Follow us

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας της με το πιλοποιείο Savapile και στο εργαστήριο της θα βρεις καπέλα από ψάθα που θα αγάπας για πάντα!

Το Savapile είναι η ζωντανή ιστορία της τέχνης του χειροποίητου καπέλου

Στη μόδα αναβιώνει μία νέα εποχή για το artisanal. Φυσικά υλικά και παραδοσιακές τεχνικές ενσωματώνονται στο σύγχρονο ready-to-wear, ακόμα και την υψηλή ραπτική, καθιστόντας σαφές ότι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του μέλλοντος θα είναι η τέχνη του χειροποίητου, βιώσιμου και διαχρονικού στο ντύσιμο – και διάφορες άλλες εκφάνσεις της ζωής. Μία τέτοια συνθήκη, λοιπόν, για το μέλλον της μόδας, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο μοναδικό εργαστήριο κατασκευής ψάθινων καπέλων στην Ελλάδα, το Savapile στου Ψυρρή.

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης που ξεκίνησε ο πατέρας της Σάββας Σαρηγιαννίδης το 1960, συνεχίζει την τέχνη της κατασκευής ψάθινων καπέλων - και άλλων ειδών από ψάθα- που έμαθε από εκείνον κρατώντας έτσι ζωντανό ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του χειροποίητου στη χώρας μας. Αυτό που για πολλούς σήμερα είναι μία κυρίαρχη τάση, τα ψάθινα καπέλα και οι ψάθινες τσάντες, για τη Λίζα Σαρηγιαννήνιδου είναι μια ολόκληρη ζωή, μία καθημερινότητα που δίνει ζωή σ' ένα από τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ, το καπέλο, ιδίως για εμάς που ζούμε σε μία χώρα με παρατεταμένο καλοκαίρι. Στο Savapile, λοιπόν, θα βρείτε καπέλα ξεχωριστά, φτιαγμένα με μεράκι κι αγάπη από τα χέρια της Λίζας. Καπέλα που θα έχετε στη συλλογή σας μία ζωή, κι αυτό είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που ξεπερνάει την οποιαδήποτε τάση.

Συνέχισε την ανάγνωση στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ