Follow us

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου όπως δεν την έχεις ξαναδεί | H ανατρεπτική fashion συνεργασία με τη Μάρα Δεσύπρη

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου και η Μάρα Δεσύπρη δημιουργούν 5 βίντεο που εμπνέονται από 5 δημιουργίες της συλλογής MM6 S/S '22 του οίκου Maison Margiela που φιλοξενούνται στο Studio Avra.

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου όπως δεν την έχεις ξαναδεί | H ανατρεπτική fashion συνεργασία με τη Μάρα Δεσύπρη Courtesy of Studio Avra

O οίκος Maison Margiela φημίζεται για τις ανατρεπτικές του ιδέες. To show για τη συλλογή του sub-label του MM6 για τη σεζόν Spring - Summer 2022 πραγματοποιήθηκε σ' ένα μπιστρό, ως ένα event που συνδύαζε πάρτι και catwalk, ενώ για τη digital παρουσίαση της συλλογής AW21 το brand είχε αναβιώσει την ατμόσφαιρα ενός γαλλικού καμπαρέ από τα '20s, για να φτάσουμε και στην πιο πρόσφατη Artisanal Couture συλλογή της σεζόν Fall 2022 του οίκου για την οποία ο John Galliano παρουσίασε μέσα από μία θεατρική παράσταση. Εξίσου ανατρεπτική είναι και η έμπνευση πίσω από την κάθε συλλογή (avant-garde καλλιτεχνικά κινήματα, υπερρεαλισμός, pop art, διάφορα κινηματογραφικά είδη κ.ο.κ.), και τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι ανεξάρτητο από την επαναστατική couture που κληροδότησε στη μόδα ο "μυστηριώδης" ιδρυτής του οίκου, ο ίδιος ο Martin Margiela.

Με γνώμονα, λοιπόν, και τεράστια έμπνευση την κληρονομιά Maison Margiela, δυο καταξιωμένες και δυναμικές γυναίκες από τον καλλιτεχνικό χώρο, συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν μέσα από τη δική τους δημιουργική συνέργεια τη συλλογή Spring–Summer 2022 του οίκου MM6 Maison Margiela. Η φωτογράφος Μάρα Δεσύπρη και η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου συνεργάζονται αρμονικά σε μία καλλιτεχνική συνάντηση που ξεπέρασε κάθε αρχική έμπνευση και προσδοκία. Όπως χαρακτηριστικά θα δηλώσει για το τελικό αποτέλεσμα η ηθοποιός, "Υιοθέτησα τον ρόλο της χορεύτριας, σαν να χορεύω για εμένα και μόνο για εμένα, σαν να ήταν η Μάρα ο καθρέφτης μου. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ αυτό το αποτέλεσμα. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και θέλω μου, σαν να βλέπω μια άλλη, που ναι, με βλέπω ταυτόχρονα, αλλά με χάνω κιόλας".

Ο οίκος Maison Margiela καταφέρνει να ξεκλειδώσει με τις συλλογές του έντονα συναισθήματα, προτείνοντας καινοτόμες και σουρεαλιστικές δημιουργίες που εμπνέονται από την πραγματικότητα και ανατρέπουν τα καθιερωμένα. Έτσι όπως η συλλογή ΜΜ6 Spring-Summer 2022 εμπνέεται από το επαναστατικό πνεύμα των καλλιτέχνιδων του υπερρεαλισμού (Claude Cahun, Leonora Carrington, Dorothea Tanning), έτσι και η Μάρα Δεσύπρη με την Αντιγόνη Κουλουκάκου επαναστατούν και παρουσιάζουν 5 δημιουργίες της συλλογής, μέσα από 5 βίντεο, με τίτλο ACT Ι TO ACT V, που ξεπερνούν τα εγχώρια πρότυπα.

Σύμφωνα με τη δημιουργό Μάρα Δεσύπρη, "το κάθε φιλμ αποτελεί μια σκηνή από ένα φανταστικό σενάριο το οποίο είναι ανύπαρκτο, δεν έχει γραφτεί ποτέ". Η ίδια επισημαίνει πως ο οίκος Maison Margiela την εμπνέει σε διαφορετικά επίπεδα: από τη φιλοσοφία ζωής και τον τρόπο σκέψης πίσω από κάθε συλλογή μέχρι την κατασκευή και τις λεπτομέρειες που φέρουν τα ίδια τα ρούχα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά συνδέονται με το σώμα και το αναδεικνύουν εν τέλει ως μέσο έκφρασης.

Το ίδιο υποστηρίζει και η Αντιγόνη Κουλουκάκου: "Καθώς το ρούχο αναδεικνύει τον πραγματικό πρωταγωνιστή. Ενώ στο παρελθόν ο μόνος τρόπος για να διαφοροποιηθούμε ήταν το fashion statement, πλέον υπάρχει μια προσωπική-
ατομική ελευθερία, που την ορίζει η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, όπου πρωταγωνιστές είναι τα βασικά και ξεχωριστά χαρακτηριστικά του καθενός. Το ρούχο έρχεται να συμπληρώσει την προσωπικότητα και να γίνει ένα με το σώμα
".

Όσο για τη συνεργασία της με τη φωτογράφο, η ηθοποιός θα πει: "Δύο γυναίκες που αγαπούν και θαυμάζουν τις γυναίκες, δεν μπορούν παρά να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν τα πιο θετικά τους συναισθήματα... Να αφεθούν, να εμπιστευτούν, να νιώσουν ασφαλείς, να αναγεννηθούν μέσα από την τέχνη τους". Ενώ το μήνυμα της Μάρα Δεσύπρη μέσω της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι: "Να μην φοβόμαστε το αύριο, γιατί είναι ήδη εδώ!"

Look I

Look II

Look III

Look IV

Look V

*Η συλλογή MM6 Spring–Summer 2022 του οίκου Maison Margiela διατίθεται στο www.studioavra.gr και στο κατάστημα:

STUDIO AVRA
Ιοφώντος 14
Περιοχή Χίλτον
Τηλ: 210 7234711

Πηγή Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ