Follow us

Τα στιλιστικά tricks που θα σε κάνουν να μοιάζεις με τις fashionistas του Instagram

Κάποιες αλλαγές που μπορείς να κάνεις εύκολα για να εξελίξεις το στιλ σου.

street Splash News / Ideal Image

Πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Εκτός από έναν επιπλέον τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης όμως, πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για όσες γυναίκες αγαπούν τη μόδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να ακολουθήσει τις αγαπημένες του fashionistas και να εμπνευστεί από τους στιλιστικούς συνδυασμούς που εκείνες δημιουργούν. Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουμε όλα εκείνα τα tips που ακολουθούν οι πιο κομψές γυναίκες και κάθε τους εμφάνιση μοιάζει άψογη, συγκεντρώσαμε κάποια στιλιστικά tricks που μπορείς εύκολα να δοκιμάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Η γραμμή των ρούχων

Μία από τις σημαντικότερες στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν οι fashionistas αλλά και θα σου έδινα οι στιλίστες είναι να επιλέγεις αποκλειστικά και ρούχα σε γραμμές που κολακεύουν τη σιλουέτα σου. Για παράδειγμα, ένα ρούχο σε μεγαλύτερο ή μικρότερο νούμερο από αυτό που σου ταιριάζει στην πραγματικότητα, πρόκειται να δημιουργήσει ένα κάπως αλλόκοτο αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν έχεις ήδη στην κατοχή σου κάποιο item που σου αρέσει πολύ αλλά είναι λίγο μεγαλύτερο ή πιο μακρύ, μπορείς να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου πηγαίνοντας το για επιδιόρθωση σε μοδίστρα. Το tailoring είναι το "κλειδί” για άψογο στιλ.

Μινιμαλισμός

Η κάθε γυναίκα έχει το δικό της mantra όσον αφορά στο ντύσιμο. Ωστόσο, εκείνο που ακολουθούν οι πιο κομψές γυναίκες είναι το "less is more”. Τι σημαίνει αυτή η φράση; Περισσότερα διαχρονικά κομμάτια και λιγότερες τάσεις, περισσότερες ουδέτερες αποχρώσεις και λιγότερα bold χρώματα που δεν είσαι σίγουρη αν σου ταιριάζουν, περισσότερες έξυπνες και eco friendly αγορές λιγότερες βεβιασμένες αγορές. Άλλωστε, ένα μονοχρωματικό σύνολο σε αποχρώσεις όπως το καφέ, το μαύρο ή το λευκό θα είναι πάντα η πιο κομψή επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Η αξία του παλτό

Ειδικά για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, οι outerwear επιλογές που κάνεις χρειάζεται να είναι αρκετά προσεκτικές. Ένα παλτό σε γραμμή που αναδεικνύει τη σιλουέτα σου, είναι σε μία διαχρονική απόχρωση και ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ είναι σίγουρα μία από τις αγορές που χρειάζεται να κάνεις τη νέα σεζόν. Εάν ξεκινάς τώρα τη συλλογή σου, μια μπεζ καμπαρντίνα και ένα μαύρο παλτό είναι σίγουρα must have.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Το μυστικό της επιτυχίας για μία εμφάνιση που μοιάζει αψεγάδιαστη είναι να προσέχεις τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα που δεν είναι σωστά σιδερωμένο, κλωστές που κρέμονται ή ένα παντελόνι με μικρές φθορές αυτομάτως υποβαθμίζουν το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν έχεις ασχοληθεί επαρκώς με το look σου. Συνεπώς, λίγο πριν αποχωρίσεις από το σπίτι, έλεγξε το look σου στον καθρέφτη για τυχόν ατέλειες, τις οποίες μπορείς να αποφύγεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ