Follow us

Οι μίνι φούστες επιστρέφουν | Τα σχέδια που χρειάζεσαι και τα tips για να τα φορέσεις

Οι μίνι φούστες θα κυριαρχίσουν στους επόμενους μήνες.

Μίνι φουστες Pixel Formula

Τα '90s ήταν μία δεκαετία γεμάτη αμφιλεγόμενα trends, από τα χαμηλοκάβαλα τζιν μέχρι τον συνδυασμό φορεμάτων με παντελόνια αλλά και των ευδιάκριτων thongs. Η μόδα, ωστόσο, φαίνεται πως της έχει αδυναμία και για αυτό φέτος φέρνει στις πρώτες θέσεις των τάσεων τα χαρακτηριστικά κομμάτια των '90s και την Y2K αισθητική. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι μίνι φούστες.

Μπορεί το μήκος τους να έχει συνδυαστεί με την οικονομική ευμάρεια και ανάπτυξη, ωστόσο, οι μίνι φούστες επιστρέφουν στις τάσεις, γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες των fashionistas. Αφενός, όλες οι γυναίκες θέλουν να νιώσουν σέξι μετά από το athleisure στιλ της πανδημίας και των κατ' οίκων περιορισμών. Αφετέρου οι γενιά Z αλλά και οι milenials θέλουν να επιστρέψουν στη δεκαετία των 1990ς και early 2000s, καθώς το ντύσιμο ήταν πιο ενδιαφέρον και οι εποχές πιο ξεκούραστες, διασκεδαστικές και ίσως πιο απλές.

Οι μίνι φούστες στις πασαρέλες

Στον οίκο Balmain είδαμε την πιο καλοκαιρινή εκδοχή του μίνι που θύμισε κάτι από το ασύμμετρο παρεό αλλά και την κοριτσίστικη με πιέτες και κεντήματα. Ο οίκος Chanel αναβίωσε τις συλλογές του από τα '90s και έτσι είδαμε cropped two piece σύνολα με μίνι φούστες σε παστέλ αποχρώσεις και απολύτως ρομαντικό χαρακτήρα. Την preppy αισθητική της μίνι φούστας ανέδειξε ο Dior με αυστηρές γραμμές σε σύγχρονα ταγέρ, ενώ την '70s υιοθέτησε ο οίκος Etro.

Οι μίνι φούστες επιστρέφουν | Τα σχέδια που χρειάζεσαι και τα tips για να τα φορέσεις

Τη super μίνι φούστα, ωστόσο, την είδαμε στα ιταλικά fashion houses Prada και Miu Miu, όπου η Miucia Prada ενθουσίασε με το μήκος και τον μινιμαλιστικό look των εμφανίσεων. Ο Versace έντυσε τις μίνι φούστες με παγιέτα, λαμπερές υφές και τις statement παραμάνες και ο Giambattista Valli με την κεντητή πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα ρομαντικά σχέδια του. Και αυτά είναι μόνο μερικοί από τους οίκους και τα fashion brands που αποφάσισαν να επαναφέρουν από τη δεκαετία των '90s τη μίνι φούστα.

prada etro miu miu μινι φουστα

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε αποχαιρετήσει τον χειμώνα, όμως, αρκετοί celebrities με ενδιαφέρον στιλ έχουν ήδη υιοθετήσει αυτή την ανοιξιάτικη τάση. Bella Hadid, Dua Lipa, Chrissy Teigen, Emily Ratajkowski, Rihanna και fashion influencers έχουν φωτογραφηθεί στο street style με τα εν λόγω κομμάτια -κάτι βέβαια που φούντωσε την επιθυμία μας να αποκτήσουμε και εμείς φέτος την άνοιξη μία μίνι φούστα.

Loading...

How to | Mini skirt edition

Η τάση αυτή θεωρείται από πολλούς τολμηρή και δεν έχουν άδικο. Χρειάζονται κάποια στιλιστικά tips για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Οι στιλίστες, λοιπόν, μας συμβουλεύουν να φέρουμε την ισορροπία στα μήκη για αρχή. Πιο συγκεκριμένα, μας προτρέπουν να συνδυάσουμε τις μίνι φούστες με μακριές μπλούζες και όχι απαραίτητα crop tops. Επίσης, μας συμβουλεύουν να προσθέσουμε layers όπως ένα μακρύ blazer ή μία ζακέτα και ένα μακρύ παλτό. Οι knee-high μπότες επίσης ταιριάζουν υπέροχα μαζί τους. Απέφυγε, ωστόσο, τις over- the- knee μπότες, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό.

Shop the trend

Μίνι φούστα με πιέτες, Bershka

Μίνι κρουαζέ φούστα, Stradivarius

Μίνι ψηλόμεση φούστα, Zara

Μίνι φούστα με σκίσιμο, Pull & Bear

Μίνι Tweed φούστα, Mango

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ