

Βεντάλια Karl Lagerfeld

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ