Follow us

Athens Xclusive Designers Week | Όλα όσα έγιναν στην έναρξη της εβδομάδας μόδας στην Αθήνα

Η Special Guest Star ήταν η Δούκισσα Νομικού.

MissBloom TEAM
Athens Xclusive Designers Week Studio Panoulis

Η επετειακή 30η Athens Xclusive Designers Week σήκωσε αυλαία και εντυπωσίασε με την έναρξη της, που φιλοξένησε καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, fashion shows και το official opening με Special Guest Star τη Δούκισσα Νομικού.

Η Εβδομάδα μόδας της Αθήνας ξεκίνησε με το installation του Λάκη Γαβαλά με μότο "Riding with grace, Riding in fashion, Riding to show your unique balance in mind and style", όπου παρουσίασε τη νέα του συλλογή. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία και να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό δρώμενο με μοτοσυκλέτες στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου.

Athens Xclusive Designers Week | Όλα όσα έγιναν στην έναρξη της εβδομάδας μόδας στην Αθήνα
lakis gavalas

Ακολούθησε το fashion show της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Daphne Valente, η οποία παρουσίασε τη συλλογή "Midsummer Night’s Dream” S/S 2022 Collection.

valente

Η έμπνευση για τη συλλογή της έρχεται από το έργο του William Shakespeare "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, σε ένα μαγεμένο Αθηναϊκό δάσος. Η χαρά της ζωής εκφράζεται με μια εκρηκτική παλέτα ζωηρών χρωμάτων όπου συνυπάρχουν αρμονικά με τα βαθιά, γήινα χρώματα του μαγεμένου δάσους. Το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" είναι μια εμπνευσμένη, χαλαρή, αισθησιακή και προκλητική συλλογή για ένα μακρύ παραμυθένιο ελληνικό καλοκαίρι. Highlight του show το εντυπωσιακό φινάλε με τα μοντέλα να κρατούν πλακάτ με κοινωνικά μηνύματα όπως "stop the war ", "stop racism", "say no to fast fashion", "no bullying" και πολλά άλλα με τη σχεδιάστρια μόδας να κλείνει το fashion show μοιράζοντας σ' όλους το μήνυμα "All we need is Love" που απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού.

valente
valente

O οίκος Kathy Heyndels παρουσίασε τη συλλογή άνοιξη 2022 "Spectrum”. Μια πανδαισία χρωμάτων από το κίτρινο του ήλιου μέχρι το μπλε της θάλασσας όπου οι έντονες αποχρώσεις καλωσορίζουν ξανά τη λάμψη. Μια ρομαντική αλλά και cozy προσέγγιση με total white κοστούμια με κυρίαρχες τις minimal γραμμές. Τα πολυτελή φτερά ως λεπτομέρεια σε φορέματα δίνουν αέρα στην κάθε γυναίκα που τα φοράει. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κυριαρχούν, μεταξωτές υφές με πολλά υφάσματα, μακριά μανίκια με ανοίγματα και τσόκερ ενωμένα με τα ρούχα κάνουν τη γυναίκα να δείχνει τολμηρή. Μίνι φορέματα με ασύμμετρα τελειώματα, αλλά και τριγωνικές βατές αντικαθιστούν το απλό με το ιδιαίτερο. Φορέματα με έναν ώμο και με ανοιχτή πλάτη και βολάν που αγκαλιάζουν τον λαιμό. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει η μοναδική στιγμή της κάθε γυναίκας φορώντας το νυφικό με το ύφος και το στυλ που έχει ονειρευτεί.

KATHY HEYNDELS & MARIOS TOGOS
KATHY HEYNDELS & MARIOS TOGOS

O Marios Togos έρχεται με μια φρεσκάδα να μας παρουσιάσει τη δική του συλλογή "Zebra" για την άνοιξη 2022. Τα cargo παντελόνια και βερμούδες αποτελούν βασικές επιλογές για για ένα streetwear σύνολο. Αποχρώσεις όπως το λευκό και το μαύρο με oversized ρούχα, πράσινο, μπεζ αλλά και animal prints με σατέν λεπτομέρειες δίνουν ένα διαφορετικό ύφος και στυλ. Τέλος, τα vest κλέβουν την παράσταση καθώς έχουν λεπτομέρειες που τα κάνουν μοναδικά.

KATHY HEYNDELS & MARIOS TOGOS

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο ανάμεσά τους η Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό όπως και οι επί χρόνια σχεδιαστές της διοργάνωσης: η σχεδιάστρια μόδας και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων σχεδιαστών, Ορσαλία Παρθένη, και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Σχεδιαστών, Βασίλης Ζούλιας, οι οποίοι μίλησαν για τη σπουδαιότητα της Εβδομάδας Μόδας της Αθηνάς και το σημαντικό έργο που επιτελεί τα τελευταία 15 χρόνια με απόλυτη συνέπεια.

Athens Xclusive Designers Week
Athens Xclusive Designers Week
Athens Xclusive Designers Week

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το show παρουσίασης των κοσμημάτων και του αρώματος Doukissa Nomikou με τη Δούκισσα Νομικού με το εντυπωσιακό σύνολο διά χειρός Celia Kritharioti. Η επιχειρηματίας συμπλήρωσε την εμφάνιση τη με παπούτσια από την ελληνική εταιρεία Envie Shoes και κοσμήματα της συλλογής της.

Doukissa Nomikou

Στο ξεχωριστό show, τα μοντέλα σε υπερυψωμένα βάθρα και με δημιουργικές προβολές σε οθόνες, παρουσίασαν τα κοσμήματα Doukissa Nomikou, φορώντας ξεχωριστές δημιουργίες Mind Matter. Λαμπερά κοσμήματα, 100% χειροποίητα, φτιαγμένα στην Ελλάδα, υμνούν τη γυναίκα του σήμερα και αποτελούν την επιτομή της κομψότητας. Ένα μεθυστικό άρωμα με διάρκεια κι ένταση, στο οποίο κυριαρχούν γλυκές νότες που δένουν αρμονικά με νότες καρδιάς από λαχταριστή τραγανή καραμέλα και ζεστές νότες βανίλιας.

Athens Xclusive Designers Week
Athens Xclusive Designers Week
Athens Xclusive Designers Week

H τελετή έναρξης έκλεισε με το πάρτι γενεθλίων των 30 επιτυχημένων διοργανώσεων AXDW με τη Τόνια Φουσεκη να σβήνει το κεράκι της πολυώροφης τούρτας στα χρώματα του χρυσού και του μαύρου όπως ακριβώς και το λογότυπο της AXDW, την οποία επιμελήθηκε αποκλειστικά το ζαχαροπλαστείο "Despina Patisserie".

Athens Xclusive Designers Week
Athens Xclusive Designers Week

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη ημέρα της AXDW: Κατερίνα Γκαγκάκη, Καλλιόπη Καρβούνη – Calliope, Νίκος Γιαννακοπουλος, Ιωάννα Σουλιώτη, Κώστας Σομερ, Βαλεντίνη Παπαδάκη, Μιχάλης Ζαμπίδης , Άντζυ Ανδριτσόπουλου, Περικλής Κονδυλάτος , Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Shaya, Βασίλης Μίχας, Στέλλα Μέλιγκαν, Χρυσσιάνα Ανδριοπούλου, Έλενα Βρεττού, Σάντυ Τσαντάκη.

Προπώληση εισιτήριων viva.gr. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό "Διοτίμα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ