Follow us

Δυσκολεύεσαι να καταλήξεις στο στιλ ρούχων που σου ταιριάζει; 5 tips που θα σε βοηθήσουν

Πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις το στιλ σου.

street style Splash News / Ideal Image

Η αναζήτηση του στιλ είναι μία διαδικασία που ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία για τις περισσότερες γυναίκες. Ποιες γραμμές ρούχων μάς ταιριάζουν περισσότερο, ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις και ποιοι τόνοι δεν ταιριάζουν με την επιδερμίδα, ποια αισθητική ρούχων μάς εκφράζει και τι δεν θα φορούσαμε ποτέ. Ευτυχώς για όλες μας, ο κόσμος της μόδας προσφέρει τόση μεγάλη ποικιλία από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που είναι δεδομένο πως καθεμία από εμάς μπορεί να βρει το στιλ της. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη προσπάθεια και να γνωρίζεις τα κατάλληλα tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου. Ποια είναι αυτά;

Loading...

#1 See now, but later

Ξεκινώντας τη διαδικασία για να ανακαλύψεις ποιο είναι το στιλ σου, θα πρέπει να δεχτείς αρχικά πως χρειάζεται χρόνια, προσπάθεια και δοκιμές. Μία καλή συμβουλή που προτείνουν στιλίστες και fashion experts είναι να αφιερώσεις μία ημέρα για να κάνεις βόλτες στα καταστήματα χωρίς ωστόσο να έχεις ως στόχο ν αγοράσεις ρούχα και αξεσουάρ.

Επισκέψου καταστήματα που γνωρίζεις πως σου αρέσουν, παρατήρησε τα ρούχα, τις γραμμές, τις υφές τους, ξεχώρισε τα σχέδια που όντως θα ήθελες να προσθέσεις στη συλλογή σου επειδή πιστεύεις πως σου ταιριάζουν. Επισκέψου όμως και καταστήματα, τα οποία δεν γνωρίζεις ή δεν προτιμάς συνήθως. Κάνε την ίδια διαδικασία. Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις πως παντού μπορείς να βρεις κάποια ρούχα ή αξεσουάρ που σου ταιριάζουν όταν τα παρατηρείς με ψυχραιμία.

Επίσης, αυτή η διαδικασία πρόκειται να αποδειχθεί αρκετά απολαυστική, αφενός γιατί ενδέχεται να ανακαλύψεις brands που σου ταιριάζουν και αφετέρου θα γεμίσεις με εικόνες και στιλιστική έμπνευση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο στιλ ρούχων προτιμάς.

Loading...

#2 Moodboard

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν ως μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες. Εκτός από το Instagram και το TikTok όμως, το pinterest είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή. Εκεί μπορείς να βρεις πληθώρα από στιλιστικούς συνδυασμούς που δημιουργούν γυναίκες από όλο τον πλανήτη. Δημιούργησε έναν δικό σου φάκελο, στον οποίο θα αποθηκεύεις όλα τα looks που πιστεύεις πως σου ταιριάζουν και θα ήθελες να αντιγράψεις. Κάθε φορά που νιώθεις πως δεν έχεις ιδιαίτερι έμπνευση, ένα scroll down στον δικό σου φάκελο θα είναι αρκετό για να καταλήξεις στο look που θέλεις να δοκιμάσεις.

*Κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις και στο Instagram, το οποίο σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις τα posts που σου αρέσουν και μάλιστα να τα ομαδοποιήσεις σε έναν συγκεκριμένο φάκελο.

**Ξεκινώντας να δημιουργείς εμφανίσεις που σου αρέσουν μπορείς να φωτογραφίζεις τον εαυτό σου και να αποθηκεύεις αυτές τις εικόνες στο κινητό σου. Έτσι, θα ανατρέχεις σε αυτές κάθε φορά που νιώθεις πως έχεις στερέψει από έμπνευση. Κάθε φορά όμως που αποφασίζεις να αντιγράψεις ένα look που είχες φορέσεις και στο παρελθόν, προτίμησε να αλλάξεις κάποιο στοιχείο όπως τα κοσμήματα ή τα αξεσουάρ. Με την πάροδο του χρόνου, η εξέλιξη στο στιλ σου θα είναι θεαματική και εσύ να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

#3 Copy the look

Οι περισσότερες γυναίκες που ξεκινούν να ανακαλύψουν το στιλ που τους ταιριάζει περισσότερο αντιγράφουν συνδυασμούς άλλων γυναικών. Με μία πρώτη σκέψη, μπορεί να μην σου αρέσει αυτό, ωστόσο δεν είναι κάτι μεμπτό. Παρατήρησε το στιλ άλλων γυναικών, αντέγραψε κάποιους από αυτούς του συνδυασμούς που πιστεύεις πως σου ταιριάζουν και σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Με το πέρασμα του καιρού θα παρατηρήσεις πως νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά και σκέφτεσαι τα δικά σου στιλιστικά combos. Ουσιαστικά, αυτή η διαδικασία θα σε ξεκλειδώσει ώστε να συνειδητοποιήσεις τι σου αρέσει και τι όχι, τι σου ταιριάζει περισσότερο και τι λιγότερο.

Loading...

#4 Comfort zone

Βασικό παράγοντας για να βρεις το στιλ σου είναι να έχεις αποφασίσει πως θα βγεις από το comfort zone σου. Εάν έχεις ήδη αποφασίσει τι "πιστεύεις" πως σου ταιριάζει και έχεις απορρίψει κάποιες γραμμές ή στιλ ρούχων, τότε περιορίζεις τον εαυτό σου και την εξέλιξη του ντυσίματός σου. Εμπνεύσου από διάφορες εικόνες, κάνε δοκιμές σε γραμμές ρούχων, χρώματα και μοτίβα, συνδύασε τα μεταξύ τους και παρατήρησε τον ευατό σου με ανοιχτό μυαλό και ξεχνώντας στιλιστικά κλισέ. Βασικός γνώμονας για να αποφασίσεις εάν κάποιο στιλ ρούχου σού ταιριάζει είναι να παρατηρήσεις πως νιώθεις όταν το φοράς. Εάν σε κάνει να νιώθεις όμορφη, με αυτοπεποίθηση και πως σε εκφράζει, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Διαφορετικά, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου.

Loading...

#5 Baby steps

Σίγουρα, η κάθε γυναίκα θα ήθελε να ξυπνήσει μία ημέρα και να γνωρίζει ποιο είναι το στιλ της και τι δεν της ταιριάζει καθόλου. Ωστόσο, αυτό θα ήταν κάπως βαρετό, αφού η μόδα και το styling είναι μία πολύ διασκεδαστική ενασχόληση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά για τον εαυτό σου και τις προτιμήσεις σου. Αρκεί λοιπόν να μη βιάζεσαι. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί από τη μία ημέρα στην άλλη να ξεκινήσεις να μοιάζεις με τις fashionistas που βλέπεις στα social media. Χρειάζεται να κάνεις baby steps και να εξελίσσεις σε καθημερινή βάση το ντύσιμό σου. Μη ξεχνάς άλλωστε πως το στιλ είναι σαν έναν ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται παράλληλα με εσένα όσο μεγαλώνεις.

Μία καλή αρχή είναι να προσθέσεις στη συλλογή σου τα κομμάτια που ανήκουν στην capsule γκαρνταρόμπα. Τζιν παντελόνι, λευκό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και φούστα, σακάκι, καπαρντίνα, λευκά sneakers, loafers, midi φόρεμα. Αυτά τα κομμάτια θα λειτουργήσουν ως βάση επάνω στην οποία μπορείς να προσθέσεις μετά δικές σου πινελιές, εξατομικεύοντας τα looks σου. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ είναι σίγουρα πολύτιμοι σύμμαχοι για να πετύχεις τον στόχο σου.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ