Follow us

Η κοκέτα είναι στη μόδα | Η νέα αισθητική που αποθεώνει τη θηλυκότητα

Ποια είναι η κοκέτα του 2022 και πως ντύνεται αυτή η γυναίκα;

Η κοκέτα είναι στη μόδα | Η νέα αισθητική που αποθεώνει τη θηλυκότητα Pixel Formula

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως το Tik Tok είναι ο βασιλιάς των trends, που αναδεικνύει τόσο τις πιο διάσημες τάσεις και fashion items για τη σεζόν όσο και την αισθητική, το ντύσιμο και τα icons που καθορίζουν το στιλ μας. Είχαμε κάνει λόγο πριν μερικές εβδομάδες για τη μεγάλη τάση της αισθητική του μπαλέτου, που αναδείχθηκε μέσα από το Tik Tok και τις πασαρέλες για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι '22. Σήμερα θα κάνουμε λόγο για την συνέχεια του, την αισθητική της κοκέτας, η οποία έχει επηρεάσει κάθε γυναίκα τόσο στα social media όσο και στο street style.

Ποια είναι η κοκέτα του 2022;

Μία σύντομη περιήγηση στο δημοφιλές hashtag ''coquette'' είναι αρκετή για να σου δώσει τα βασικά γύρω από αυτή τη νέα τάση. Κατά λέξη ''κοκέτα'' σημαίνει η γυναίκα που φλερτάρει. Μέσα από τα χέρια της Gen Z η κοκέτα, που ήταν κακόφημη πριν από δεκαετίες, σήμερα επιστρέφει για να διεκδικήσει τη θηλυκότητά της. Ουσιαστικά, δεν αναδεικνύει το σώμα και τη σεξουαλικότητά της, αντιθέτως, δείχνει τη πιο ρομαντική και κοριτσίστικη εκδοχή της. Πολλοί την περιγράφουν ως μία νοσταλγική τάση, που έρχεται να μας θυμίσει στον απόηχο του αθλητικού ντυσίματος της πανδημίας την αξία του να ντύνεσαι ''γυναικεία''.

Είναι μία προσπάθεια να διεκδικήσεις τη θηλυκότητα σου, ένα είδος lifestyle, θα πουν πολλοί. Το να είσαι κοκέτα είναι σαν να στέλνεις καθημερινά ερωτικά γράμματα στο εαυτό σου.

Πώς ντύνεται, όμως, η κοκέτα;

Όσον αφορά τις στιλιστικές της επιλογές είναι ένας συνδυασμός επιρροών 60s και 00s. Θα μπορούσαμε να πούμε πως style icons αποτελούν μεταξύ άλλων η Lana Del Rey κατά τη διάρκεια της ''vintage Americana era'' της, η Natalie Portman στην ταινία ''Black Swan'' και η Kirsten Dunst στην ταινία ''Marie Antoinette''.

Η γκαρνταρόμπα της κοκέτας αποτελείται από ρομαντικά σχέδια, φλοράλ, δαντέλα, chunky ψηλοτάκουνα, mary-jane παπούτσια, παστέλ χρωματική παλέτα, knee-high κάλτσες, αέρινες σιλουέτες, ογκώδη μανίκια, πολλά αξεσουάρ μαλλιών (στέκες, φιόγκους και ρετρό κοκαλάκια), πέρλες, φιόγκους και οτιδήποτε θα απέπνεε αυτή την φρέσκια κοριτσίστικη θηλυκότητα. Η κοκέτα είναι ένας συνδυασμός του κομψού γαλλικού ανεπιτήδευτου στιλ, του preppy/academic look αλλά και την αισθητική του μπαλέτου και του soft grundge.

Για να πάρεις μία ιδέα συγκεντρώσαμε μερικά αντιπροσωπευτικά βίντεο για να υιοθετήσεις την on trend αισθητική της κοκέτας.

@bzckgrounds

helping you find your aesthetic pt.14!! COQUETTE₊˚ ୨ ♡ ୧ ˚₊ we're almost to 1000 tysm!! #fyp #foryoupage #coquette #coquetteaesthetic #foryou #fypシ

♬ original sound - ✶

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ