Follow us

Cosmic Gardens | Η ποίηση συναντά την ουτοπία στη νέα καμπάνια της Kalogirou

Η καμπάνια Kalogirou για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2022 έχει κάτι το υπέροχα σουρεαλιστικό.

MissBloom TEAM
Cosmic Gardens | Η ποίηση συναντά την ουτοπία στη νέα καμπάνια της Kalogirou Courtesy of Kalogirou

Μία άκρως δημιουργική δουλειά, ένα fashion film και μία φωτογράφιση όπου τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, το σουρεαλιστικό και το ρεαλιστικό, την ουτοπία και την αληθινή υπόσταση γίνονται ρευστά, έρχεται να παρουσιάσει η Kalogirou για το λανσάρισμα της νέας της καμπάνιας για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2022. Η εξαιρετική και ενημερωμένη αισθητική, εξάλλου, και τα υψηλά στάνταρ που συνοδεύουν την επωνυμία εδώ και 130 χρόνια, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύονται από καμπάνιες που βάζουν τον πήχη ψηλά.

Cosmic Gardens | Η ποίηση συναντά την ουτοπία στη νέα καμπάνια της Kalogirou

Η νέα καμπάνια Kalogirou έχει τον τίτλο "Cosmic Gardens" και κάθε καρέ του φιλμ και των φωτογραφιών που τη συνοδεύει, μοιάζει να θέτει διάφορα ερωτήματα για την έννοια του χώρου και του χρόνου: ο χρόνος μένει στάσιμος ή τρέχει σε παράλληλες τροχιές; Η θάλασσα εκτείνεται στο άπειρο ή μήπως είναι ουρανός στην άκρη του ορίζοντα; Το μέλλον περπατάει δίπλα στο παρελθόν, άλλοτε τέμνονται κι άλλοτε απομακρύνονται, η αλήθεια γίνεται virtual, το ρεαλιστικό μπλέκεται με το σουρεαλιστικό, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό καταρρίπτονται. Τα "σπασμένα" pixels έρχονται να κάνουν τη δουλειά τους, να απογειώσουν το μήνυμα.

Courtesy of Kalogirou

Για τους πρωταγωνιστές της καμπάνιας, ο χώρος και ο χρόνος δεν υπακούν σε κανόνες. Καλωσορίζουν με μοναδικό τρόπο μια νέα εποχή, στην οποία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εφεύρει τον εαυτό που επιθυμεί. Τα πλάνα είναι σφιχτά: ένα ζευγάρι παπούτσια διαδέχεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που χαλαρώνει σε μια βάρκα. Ένα ζευγάρι φλαμίνγκο διαδέχεται ένα ζευγάρι παιδιών που πίνει νερό από το ίδιο λάστιχο για να ξεδιψάσει. Στο επόμενο πλάνο, γενιές και οράματα μπλέκονται, αλλά το στιλ παραμένει διαχρονικό. Βλέπουμε την κόρη και τη μαμά, ή μήπως ο χρόνος διαστέλλεται και βλέπουμε την ενήλικη εκδοχή της νεαρής γυναίκας; Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το κόκκινο της ελπίδας περπατά με βήμα αποφασιστικό δίπλα στο κύμα καλωσορίζοντας μια νέα εποχή.

Kalogirou ss22

Η έμπνευση πίσω από το "Cosmic Gardens"

Η καμπάνια αντλεί την έμπνευσή της από το ντοκιμαντέρ "Grey Gardens", που αφηγείται την αληθινή ιστορία της Edith Beale και της συνονόματης κόρης της, της θείας και της ξαδέρφης αντίστοιχα της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, οι οποίες ζούσαν απομονωμένες στα Xάμπτονς σ΄ έναν δικό τους, μαγικό κόσμο. Οι εκκεντρικές και κομψές Big Edie και Little Edie, όπως τις φώναζαν, ενώ ζούσαν μακριά από τον έξω κόσμο, φρόντιζαν να κάνουν άκρως στιλάτες εμφανίσεις, περνώντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα τους, μακριά από τα όρια του χρόνου.

Courtesy of Kalogirou

"This is a revolutionary costume" συνήθιζαν να λένε στο "Grey Gardens" και στη νέα καμπάνια η Kalogirou έρχεται να γιορτάσει με φως, τόλμη και χρώμα ακριβώς αυτό: το πως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον προσωπικό του "κόσμο" επιλέγοντας όσα τον χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα.

Courtesy of Kalogirou

Η σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022

Μέσα από την καμπάνια, η Kalogirou αγκαλιάζει τις τάσεις της χρονιάς αλλά πρεσβεύει και τις διαχρονικές της αξίες. Σχέδια όπως τα πολύχρωμα kitten mules, τα φίνα cage-strap σανδάλια, οι slingback πλατφόρμες με chunky τακούνια, τα ιριδίζοντα πέδιλα, οι ιδιαίτερες tote handbags από ψάθα, οι εμβληματικές τσάντες ώμου συνυπάρχουν αρμονικά με τα ανδρικά κομμάτια τα οποία μοιάζουν να ξεπηδούν από τη φαντασία. Ή μήπως από τη μνήμη; Η συλλογή της Kalogirou για τη νέα σεζόν καταφέρνει να συνδέσει τη σύγχρονη εποχή με τη διαχρονική ανάγκη για προσωπική ελευθερία και έκφραση. Η μια γενιά δίνει το χέρι στην επόμενη κι οι τάσεις των μεγάλων οίκων μόδας συναντούν τα υποσχόμενα ταλέντα. H Kalogirou είναι πάντα συνοδοιπόρος.

"Cosmic Gardens": To φιλμ

Οι συντελεστές:
Creative Direction & set design: Νίκος Υφαντής
Film: Χρήστος Θεολόγου
Φωτογράφος: Rene Habermacher
Styling: Ντάντα Ιωαννίδου
Hairstyling: Jose Quilano
Makeup: Δήμητρα Αλτάνη
Οργάνωση Παραγωγής: This is Not Another Agency

Kalogirou Stores

ΑΤΤΙΚΗ: Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι | CityLink, Σταδίου 4, Αθήνα | Α. Mεταξά 18 & Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα | Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι | Παναγίτσας 5, Κηφισιά | Ηρώων Πολυτεχνείου 56, Πειραιάς | Αρκαδίας 36, Περιστέρι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μητροπόλεως 75

ΚΥΠΡΟΣ: Μνασιάδου 13, Λευκωσία | Λ. Μακαρίου 236, Λεμεσός

Online Store: www.kalogirou.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ