Follow us

Ø Waste Denim | Η πρώτη 100% ανακυκλωμένη denim συλλογή της Stradivarius

Είναι μια συλλογή από 100% ανακυκλωμένες ίνες, χωρίς χρώματα, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση νερού και CO2.

MissBloom TEAM
Ø Waste Denim | Η πρώτη 100% ανακυκλωμένη denim συλλογή της Stradivarius Stradivarius

Η Stradivarius παρουσιάζει την Ø Waste Denim, την πρώτη κολεξιόν από 100% ανακυκλωμένο denim. Κάθε ένα κομμάτι κατασκευάστηκε από ίνες 100% ανακυκλωμένες, που προέρχονται από διαφορετικά είδη ενδυμάτων που δεν χρειάζονται, όπως και ρετάλια παραγωγής και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Ø Waste Denim | Η πρώτη 100% ανακυκλωμένη denim συλλογή της Stradivarius

Η Ø Waste Denim είναι μια κυκλική συλλογή με 9 κωδικούς, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι φούστες, τα shorts, ελαφριές ζακέτες, παντελόνια, ένα φόρεμα, ένα bralette και μια τσάντα. Τα κομμάτια διαχωρίζονται σε τρεις διαφορετικούς τόνους του μπλε και είναι ιδιαίτερα απαλά. Επίσης, για την κατασκευή τους έχουν προσεχθεί όσο περισσότερο γίνεται τα σχετικά μεταλλικά κομμάτια, οι ετικέτες και άλλα στοιχεία για να διευκολυνθεί η μετέπειτα ανακύκλωση.

Courtesy of Stradivarius

Το project Ø Waste Denim γεννιέται με τη θέληση να δημιουργηθεί ένα κυκλικό και κοντινό προϊόν και μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας (η μεταμόρφωση του ενδύματος σε ίνα, η κατασκευή νέας ίνας από αυτή, η ύφανση και το πλύσιμο του νέου ενδύματος) γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της εγγύτητας και πάντα εφαρμόζοντας μεταφορές αντίστροφης λογιστικής.

Courtesy of Stradivarius

Επίσης, το πρώτο κομμάτι αυτής της διαδικασίας, που πρόκειται για χειροκίνητη εξαγωγή των μη υφασμάτινων κομματιών που δεν χρειάζονται (όπως κουμπιά, φερμουάρ ή ετικέτες), γίνεται με τη συνεργασία δύο οργανώσεων για την εργασιακή ενσωμάτωση ατόμων σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Courtesy of Stradivarius

Όλα αυτά κάνουν τη συλλογή Ø Waste Denim κάτι παραπάνω από μια ακόμα συλλογή denim. Είναι μια συλλογή από 100% ανακυκλωμένες ίνες, χωρίς χρώματα, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση νερού και CO2 και που επίσης βοηθάει στη μείωση απορριμμάτων.

Courtesy of Stradivarius

Μάθετε περισσότερα για το project Ø Waste Denim στο stradivarius.com και στα κοινωνικά δίκτυα της μάρκας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ