Follow us

Feel Good | Η νέα συλλογή της UGG με κέντρο τη βιωσιμότητα & την προστασία του πλανήτη

Η UGG συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εξέλιξη μέσω της καινοτόμας συλλογής "Feel Good".

MissBloom TEAM
Feel Good | Η νέα συλλογή της UGG με κέντρο τη βιωσιμότητα & την προστασία του πλανήτη Courtesy of UGG

Η UGG δεν είναι απλά ένα επιτυχημένο fashion brand, που κατάφερε να αναδείξει τα κομμάτια της σε cult items. Η ίδια έχει ως στόχο την εξέλιξη και στο πλάνο της συμπεριλαμβάνεται και η βιωσιμότητα, η πράσινη πορεία της στη βιομηχανία της μόδας. Η UGG έχει την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη μόδα δεν είναι απλά μία τάση, που ήρθε για να φύγει αλλά το μέλλον. Έτσι, συνεχίζει να δημιουργεί ποιοτικά προϊόντα κατασκευασμένα για να καινοτομούν έχοντας διάρκεια, ενώ μειώνουν ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. Η νέα συλλογή Icon Impact, που ανήκει στην ευρύτερη καμπάνια Feel Good, είναι το πιο πρόσφατο βήμα της εταιρείας σε αυτό το ταξίδι προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

UGG | Οι πράσινες πρακτικές που χρησιμοποιεί στη δημιουργία των πιο κομψών κομματιών

Μία σημαντική πρόκληση για το περιβάλλον, είναι τα απόβλητα που προκύπτουν από τις αλυσίδες εμπορίας ρούχων. Ένα μείζον ζήτημα που επηρεάζει τον πλανήτη και αφορά τόσο το σύνολο της κοινωνίας όσο και τους καταναλωτές. Το νοτιο-καλιφορνέζικο brand UGG, μέσω της καμπάνιας Feel Good, αποσκοπεί στη μείωση αυτού του φαινομένου μέσα από σημαντικές καινοτομίες όπου το ανακυκλωμένο μαλλί και τα απόβλητα μετατρέπονται σε νέα υλικά ως μέρος της νέας συλλογής.

Το μαλλί αποτελεί την πιο χαρακτηριστική και χρησιμοποιούμενη ίνα της UGG. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία είχε και συνεχίζει να έχει ως αποστολή την ανάπτυξη μίας βιώσιμης ίνας, η οποία δημιουργήθηκε ως ένα υλικό που να είναι τόσο απαλό για τον καταναλωτή όσο και για τον πλανήτη.

Feel Good | Η νέα συλλογή της UGG με κέντρο τη βιωσιμότητα & την προστασία του πλανήτη

Υιοθετώντας συνεχώς καινοτομίες, η νέα συλλογή Icon Impact, ενσωματώνει στα υλικά κατασκευής της το ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο και το ανακυκλωμένο PET, αντλώντας πάνω από 350.000 πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Αριθμός που αντιστοιχεί σε δύο με τρία μπουκάλια ανά ζευγάρι παπούτσια. Στη συλλογή Icon Impact θα ανακαλύψεις τρία στιλ τα Fluff Sugar Cross Slide, το Fuzz Sugar Slide και το Classic Sugar Ultra Mini που διαθέτουν τις παραπάνω τεχνολογίες χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο το χαρακτηριστικό στιλ και την αίσθηση απαλότητας της UGG.

Courtesy of UGG

Τα τρία αυτά στυλ υποδημάτων, βασίζονται σε τέσσερα βασικά στοιχεία που προάγουν τη βιωσιμότητα.

- Ανακυκλωμένο Μαλλί

Οι καινοτομίες UGGplush™ και UGGcycle™ έχουν ως βάση το ανακυκλωμένο μαλλί η χρήση του οποίου, καταλαμβάνει το 99% της παραγωγής. Το ανακυκλωμένο μαλλί απαιτεί λιγότερο νερό, ενέργεια και εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με το παρθένο μαλλί. Η UGG δίνει νέο σκοπό σε ένα υλικό που θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί καθόλου, εξοικονομώντας ενέργεια, νερό και φυσικά μείωση στις εκπομπές ρύπων.

Courtesy of UGG

- Αφρός SugarSole™

Ένας ανανεώσιμος πόρος, το ζαχαροκάλαμο αναπτύσσεται γρήγορα και τροφοδοτείται από το νερό της βροχής. Το ζαχαροκάλαμο αποτελεί και το βασικό συστατικό στην καινοτομία αφρού SugarSole™ της UGG, που επιτρέπει τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα καθώς αντικαθιστά το αιθυλένιο με βάση το πετρέλαιο.

Courtesy of UGG

- Επαναχρησιμοποιούμενο Πλαστικό

Η νέα αυτή συλλογή δημιουργεί ένα νέο σκοπό για το πλαστικό, χρησιμοποιώντας ανθεκτικό PET από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Τουλάχιστον δύο μπουκάλια PET χρησιμοποιούνται σε κάθε ζευγάρι παπουτσιών – εκτρέποντας πάνω από 350.000 πλαστικά μπουκάλια συνολικά από την υγειονομική ταφή.

Courtesy of UGG

- Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα

Η νέα Icon Impact συλλογή είναι ειδικά σχεδιασμένη με γνώμονα την περιβαλλοντική συνείδηση της UGG, χρησιμοποιώντας υλικά με ελάχιστη εκπομπή ρύπων - καθιστώντας τα υλικά ουδέτερα από άνθρακα.

*Η νέα συλλογή της UGG είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα.

Κεντρική Διάθεση ΟΜΙΛΟΣ FAIS: 211 10 88 400

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ