Follow us

Editorial | Πράξεις μόδας: Κι όμως, αντί να προσθέτω, αφαιρώ!

Η Ελένη Στασινοπούλου ξεχωρίζει τι θα κρατήσει από τις τάσεις της φετινής μόδας.

Kaia Gerber Pixel Formula

Χρόνο με τον χρόνο οι προσθήκες που αφορούν το προσωπικό μου στυλ μειώνονται. Ωριμάζοντας, η κυρίαρχη πράξη είναι η αφαίρεση. Αφαιρώ τάσεις, κομμάτια, αξεσουάρ, συνήθειες από την ενδυματολογική μου καθημερινότητα. Αλλά ας ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι: Είμαι απόλυτα ενάντια στους κανόνες που υπαγορεύονται από τις ηλικίες. Ακόμα και αν εγώ ακολουθώ κάποιους από προσωπική αισθητική, δε με απασχολεί διόλου το πώς θα χειριστεί κάποιος άλλος τις ενδυματολογικές του επιλογές σε συνάρτηση με την ηλικία ή οτιδήποτε άλλο. Όπως το DNΑ του καθενός είναι μοναδικό, έτσι να είναι και το πώς αυτός εμφανίζεται.

Η Nicole Kidman, που συζητήθηκε πρόσφατα για τις αποκαλυπτικές της εμφανίσεις σε εξώφυλλα, αλλά δε νοιάστηκε για τα αρνητικά σχόλια, με κάλυψε πλήρως όταν είπε ότι κάνει πάντα αυτό που επιθυμεί η ίδια, ακόμα κι αν δεν της βγαίνει σε επιτυχία. "Μερικές φορές θα λειτουργήσει και κάποιες όχι. Όμως λατρεύω την ιδέα να είμαι τολμηρή και να μην μπαίνω σε κουτιά". Με καλύπτει ωστόσο και ο Balenciaga με το ιστορικό απόφθεγμά του: "Elegance is elimination". Κομψότητα είναι η εξάλειψη. Κομψότητα είναι να εξαλείψεις όσα δε σου ταιριάζουν και να αναδείξεις με αυτό τον τρόπο τη δική σου φωνή.

Εξάλειψη, λοιπόν, περιττών, εστίαση σε συγκεκριμένα. Η αφαιρετική διαδικασία που λέγαμε. Αν και νεότερη υπήρξα στυλιστικός χαμαιλέοντας, εξελίσσομαι σε περιορισμένου ρεπερτορίου fashion follower. Οι τάσεις της μόδας καιρό τώρα με καθοδηγούν μόνο ως προς τις λεπτομέρειες –μήκη, πλάτη, χρώματα, γραμμές, ύφος, ρετρό αναφορές– και όχι σε total looks ή σε πιστές αντιγραφές της πασαρέλας. Οπότε, τη νέα σεζόν θα στοχεύσω κομμάτια που κάποια τυχαίνει να είναι τάσεις της μόδας, κάποια άλλα όχι τόσο! Θα είμαι επαναλαμβανόμενη στις επιλογές μου. Ακόμη καλύτερα! Βρίσκοντας τα κομμάτια-κλειδιά για μένα, είναι πιο απλό να ντύνομαι, να κάνω αγορές και οικονομία και να ξέρω τι θα φορέσω σε κάθε περίσταση.

Ας αναφέρω μερικά:


Robe coat Το παλτό που είναι ελεύθερο, σφίγγει με ζώνη και γι’ αυτό μοιάζει με ρόμπα είναι από χρόνια το αγαπημένο μου. Φέτος είναι και κυρίαρχη τάση. Ευχαριστούμε τους σχεδιαστές που το συμπεριέλαβαν στις συλλογές τους μαζί με τα άπειρα, άχαρα (ιδίως για μικροκαμωμένους σωματότυπους, όπως ο δικός μου) oversized πανωφόρια.

Editorial | Πράξεις μόδας: Κι όμως, αντί να προσθέτω, αφαιρώ!

Μίντι φούστες Σε πολλές παραλλαγές, είναι η ραχοκοκαλιά της ενδυματολογικής ζωής μου. Εμπριμέ, wrap, ρευστό ύφασμα, στητά μάλλινα, σε A-line, με βολάν.

Πασαρέλα

Mary Janes Να μια ανανεωτική προσθήκη – εναλλακτική της γόβας. Μπαρέτες ευκολοφόρετες, θηλυκές και κομψές κάνουν φέτος comeback. Ευπρόσδεκτες!
Κοστούμια Εννοώ αυτά με τα φαρδιά παντελόνια και τα σταυρωτά σακάκια, που θα παλέψω να βρω σε μη oversized γραμμή και θα φοράω και μαζί και μόνα τους.

Πασαρέλα

Πηγή: MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ