Follow us

Weekend Max Mara | Η νέα signature συλλογή 'Habito' σε συνεργασία με τη Patricia Urquiola

Το μοναδικό ταλέντο της Patricia Urquiola εμπλουτίζει τη συλλογή με έξυπνους και κομψούς συνδυασμούς.

MissBloom TEAM
Weekend Max Mara | Η νέα signature συλλογή 'Habito' σε συνεργασία με τη Patricia Urquiola Courtesy of Weekend Max Mara

"Habito" είναι το όνομα της νέας signature συλλογής της Weekend Max Mara που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια Patricia Urquiola για τη σεζόν Φθινόπωρο Χειμώνας 2022-23. Η παρουσίαση της συλλογής, που σηματοδοτεί την 10η του Signature project της Weekend Max Mara, πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της Εβδομάδα Μόδας.

Weekend Max Mara | Η νέα signature συλλογή 'Habito' σε συνεργασία με τη Patricia Urquiola

Το μοναδικό ταλέντο της Patricia Urquiola που συνδυάζει τη "γλώσσα" και την αντίληψη τη αρχιτεκτονικής με εκείνη του fashion design, εμπλουτίζει τη συλλογή με έξυπνους και κομψούς συνδυασμούς. Οι σιλουέτες είναι ευρύχωρες, φαρδιές και άνετες όπως ορίζει το αυθεντικό στιλ της Weekend Max Mara και εξισορροπούν την προσωπικότητα και την άνεση που αναζητά κάθε κομψό άτομο στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής.

Courtesy of Max Mara
Courtesy of Max Mara

"Η ισπανική λέξη ‘Habito’ στα Ισπανικά αναφέρεται στις "συνήθειες" και στο "να ζεις σε πρώτο πρόσωπο". Η δουλειά μου είναι μια καθημερινή έρευνα σχετικά με το πώς μπορούμε να κατοικήσουμε σ' έναν χώρο ή μια ζωντανή εμπειρία σε διαφορετικές διαστάσεις. Γιατί όχι και με τα ενδύματα; Αποτελούν κομμάτια του σπιτιού μας που φέρνουμε μαζί μας στο μονοπάτι μας. Η αφήγηση της συλλογής αφορά υβριδικά κομμάτια που μας καλωσορίζουν όπως ένα σπίτι. Ένας συναισθηματικός βιότοπος", λέει η Patricia Urquiola, προσθέτοντας ότι η συλλογή Habito είναι ένα προσωπικό και οικείο έργο για εκείνη.

Courtesy of Max Mara

Ο υβριδισμός διαπερνά τη συλλογή όσο αφορά τις εντυπωσιακές αναντιστοιχίες στα αντιθετικά γραφικά μοτίβα, τα χρώματα, τις υφές, ακόμα και τα μέρη ανάμεσα σε διαφορετικές σιλουέτες, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Έτσι, μια μπλούζα στην πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε ένα πουλόβερ, ενώ τα παλτό και τα καπιτονέ μπουφάν συνυπάρχουν άψογα. Τα παλτό είναι τα πιο εμβληματικά ενδύματα, η πιο έντονη έκφραση του "υβριδισμού" της Urquiola. Αποτελούν προσωποποιημένες επανερμηνείες σε ήδη υπάρχουσες σιλουέτες της Weekend Max Mara, κυρίως σε cocoon σχήματα, που αναμειγνύουν τα παραδοσιακά μάλλινα και πλεκτά υφάσματα με τεχνικό nylon, δημιουργώντας ματ, λαμπερά και ανακλαστικά εφέ.

Courtesy of Max Mara

Αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες της Urquiola, η συλλογή Habito χρησιμοποιεί επίσης παραδοσιακά ισπανικά ενδύματα, που απεικονίζονται με πολύχρωμα τελειώματα, όγκους και πτυχώσεις. Το χρώμα παίζει επίσης κυρίαρχο ρόλο, καθώς χρησιμοποιείται με μεγάλη εμπειρία για να τονίσει τις λεπτομέρειες ή σε ντεγκραντέ εφέ που χαρακτηρίζουν τις μπλούζες και τα oversized πλεκτά. Τα αξεσουάρ ολοκληρώνουν τη διάθεση με μια ιδιαίτερα προσωπική προσέγγιση στις μπότες Chelsea σε απαλό δέρμα με κρόσσια και ογκώδη σόλα. Όσο για την Pasticcino Bag, η Urquiola επαναπροσδιορίζει το εικονικό σχέδιο του οίκου με δύο υφάσματα: ένα με κάθετο καπιτονέ μοτίβο για 3D εφέ και το άλλο με διαγώνιες γραμμές που δημιουργούν μια ιριδίζουσα λάμψη. Το χαρακτηριστικό κούμπωμα της Pasticcino Bag μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο δημιουργώντας ακόμα πιο τολμηρό αποτέλεσμα.

Courtesy of Max Mara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ