Follow us

Tommy Hilfiger F/W 2022-23 | Όσα είδαμε στο εντυπωσιακό σόου του οίκου στη Νέα Υόρκη

Ο Tommy Hilfiger επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με ένα σόου που τα είχε όλα -και εμείς ήμασταν εκεί!

TOMMYFACTORY

Νέα Υόρκη, 11 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 17:30. Το πιο λαμπερό fashion crowd της μεγαλύτερης μητρόπολης στον κόσμο έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το SkyLine Drive In στο Μπρούκλιν. Το σόου όπου ο Tommy Hilfiger θα παρουσιάσει τη συλλογή του για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις 20:00, όμως όλα δείχνουν ότι εδώ υπάρχουν πολύ περισσότερα να ζήσει κανείς από ένα catwalk.

Tommy Hilfiger F/W 2022-23 | Όσα είδαμε στο εντυπωσιακό σόου του οίκου στη Νέα Υόρκη

Για την επιστροφή του στην πατρίδα του και τη NYFW μετά από 3 χρόνια, ο Αμερικανός σχεδιαστής έχει ετοιμάσει ένα σόου - ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδέει τη μόδα με την τέχνη, ενώ δεν λείπει και η τεχνολογία αιχμής. Έτσι, παράλληλα με τους λίγους τυχερούς που βρίσκονται στο SkyLine Drive In με τη μοναδική θέα στο Μανχάταν, οι φίλοι του brand μπορούν να το παρακολουθήσουν από την πλατφόρμα του Roblox και το Metaverse.

Στην είσοδο έχει στηθεί μια τεράστια σκηνή, τυλιγμένη με κορδέλες στα χρώματα του οίκου που γράφουν "The Making of a Fashion Show”. Μέσα, μπορεί κανείς να ζήσει ακριβώς αυτό: το πώς φτιάχνεται ένα fashion show. Η σκηνή στεγάζει τα παρασκήνια όπου ένα σμήνος από μοντέλα, make – up artists, κομμωτές, στιλίστες, φωτογράφους ζουν στους φρενήρεις ρυθμούς της προετοιμασίας και οι θεατές συμμετέχουν εκστασιασμένοι.

Tommy Hilfiger Backstage
Εκεί, και ο ίδιος ο Tommy Hilfiger, προσηνής και χαμογελαστός μιλάει στις κάμερες και υποδέχεται τους καλεσμένους του.
Tommy Hilfiger John Legend
Ο σχεδιαστής με τον John Legend

Βγαίνοντας από το backstage, το ενθουσιώδες πλέον κοινό συναντά το Tommy Factory, ένα δημιουργικό hub - φόρο τιμής στο εμβληματικό Factory του Andy Warhol στη Νέα Υόρκη, όπου ο θρυλικός καλλιτέχνης συνδύαζε τη μόδα, την τέχνη, τη μουσική και την ψυχαγωγία. Εκεί νεαρά ταλέντα της Νέας Υόρκης επιδεικνύουν μπροστά στα μάτια των θεατών τεχνικές airbrushing, graffitti, φωτογραφίας και printing. Ανάμεσά τους ο Scotty Selvin, ο set designer Gabe Rozzell, οι airbrush artists Print Mafia & Made By Crack, αλλά και καλλιτέχνες της street art, όπως o screen printer Te’an Archer, ο wheatpasting Bladi, ο φωτογράφος Risa Andy, ο live printing και wheat pasting και οι graffiti artists Kyzer, OM!, Humane και DNTWATCHTV.

TOMMYFACTORY

Λίγο πριν τις 8, το πλήθος αρχίζει να μεταφέρεται στον κυρίως χώρο του σόου, όπου έχει στηθεί μια τεράστια πασαρέλα και ένα εξίσου εντυπωσιακό dj deck, όλα καλυμμένα με αλουμινόχαρτο, ενώ δεκάδες ασημένια μπαλόνια παραπέμπουν στο έργο του Warhol "Silver Clouds" του 1966. H βροχή πέφτει σταθερά αλλά δεν είναι ικανή να μειώσει τον ενθουσιασμό του κόσμου που αδημονεί να ζήσει αυτή την εμπειρία που ήδη μοιάζει με πάρτι. Και πράγματι, όταν το σόου ξεκινάει και ο ρυθμός από το I feel love της Donna Summer πλημμυρίζει το Sky Line Drive In, κανείς δεν νιώθει πια τη βροχή και όλοι νιώθουν την αγάπη. Αγάπη για τη μόδα, το all time classic american style και, κυρίως, αγάπη για τον άνθρωπο.

TOMMYFACTORY
Winnie Harlow

Το diverse cast των μοντέλων που ο Tommy Hilfiger επέλεξε για να ανεβάσει στη σκηνή αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο όλο το ανθρώπινο καλειδοσκόπιο που βλέπει κανείς να περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Άντρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας, χρώματος, σωματότυπου και στυλ, παρελαύνουν κάτω από τη βροχή παρουσιάζοντας τις δημιουργίες του Αμερικανού σχεδιαστή. Ανάμεσά τους η Lila Moss, η Αshley Graham, η Winnie Harlow, η ιθαγενής Quannah Chasinghorse, το plus-size μοντέλο Paloma Elsesser, η ηθοποιός Julia Fox, ο 75χρονος Bob Colacello (πρώην διευθυντής σύνταξης του Interview Magazine, που ξεκίνησε να εκδίδει ο Andy Warhol το 1969) και το μοντέλο και μούσα του καλλιτέχνη, η 72χρονη σήμερα Donna Jordan.

TOMMYFACTORY
Donna Jordan

Την ίδια στιγμή, στο παράλληλο ψηφιακό σύμπαν όπου παρουσιάζεται το σόου, δύο avatar stars από το Superplastic Janky, ο Guggimon και ο Dayzee ανεβαίνουν στο εικονικό runway στο TOMMY PLAY φορώντας Tommy Hilfiger x Richard Quinn και κάνουν μια ειδική εμφάνιση στο IRL show μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Η παρουσία των celebrities φυσικά δεν περιορίζεται στο catwalk -εξάλλου το front row του συγκεκριμένου σόου θεωρήθηκε ένα από τα πιο glamorous της φετινής Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

TOMMYFACTORY
Kate Moss

Εκεί βρέθηκε η Kate Moss, ο Shawn Mendes, η στενή φίλη του σχεδιαστή Kris Jenner, η λατίνα τραγουδίστρια Thalia, το τοπ μόντελ των '00s Karolína Kurková, η αειθαλής ηθοποιός Lisa Rinna με τον αιώνια γοητευτικό Harry Hamlin, ο -όνομα και πράγμα "θρύλος”- John Legend, αλλά και η Kourtney Kardashian με τον σύζυγό της, Travis Barker.

TOMMYFACTORY
Kourtney Kardashian, Travis Barker

Ο τελευταίος, μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του σόου, ανέβηκε στη σκηνή, έβγαλε το oversized jacket από την capsule συλλογή που σχεδίασε ο Richard Quinn και κάθισε ημίγυμνος στη σκηνή για να συνοδεύσει με τη ντραμς του το μεγάλο φινάλε.

TOMMYFACTORY

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη συλλογή Tommy Hilfiger F/W 2022-23, αυτή εκφράζει την μετεξέλιξη του american college style που καθιέρωσε το brand, με τα κολλεγιακά τζάκετ, τα κοστούμια μαζορέτας και τις comfy στολές να μετατρέπονται σε πλεκτά φορέματα, crop top, υπερμεγέθη πανωφόρια και ανδρόγυνες σιλουέτες.

TOMMYFACTORY

Ο iconic συνδυασμός χρωμάτων σε μπλε, κόκκινο και λευκό ήταν πανταχού παρών. Αλλά χάρη στη δημιουργική ματιά του ίδιου του Hilfiger και τη συνεργασία με τον πρωτοποριακό Βρετανό designer Richard Quinn για μια capsule συλλογή, το κλασικό preppy style που αποτελεί πάντα τον κορμό των κολεξιόν Tommy Hilfiger ανανεώθηκε με τολμηρά, σέξι στοιχεία, όπως ντένιμ catsuits με δερμάτινες λεπτομέρειες, leather jackets με καρφιά, oversized μπουφάν, πλεκτά bodies και chunky αλυσίδες.

TOMMYFACTORY
TOMMYFACTORY
Ο Tommy Hilfiger και ο Richard Quinn στα παρασκήνια του σόου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα μπορούσε παρά να έχει και το νέο λογότυπο ΤH Monogram, εμπνευσμένο από τα αρχεία του οίκου, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο streetwear σχεδιαστή και illustrator Fergus Purcell.

TOMMYFACTORY

Ήταν κι αυτό από τα διακριτικά αλλά βασικά συστατικά μιας βραδιάς που έμοιαζε να αποτυπώνει πιστά το vibe της Νέας Υόρκης. Ακόμα και η βροχή θα μπορούσε να ήταν επίτηδες σκηνοθετημένη ώστε να συμβάλει στο γενικότερο feeling. Ή μήπως ήταν;

Δες το σόου:

Οι συλλογές είναι διαθέσιμες στα καταστήματα Tommy Hilfiger, σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και μέσω του tommy.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ