Follow us

Pierre Cardin | O φουτουριστής της Μόδας που "ταξίδεψε" στο διάστημα και έραψε τα θρυλικά κοστούμια των Beatles

Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στα πρώτα βήματα του πρωτοποριακού γάλλου μετρ, που οραματίστηκε όπως κανείς τον κόσμο της Μόδας

MissBloom TEAM
mode House of Cardin

Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στα πρώτα βήματα στον κόσμο της μόδας του αείμνηστου Γάλλου μόδιστρου Pierre Cardin, τα οποία τον οδήγησαν στην εκτόξευση στην κορυφή το 1964 με την επαναστατική κολεξιόν του Cosmocorps της Διαστημικής Εποχής.

Αφού έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν μόδιστρος σε μεγάλα ατελιέ μόδας της εποχής, όταν ήταν μόλις 17 χρονών, συνεργάστηκε με τον Jean Cocteau και τον Christian Bérard, σχεδιάζοντας τα κοστούμια το σουρεαλιστικό φιλμ Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Το 1947 πήρε μεταγραφή στον οίκο Christian Dior, εντυπωσιάζοντας τρομερά τον ίδιο τον Dior ο οποίος είχε δηλώσει πως "Σχεδιαστές σαν τον Pierre Cardin είναι το μέλλον της υψηλής ραπτικής". Πράγματι ο νεαρός, τότε, Pierre έπαιξε σπουδαίο ρόλο το νέο, ανανεωμένο προφίλ του γαλλικού οίκου. Ο Cardin προκαλεί σάλο όταν γίνεται ο πρώτος μόδιστρος που υιοθετεί τη συνθετική γούνα και τα μοτίβα της ποπ-αρτ στα ρούχα του.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ