Follow us

Πώς θα κάνεις detox στην γκαρνταρόμπα σου σαν fashion expert

Συμβουλές και ερωτήσεις για να μην έχεις μία ντουλάπα γεμάτη από ρούχα που δεν φοράς ποτέ.

street style Pixel Formula

Η εκκαθάριση και αναδιοργάνωση της γκαρνταρόμπας μας δεν είναι μία ευχάριστη και εύκολη διαδικασία για τις περισσότερες γυναίκες. Είναι χρονοβόρα και χρειάζεται να είμαστε αποφασισμένες πως θα αποχωριστούμε πράγματα. Ωστόσο, είναι μία απαραίτητη διαδικασία αφού λειτουργεί ως detox τόσο για τη γκαρνταρόμπα όσο και για το στιλ μας.

Loading...

Από που πρέπει να ξεκινήσεις;

Αρχικά θα πρέπει να αποδεχτείς πως η διαδικασία της εκκαθάρισης ή του detox όπως το ονομάζουν οι στιλίστες θα διαρκέσει αρκετά και θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια. Μία καλή αρχή είναι να χωρίσεις τα ρούχα σου ανά εποχή. Ξεκίνα με εκείνα που πρόκειται να φορέσεις την επόμενη περίοδο, ξεχώρισε εκείνα που σου αρέσουν και εκείνα που πλέον δεν είναι στο στιλ σου. Στη συνέχεια επέλεξε εκείνα που είναι στο νούμερο σου και απομάκρυνε όλα τα ρούχα που δεν είναι σε καλή κατάσταση ή δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σιλουέτας σου. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία για τα ρούχα κάθε εποχής.

Όσα ρούχα δεν σου κάνουν μπορείς να τα δωρίσεις, ενώ όσα έχουν φθαρεί σε σημείο που δεν αξίζει να επιδιορθωθούν μπορείς να τα ανακυκλώσεις. Επόμενο βήμα είναι η οργάνωση της γκαρνταρόμπας σου. Ξεκίνα πάλι από τα ρούχα που θα φορέσεις την επόμενη σεζόν και σημείωσε σε ένα χαρτί τα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σου, ώστε να γνωρίζεις σε ποια ρούχα και αξεσουάρ αξίζει να επενδύσεις.

Extra Tip

Μία ακόμα eco-friendly τακτική που θα σε βοηθήσει να κάνεις detox στη ντουλάπα σου είναι να προσφέρεις προς πώληση τα ρούχα που δεν σου ταιριάζουν ή δεν είναι στο νούμερο σου μέσα από εφαρμογές όπως το Depop. Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα σου θα ξαναζωντανέψουν όταν τα αγοράσει κάποια άλλη γυναίκα και θα συγκεντρώσεις ένα ποσό για τις νέες αγορές σου.

Διαβάστε Επίσης

Πόσο συχνά χρειάζεται να αναδιοργανώνεις τη γκαρνταρόμπα σου;

Η πρώτη σκέψη που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι δύο φορές τον χρόνο. Λίγο πριν υποδεχτούμε το φθινόπωρο και λίγο πριν υποδεχτούμε την άνοιξη. Ωστόσο, εάν θέλεις να δημιουργήσει μία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα που δεν είναι γεμάτη από ρούχα που δεν φοράς ποτέ, ένα χρήσιμο tip είναι να κάνεις εκκαθάριση κάθε φορά που σκοπεύεις να πας για ψώνια. Έτσι, θα είσαι σίγουρη πως θυμάσαι όλα όσα υπάρχουν στη γκαρνταρόμπα σου και δεν θα κάνεις κάποια άσκοπη αγορά.

Extra Tip

Εδώ ξαναέρχεται η έννοια τη μεταπώλησης, αφού οι shopping experts προτείνουν να ακολουθήσεις την τακτική "ένα ρούχο πουλάω, ένα ρούχο αγοράζω”. Συνεπώς θα ανανεώνεις τη γκαρνταρόμπα σου με τον πιο budget friendly τρόπο.

Loading...

Πώς θα καταλάβεις ποια ρούχα αξίζει όντως να αποχωριστείς;

Ένα έξυπνο trick που θα κάνει την επόμενη εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας σου πιο εύκολη είναι να τοποθετείς τις κρεμάστρες με τα ρούχα που φοράς με αντίθετη φορά από όλα τα υπόλοιπα. Σε βάθος χρόνου, θα μπορέσεις να παρατηρήσεις ποια είναι τα ρούχα εκείνα που δεν φόρεσες καθόλου την εποχή που πέρασε, συνεπώς είναι και αυτά που μπορείς να δωρίσεις ή να ανακυκλώσεις.

Αξίζει να κρατήσεις ένα ρούχο ακόμα κι αν δεν είναι στο νούμερο σου;

Σε αυτή την περίπτωση, οι experts της μόδας είναι αρκετά αυστηροί λέγοντας πως όχι. Κάθε φορά που ανοίγεις τη ντουλάπα σου και αναρωτιέσαι τι θα φορέσεις, όποιο ρούχο κι αν πιάσεις θα πρέπει να ταιριάζει στο σώμα σου και να είναι στο νούμερο που φοράς τη δεδομένη στιγμή. Οποιοδήποτε άλλο δεν αξίζει να βρίσκεται στη γκαρνταρόμπα σου και θα πρέπει να το αποχωριστείς.

Η μοναδική εξαίρεση που μπορεί να γίνει είναι για τα ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσεις σε κάποια ξεχωριστή θήκη και να μην τα έχεις μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Επίσης, θα πρέπει να είσαι αρκετά ειλικρινής και να ξεχωρίσεις ποια ρούχα είναι όντως συναισθηματικής αξίας ή έχουν μία ιστορία και ποια είναι εκείνα που απλώς σου αρέσουν και ελπίζεις πως κάποια ημέρα θα φορέσεις ξανά.

Loading...

Πόσο σημαντικό είναι το detox a.k.a οργάνωση της γκαρνταρόμπας σου;

Είναι μία βασική προϋπόθεση που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις καλύτερα το στιλ σου, ποια ρούχα σου αρέσουν, ποιες γραμμές σε κολακεύουν, τι δεν σου αρέσει πια. Όταν γνωρίζεις τι ακριβώς έχεις στη συλλογή σου, ποιες είναι οι ελλείψεις, μπορείς να κάνεις καλύτερες και πιο στοχευμένες αγορές και να επενδύσεις έξυπνα τα ρούχα σου.

Επίσης, από τη στιγμή που ακολουθήσεις την παραπάνω τακτική, θα συνειδητοποιήσεις πως θα ντύνεσαι πιο εύκολα στην καθημερινότητα σου.

Διαβάστε Επίσης

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των staples κομματιών;

Κάπου εδώ οι απόψεις διχάζονται και θα πρέπει να σκεφτείς αποκλειστικά το δικό σου στιλ. Σίγουρα, όπως γνωρίζουμε μία capsule γκαρνταρόμπα αποτελείται από κομμάτια όπως το τζιν παντελόνι, το μαύρο και καμηλό παλτό, την pencil φούστα, τη γκαμπαρντίνα, το λευκό πουκάμισο, τα sneakers, τις κλασικές μαύρες γόβες κ.α. Ωστόσο, τι γίνεται εάν κάποια από αυτά τα κομμάτια "καμβάς” δεν είναι και τόσο του στιλ σου;

Η απάντηση είναι πως θα πρέπει να δημιουργήσεις τη δική σου capsule γκαρνταρόμπα που θα βασίζεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου. Αναλογίσου συνεπώς ποια ρούχα επιλέγεις στην καθημερινότητα σου, ποιες είναι οι γραμμές που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, ποια είναι η δική σου "στολή”. Οι σκέψεις αυτές θα σε οδηγήσουν να κάνεις τις σωστές αγορές.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ