Follow us

ECOALF F/W '21 | Η νέα συλλογή με υφάσματα με ιστορία σχεδιασμένα για το μέλλον

Σε αυτή τη συλλογή η Ecoalf παρουσιάζει μια πληθώρα νέων, sustainable υλικών και υφασμάτων, που συμβαδίζουν απόλυτα με τον καινούργιο τρόπο ζωής.

MissBloom TEAM
ECOALF F/W '21 | Η νέα συλλογή με υφάσματα με ιστορία σχεδιασμένα για το μέλλον Courtesy of ECOALF

Για το Ισπανικό brand Ecoalf η μόδα και το sustainability πάνε μαζί, αποδεικνύοντας πως το save the planet έρχεται από ένα minimal clean cut κομμάτι. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ του brand είναι σχεδιασμένα για μια σύγχρονη και απαιτητική καθημερινότητα, αλλά κρύβουν μέσα τους μια ολόκληρη ιδεολογία, χιλιάδες ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και δίχτυα. Πλαστικά που συλλέχθηκαν από τον βυθό της Μεσογείου μέσω του project "Mediterranean Clean Up”, σε μια συνεργασία του ECOALF foundation και του ελληνικού Enaleia Project. Η Ecoalf καταφέρνει κάθε σεζόν να ανανεώνεται, να βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες του ανθρώπου και τις ανάγκες του πλανήτη και να παρουσιάζει νέα αντισυμβατικά υφάσματα που μειώνουν το οικολογικό μας αποτύπωμα.

THE RESTARTED COLLECTION FW21

Η αρχή του Lockdown σήμανε για την Ecoalf, όπως και για το περιβάλλον, μια νέα εποχή και κατά την διάρκεια του γεννήθηκε η ιδέα για την fall winter 2021 κολεξιόν "Restarted”. Οι έντονες αλλαγές της καθημερινότητας έδωσαν στην Ecoalf την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στις αξίες της και να εστιάσει στην ουσία του brand. Έτσι δημιουργεί μια κολεξιόν εμπνευσμένη από την αγάπη για τον πλανήτη, την φύση και τον σεβασμό προς αυτή.

Σε αυτή τη συλλογή η Ecoalf παρουσιάζει μια πληθώρα νέων, sustainable υλικών και υφασμάτων, που συμβαδίζουν απόλυτα με τον καινούργιο τρόπο ζωής. Την Restarted collection χαρακτηρίζουν τα υφάσματα σε γήινους τόνους, τα right-on-point σχέδια και η iconic κατασκευή. Όλα τα κομμάτια κατασκευάστηκαν με χαμηλή χρήση νερού και ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα. Το κάθε ρούχο λοιπόν, διατηρεί την υψηλή του ποιότητα, κρύβοντας μέσα του την βασική αρχή της Ecoalf, there is no planet B.

ECOALF F/W '21 | Η νέα συλλογή με υφάσματα με ιστορία σχεδιασμένα για το μέλλον

Σε αυτή την συλλογή η Ecoalf στρέφει το ενδιαφέρον της σε υλικά που έχουν άμεση σχέση με τη γη και τα βιοδιασπώμενα απορρίμματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολύ πιο ανθεκτικών αλλά και λειτουργικών υλικών από τα κοινά. Υλικά όπως οι ανακυκλωμένοι κόκκοι καφέ, που προσφέρουν UV προστασία και quick-dry ιδιότητες, την βιομηχανική κάνναβη που βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους κατά την καλλιέργεια της και απορροφά παράλληλα διοξείδιο του άνθρακα και το βιοδιασπώμενο Tenceltm Modal, που προσφέρει άνεση στο maximum.

Courtesy of ECOALF

Στην outerwear σειρά το Brand καινοτομεί και εφαρμόζει το sustainability ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα στα φερμουάρ των Iceberg long jacket και Glacier parka που είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% αδιάβροχα.

Στην οικογένεια της Ecoalf προστίθεται επίσης και το vegan leather, κάνοντας την Restarted Collection vegan κατά 92%. Το οικολογικό αυτό δέρμα είναι κατασκευασμένο από φυτικά έλαια και ανακυκλωμένα φρούτα και δίνει στα unisex Eliot Grape Sneaker το απόλυτο clean cut στυλ. Ακόμη και η σόλα του είναι 100% ανακυκλώσιμη, είναι λοιπόν ένα εξ’ολοκλήρου sustainable sneaker.

Courtesy of ECOALF

Η νέα σειρά αξεσουάρ έχει ρετρό αισθητική, όπως η Nica Bum Bag, και συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον. Στα αξεσουάρ μπορεί να βρει κανείς τυπωμένο και το μήνυμα BECAUSE THERE IS NO PLANET B που επιδεικνύει πως ο κάθε ένας μας μπορεί να φέρει την αλλαγή.

Η Restarted collection της Ecoalf, με κομμάτια και υφάσματα σχεδιασμένα για ένα μέλλον εναρμονισμένο με την φύση, είναι ιδανική για αυτούς που θέλουν να συμβάλλουν στην αλλαγή και να συνδυάσουν την αγάπη τους για την μόδα με έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Courtesy of ECOALF

Be part of the change! #becausethereisnoplanetb

Κεντρική διάθεση Sport And Fashion Freedom 212 00 03 710

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ