Follow us

Valentino The Beginning | Η haute couture συλλογή που ξεχωρίζει για τα πάντα – Τα χρώματα, τα σχέδια και τα diverse μοντέλα!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino επιμένει στην ομορφιά της μόδας ως ένα "πολιτικό" μήνυμα.

Valentino The Beginning | Η haute couture συλλογή που ξεχωρίζει για τα πάντα Splash News / Ideal Images

"Η ομορφιά είναι δύναμη, όχι διαφυγή, και η δημιουργικότητα είναι το μόνο μέσο για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε δικτατορικές αποφάσεις"."Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου ως σχεδιαστής μόδας να γίνω μάρτυρας των καιρών στους οποίους ζούμε". "Πιστεύω ότι η μόδα μπορεί να είναι πολιτική". Αυτές είναι μερικές από τις κουβέντες που αντάλλαξε με τους δημοσιογράφους ο Pierpaolo Piccioli στα παρασκήνια του show του για την haute couture συλλογή του οίκου Valentino, που παρουσίασε στη Ρώμη, στην εμβληματική Σκαλινάτα, την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Κι αυτές οι δηλώσεις αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πρόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή να αξιοποιήσει την Υψηλή Ραπτική για να δηλώσει παρών στις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο, να προτάξει την ομορφιά και τη χαρά στην ασχήμια του σήμερα (όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον πόλεμο, την απώλεια θεμελιωδών δικαιωμάτων ή την καταστροφή του περιβάλλοντος), να αφηγηθεί εν τέλει τη δική του εκδοχή στο παραμύθι "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα", όπου ο βασιλιάς θα συνεχίσει να παρελαύνει "γυμνός" αν δεν αφουγκραστεί την αλήθεια.

O Pierpaolo Piccioli έδωσε στη νέα συλλογή Valentino τον σημαδιακό - όσο και αμφιταλαντευόμενο- τίτλο "The Beginning", όχι γιατί αντιλήφθηκε αυτή την κολεξιόν σαν μία νέα αρχή (για τον σχεδιαστή, εξάλλου, κάθε κολεξιόν αποτελεί μία νέα αρχή), αλλά ούτε ακριβώς σαν ένα φόρο τιμής στον οίκο Valentino που ξεκίνησε την ιστορία του από τον τόπο διεξαγωγής του show [ σ.σ. Το πρώτο ατελιέ του οίκου άνοιξε το 1959 στη Via Gregoriana, ένα στενό δρομάκι που καταλήγει στην Trinità dei Monti, την εκκλησία που βρίσκεται στην κορυφή της Σκαλινάτας] - ο ίδιος αρνήθηκε ότι αυτή ήταν μια "τιμητική" συλλογή. Περιέγραψε τη Valentino The Beginning σαν μία υπόσχεση, μία ελπίδα για το μέλλον. Και σαν μια δική του προσωπική αφήγηση για τα 23 χρόνια που εργάζεται για το brand.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ