Follow us

Ψάχνεις ένα καλοκαιρινό στιλ παπουτσιών που να ταιριάζει με τα πάντα; Η Μάρα Ζαχαρέα φόρεσε το κατάλληλο

Γιατί αξίζει να αποκτήσεις ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες φέτος το καλοκαίρι;

MissBloom TEAM
Μάρα Ζαχαρέα

Είναι ένα από τα staples της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας και ένα από τα πιο κομμάτια που μετρούν πολλούς αιώνες ζωής και ακόμα περισσότερη εξέλιξη μέσα από τον κόσμο της μόδας. Συγκεκριμένα, η πρώτη αναφορά στις εσπαντρίγιες εντοπίζεται τον 13ο αιώνα, όταν γυναίκες και άντρες που κατοικούσαν κυρίως σε Γαλλία και Ισπανία τις επέλεγαν για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο σχεδιαστής που ανέδειξε τις εσπαντρίγιες είναι ο Yves Saint Laurent, ο οποίος τις πρόσθεσε σε μία από τις συλλογές που παρουσίασε τη δεκαετία του '70. Στη συνέχεια, ο οίκος Altuzarra εξέλιξε το αρχικό σχέδιο και παρουσίασε τις πρώτες εσπαντρίγιες με τακούνι. Από τότε μέχρι σήμερα, αυτό το τόσο ιδιαίτερο στιλ παπουτσιών που δημιουργείται συνήθως από καμβά και σχοινί έχει σταθερή πορεία και άνοδο στον κόσμο της μόδας, αφού τόσο οι οίκοι μόδας όσο και τα high street brands προσθέτουν τις εσπαντρίγιες στις συλλογές τους και μάλιστα σε διάφορες εκδοχές.

Γιατί αξίζει όμως να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες; Ο βασικότερος λόγος είναι πως είναι ένα στιλ παπουτσιών αρκετά άνετο και ιδανικό για τους μήνες του καλοκαιριού. Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως συνδυάζονται εύκολα με κάθε καλοκαιρινό look που θα δημιουργήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, η Μάρα Ζαχαρέα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία φορά ένα casual chic σύνολο. Συγκεκριμένα, η Μάρα Ζαχαρέα έχει συνδυάσει ένα λευκό παντελόνι με εμπριμέ τοπ στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και ένα λευκό πουκάμισο. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι flat εμπριμέ εσπαντρίγιες που δένουν γύρω από τον αστράγαλο.

Διάβασε τη συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ