Follow us

AW 2021-22 | Το ανανεωμένο στιλ της σύγχρονης γυναίκας όπως το συστήνει ο Maison Faliakos

Η σύγχρονη γυναίκα του Maison Faliakos.

Maison Faliakos Courtesy of Maison Faliakos

Από το 1981, όταν ο Κωστής Φαλιάκος ίδρυσε τον Maison Faliakos, μέχρι σήμερα, ο οίκος έχει γίνει συνώνυμο της κομψότητας, της πολυτέλειας και της υψηλής αισθητικής. Ο Maison Faliakos αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα πως η ελληνική μόδα έχει τον δικό της, δυναμικό ρόλο στον κόσμο του στιλ και της υψηλής ραπτικής.

Η ανανεωμένη ταυτότητα του Maison Faliakos

Η νέα συλλογή του οίκου για τη σεζόν AW 2021-22, που είναι η πρώτη μετά από τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, σηματοδοτεί την ανανέωση του και παρουσιάζει την ολοκαίνουργια, ανανεωμένη ταυτότητα του Maison Faliakos. Όπως δήλωσε ο Χρήστος Πετρίδης, Chief Creative Officer του οίκου: "Συμπληρώνοντας σχεδόν 30 χρόνια στον οίκο, έχοντας βιώσει τρεις διαφορετικές εποχές, 10 χρόνια με τον ιδρυτή, Κώστα Φαλιάκο, 12 ανεξάρτητος και 6 με τον creative director, Βενέδικτο Αντύπα, και σήμερα κατευθύνοντας τον οίκο προς την 5η δεκαετία του, το ζητούμενο για μένα ήταν, είναι και θα είναι πάντα να συνεχίζω να εισπράττω την ειλικρινή ευχαρίστηση των γυναικών και των ανδρών, όταν φορούν τις δημιουργίες μας και αισθάνονται όμορφα μέσα σ' αυτές".

Σε αυτό το νέο κεφάλαιο, ο Maison Faliakos συνεχίζει να αφουγκράζεται και να σέβεται τις ανάγκες που έχουν οι σύγχρονες γυναίκες για κομψότητα και στιλ που έχει άποψη. Η ομάδα του Maison Faliakos ακολούθησε τους κανόνες της υψηλής ραπτικής, εμπνεύστηκε από την κληρονομία και το DNA του οίκου στις Haute Couture, Bridal και Prêt-a-porter συλλογές. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η νέα AW 2021-22 συλλογή με στόχο να αναδείξει την προσωπικότητα και τη φινέτσα κάθε γυναίκας.

AW 2021-22 | Το ανανεωμένο στιλ της σύγχρονης γυναίκας όπως το συστήνει ο Maison Faliakos

Το mentalité της A/W 2021-22 συλλογής

"Ύστερα από έξι χρόνια πειραματισμών, ξεκινάω με καθαρό τετράδιο στο μυαλό μου να αποτυπώσω το πώς ο οίκος αντικατοπτρίζει το παρόν και το μέλλον και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει και με την έναρξη μίας καινούργιας δεκαετίας για εμάς”. Ο επί έξι χρόνια creative director του Maison Faliakos, Βενέδικτος Αντύπας, δημιούργησε μία συλλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε δυναμικής γυναίκας που έχει διαφορετικούς ρόλους, γεμάτη καθημερινότητα και προσεγμένο στιλ. Με γνώμονα αυτό, η AW 2021-22 συλλογή του Maison Faliakos αποτελείται από τριάντα σύνολα που έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές περιστάσεις και day to night εμφανίσεις. Οι δημιουργίες μπορούν να φορεθούν από το πρωί στο γραφείο μέχρι τα after office cocktails και τα parties.

Maison Faliakos
Maison Faliakos

Η συλλογή

Αυτή η άκρως ανανεωμένη και πολύ σύγχρονη ταυτότητα του Masion Faliakos εκφράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην AW 2021-22 συλλογή. Η γυναίκα που φορά Maison Faliakos είναι δυναμική, γνωρίζει τι της αρέσει και επιθυμεί να είναι προσεγμένη σε κάθε περίσταση.

Η συλλογή συνδυάζει αρμονικά ανδρικές και γυναικείες γραμμές στα ρούχα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφείς διαχωρισμοί. Οι ποιότητες υφασμάτων που συναντάμε συνήθως σε ανδρικές συλλογές, τα ανδρικά πουκάμισα και πανωφόρια έρχονται σε τέλεια ισορροπία με τις γεωμετρικές φούστες, δημιουργώντας ένα άκρως θηλυκό αποτέλεσμα.

Maison Faliakos

Οι δημιουργίες της AW 2021-22 συλλογής χαρακτηρίζονται από έντονη γεωμετρία, μινιμαλισμό, αλλά και μαξιμαλιστικά στοιχεία και αναφορές στην ιαπωνική κουλτούρα. Οι μαλακές σιλουέτες, τα υψηλής ποιότητας υφάσματα, αλλά και η άψογη ποιότητα στις ραφές -όπως φαίνεται στα χειροποίητα καπιτονέ κομμάτια της collection- καθιστούν τα ρούχα της AW 2021-22 συλλογής ικανά να παραμείνουν για πολλά χρόνια στη γκαρνταρόμπα σας. Ακολουθώντας το DNA του οίκου, ο Βενέδικτος Αντύπας και η ομάδα του Maison Faliakos χρησιμοποίησαν τεχνικές της υψηλής ραπτικής σε στριφώματα, γιακάδες και τσέπες, κάνοντας τα ρούχα της συλλογής άκρως ποιοτικά και προσεγμένα. Τα σχέδια γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερα με τα περίτεχνα γεωμετρικά κεντήματα, αλλά και τα prints που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, δίνοντας την αίσθηση της Υψηλής Ραπτικής ακόμα και στα every day σύνολα.

Maison Faliakos
Maison Faliakos

Η σύγχρονη γυναίκα του Maison Faliakos

Ο βασικότερος λόγος που έχουμε ξεχωρίσει τη AW 2021-22 συλλογή είναι πως σέβεται τη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας. Αυτό σημαίνει πως τα ρούχα της collection μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς σωματότυπους και να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα κάθε γυναίκας. Οι υφές και η ποιότητα των υφασμάτων επίσης είναι ένας ακόμα λόγος που αξίζει την προσοχή σας, αφού τα ρούχα προσφέρουν άνεση σε κάθε πιθανή περίσταση. Όπως υποστηρίζουν από κοινού ο Βενέδικτος Αντύπας και ο Χρήστος Πετρίδης, "το μέλλον είναι μπροστά μας, ξεκινάμε με λευκό καμβά χωρίς κανένα φραγμό". Αντιμετώπισε λοιπόν και εσύ, το στιλ σου ως καμβά και στόλισε το με ρούχα της νέας AW 2021-22 συλλογής του Maison Faliakos.

Maison Faliakos

Social Media

Maison Faliakos | FALIAKOS.com

info@faliakos.com | 210 7257553

Instagram : @maisonfaliakos | Facebook : MaisonFaliakos

Επιμέλεια φωτογράφισης: Έλενα Παπασταύρου

Φωτογράφος: Παναγιώτης Κάτσος

Make-up/Hair: Βίβιαν Κάτσαρη

Μοντέλο: Julie from Ace Models Agency

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ