Follow us

Valentine's Day | Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά μονόπετρα αρραβώνων των celebrities

Η ημέρα των ερωτευμένων μπορεί να φέρει και μονόπετρα.

Valentine's Day | Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά μονόπετρα αρραβώνων των celebrities Instagram @haileybieber

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα διαμάντια είναι τα δάκρυα των θεών και οι Ρωμαίοι ότι είναι κομμάτια αστεριών. Η Marilyn Monroe το έθεσε πιο καλά ''τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας'', ωστόσο, σήμερα θα εστιάσουμε κυρίως σε αυτά που στολίζουν τα ρομαντικά μονόπετρα και πιο συγκεκριμένα τα πομπώδη σχέδια των celebrities. Με την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου να βρίσκεται και επίσημα εδώ, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη ημέρα για να θαυμάσουμε τα εκκεντρικά μονόπετρα των celebrities, με τα οποία ορκίστηκαν αιώνια αγάπη και αφοσίωση. Πρόκειται για κοσμήματα τόσο με συναισθηματική αξία όσο και με χρηματική, η οποία έκανε πολλές φορές τους τραπεζίτες να κλαίνε.

Πώς καθιερώθηκε το μονόπετρο;

Το μονόπετρο δαχτυλίδι μπορεί σήμερα να είναι το σήμα κατατεθέν μιας σοβαρής δέσμευσης, ωστόσο, δεν είχε πάντα την ίδια σημασία. Τα πρώτα δαχτυλίδια αρραβώνων δεν είχαν πολύτιμες πέτρες και τα εντοπίζουμε στην αρχαία Αίγυπτο. Τότε ο κύκλος του δαχτυλιδιού συμβόλιζε την αιωνιότητα, την αιώνια φύση της δέσμευσης και το φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Ο λόγος ήταν πως εσφαλμένα πίστευαν ότι καταλήγει εκεί μια φλέβα που ξεκινάει από την καρδιά –η επονομαζόμενη ''Φλέβα της Αγάπης'' (Vena amoris). Ήταν κατασκευασμένα από δέρμα και κόκαλα. Στα πρώτα Ρωμαϊκά χρόνια συναντάμε παρόμοια δαχτυλίδια κατασκευασμένα από μέταλλο, που είχαν περισσότερο την έννοια της βέρας γάμου.

Το πρώτο δαχτυλίδι αρραβώνων στολισμένο με διαμάντι λέγεται πως χρησιμοποιήθηκε από τον αρχιδούκα Μαξιμιλιανό της Αυστρίας το 1477. Έκτοτε, έγινε ένα τελετουργικό ανάμεσα στα μέλη της αριστοκρατίας, αποκτώντας κοινωνική διάσταση. Μόνο οι εύποροι μπορούσαν να έχουν τέτοιου είδους κοσμήματα.

Το πρώτο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων όπως το ξέρουμε σήμερα καθιερώθηκε στη δύση το 1930 και το οφείλουμε στην τάση που δημιούργησε ο εμβληματικός οίκος κοσμημάτων Tiffany & Co. Τα μονόπετρα δαχτυλίδια άρχισαν να εκφράζουν την ιδιαιτερότητά της σχέσης και της δέσμευσης του ζευγαριού. Από τότε ο σχεδιασμός του μονόπετρου δαχτυλιδιού έχει αναχθεί σε τέχνη και τα σχέδια ποικίλλουν από πολύ λιτά μέχρι υπερβολικά, περίπλοκα και φαντασμαγορικά.

Τα πιο φαντασμαγορικά δαχτυλίδια των celebrities

Φτάνοντας στο σήμερα οι celebrities, οι influencers ακόμα και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών έχουν θέσει τον πήχη ψηλά με κάθε αρραβώνα τους. Κάθε νέο σχέδιο ξεπερνάει το προηγούμενο και εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά παρακάτω.

-Hailey Bieber

Loading...

-Cardi B

Loading...

-Victoria Beckham

Loading...

-Lily Collins

Loading...

-Gwen Stefani

Loading...

-Jasmine Tookes

Loading...

-Ariana Grande

Valentine's Day | Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά μονόπετρα αρραβώνων των celebrities

-Megan Fox

Loading...

-Kourtney Kardashian

Loading...

-Jennifer Lopez

jennifer lopez

-Meghan Markle

Loading...

-Paris Hilton

Loading...

-Emily Ratajkowski

Loading...

-Miranda Kerr

Miranda Kerr

-Kate Middleton

Loading...

- Priyanka Chopra

Loading...

-Πριγκίπισσα Ευγενία

Loading...

-Chiara Ferragni

Loading...

-Romee Strijd

Loading...

-Negin Misarlehi

Loading...

-Lady Gaga

Loading...

-Nicola Peltz

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ