Follow us

Περπάτησα στην Αθήνα και οι επαγγελματίες επιλέγουν αυτά τα 'ανορθόδοξα' κομμάτια στο office style τους

Οι επιλογές τους διαφέρουν πολύ από τις προτάσεις των fashionistas.

Περπάτησα στην Αθήνα και οι επαγγελματίες επιλέγουν αυτά τα 'ανορθόδοξα' κομμάτια στο office style τους Pixel Formula

Πολλές είναι οι πολυεθνικές που έχουν ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα και δεν είναι δύσκολο να συναντήσεις κάποιο κτήριο τους στην Αθήνα. Περπατώντας στην πόλη τις ώρες αιχμής στην έναρξη του ωραρίου αλλά και τη λήξη του μπορείς να δεις τους επαγγελματίες να βγαίνουν από τα κτήρια. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι άνδρες είχαν κρατήσει το κλασικό dress code του corporate περιβάλλοντος, όμως, οι γυναίκες φαίνεται πως διασκέδαζαν περισσότερο με το ντύσιμό τους. Για να είμαι πιο ακριβής, δεν περίμενα να δω σε τόσο μεγάλο βαθμό τα casual κομμάτια στο office style τους. Οι γυναίκες έγραψαν από την αρχή τους κανόνες του office style και το προσάρμοσαν στις πραγματικές ανάγκες τους.

Τι επιλέγουν να φορέσουν, λοιπόν, οι Ελληνίδες στο γραφείο;

Sneakers | Τα λευκά sneakers αλλά και εκείνα με την πιο sport αισθητική έδωσαν το παρών στα περισσότερα looks. Πλέον καμία δεν θέλει να θυσιάσει την άνεση της για το στιλ.

Loading...

T-shirt | Τα κοντομάνικα tops συνδυάστηκαν με φούστες, τζιν, παντελόνες και οτιδήποτε άλλο. Φαίνεται πως αντικατέστησαν τα κλασικά πουκάμισα.

Wide leg παντελόνες | Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι να είδα κάποια γυναίκα να φοράει στενό tailoring παντελόνι. Αντί για αυτά, επέλεξαν στην πλειοψηφία τους wide leg παντελόνες, που είναι κυρίως άνετες συνδυάζοντας τον tailoring χαρακτήρα.

Loading...

Μίντι αέρινες φούστες | Θα περίμενε κανείς να δει τις κλασικές πένσιλ φούστες στο office style τους, όμως, αυτές δηλώνουν απούσες. Αέρινες γραμμές σε μίντι μήκος και πολλά prints ήταν η go - to επιλογή των περισσότερων, τις οποίες φυσικά συνδύασαν με sneakers.

Loading...

Backpack | Τέλος, τα σακίδια πλάτης κέντρισαν την προσοχή μου. Για χρόνια ήταν η επιλογή κυρίως του ανδρικού φίλου, όμως, οι γυναίκες απέρριψαν τις tote και προτίμησαν τα σακίδια, που μπορούν πιο άνετα να κουβαλήσουν στις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ