Follow us

Πέντε στιλιστικές συμβουλές που θα σε κάνουν να μοιάζεις με τις αγαπημένες σου Παριζιάνες fashionistas

Τα μυστικά του παριζιάνικου στιλ.

street style Splash News / Ideal Image

Όποια εποχή του χρόνου κι αν διανύουμε, το parisian style είναι πάντα πηγή έμπνευσης για τις περισσότερες γυναίκες που αγαπούν τη μόδα. Η φινέτσα, το coolness και η ανεπιτήδευτη κομψότητα που χαρακτηρίζει τις Παριζιάνες έχει αποτελέσει case study για στιλίστες, δημοσιογράφους μόδας, σχεδιαστές και φωτογράφους που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το μυστικό της -στιλιστικής-επιτυχίας τους. Τα συμπεράσματα είναι πολύ συγκεκριμένα και τα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, ώστε να σε βοηθήσουμε να κάνεις τα looks σου να αποπνέουν έναν γαλλικό αέρα.

Κάνε μία επιδρομή στη ντουλάπα της μητέρας σου

Πρώτη και σημαντική συμβουλή είναι να κάνεις μία βόλτα από το σπίτι της μητέρας σου ή ακόμα και της γιαγιάς σου. Όχι μόνο για να τις δεις και να περάσεις χρόνο μαζί τους, αλλά και για να κάνεις μία μικρή επιδρομή στην γκαρνταρόμπα τους. Κάθε γυναίκα κρύβει μικρούς θησαυρούς στη ντουλάπα της. Σκέψου λοιπόν πόσα κρυμμένα διαμαντάκια θα βρεις στη ντουλάπα της μητέρας σου από περασμένες δεκαετίες. Μη ξεχνάς άλλωστε, πως τα trends ανακυκλώνονται συνεχώς και κάτι που φορούσε η μητέρα σου πριν δύο δεκαετίες μπορείς φέτος να φανεί πολύ χρήσιμο σε εσένα.

Πρόσεξε τα trends

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Γαλλίδων fashionistas είναι πως δεν υιοθετούν πιστά τις τάσεις της μόδας. Φυσικά, βρίσκονται πάντα στο front row των fashion shows, παρακολουθούν τις νέες συλλογές και τα trends των σχεδιαστών μόδας, ωστόσο δεν υιοθετούν όλες τις τάσεις. Φιλτράρουν όλα τα trends, επιλέγουν κάποια από αυτά και τα προσαρμόζουν στο δικό τους στιλ. Σίγουρα αυτό είναι ένα βήμα που απαιτεί μία γυναίκα να έχει καταλήξει στο στιλ που της ταιριάζει, αλλά μπορείς να το πετύχεις εάν την επόμενη φορά που θα κάνεις κάποια αγορά και πριν πατήσεις το "προσθήκη στο καλάθι" σκεφτείς εάν αγοράζεις το συγκεκριμένο item επειδή σου αρέσει πραγματικά ή επειδή είναι κάποιο trend. Αυτή θα είναι μία καλή αρχή για να δημιουργήσεις το δικό σου στιλ.

Ανάδειξε τη σιλουέτα σου

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τις Γαλλίδες να ξεχωρίσουν είναι πως δεν φοβούνται να ντυθούν και να νιώσουν sexy. Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας των looks τους είναι πως κρατούν πάντα τις ισορροπίες. Εάν φορέσουν ένα mini φόρεμα δεν θα το συνδυάσουν με πολύ ψηλά τακούνια ή εάν φορέσουν μία mini φούστα θα τη συνδυάσουν με ένα t-shirt ή ένα πουκάμισο ώστε να υπάρχει αρμονία στο αποτέλεσμα. Επίσης, γνωρίζουν πόσο κολακευτικό είναι να τονίζουμε τη μέση μας. Το μοναδικό item που θα χρειαστείς είναι μία ζώνη, την οποία θα φορέσεις επάνω από φορέματα, πουκαμίσες ή ακόμα και επάνω από oversized πουλόβερ. Αυτό το εύκολο trick σίγουρα θα αναβαθμίσει ακόμα και ένα απλό, καθημερινό σύνολο σου.

Μη ξεχνάς τα αξεσουάρ

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως οι Γαλλίδες μοιάζουν ανεπιτήδευτα κομψές. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνουν έμφαση στα στοιχεία που χρειάζεται για να ξεχωρίσει μία τους εμφάνιση. Και τα αξεσουάρ είναι ένα από αυτά. Ένα φουλάρι περασμένο χαλαρά στον λαιμό τους, ένα ζευγάρι vintage σκουλαρίκια, ένα κολιέ της μητέρας σου ή ένα ρολόι για τις πρωινές εμφανίσεις τους είναι μερικά από τα αξεσουάρ που αγαπούν και επιλέγουν συχνά. Με την πάροδο του χρόνου μπορείς να βρεις ένα αξεσουάρ που ταιριάζει με όλα τα looks σου, το οποίο θα αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν σου.

Πρόσεξε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα τακούνια είναι σίγουρα κάτι που μας έχει λείψει πολύ τον τελευταίο χρόνο που λόγω καραντίνας φοράμε κυρίως flat παπούτσια. Ωστόσο, οι Γαλλίδες έχουν μία πολύ ιδιαίτερη θεωρία για τα τακούνια, την οποία αξίζει να υιοθετήσουμε όλες οι γυναίκες. Υποστηρίζουν πως θα πρέπει να επιλέγουμε μόνο τα τακούνια που μπορούμε να περπατήσουμε άνετα και να αφήσουμε στη ντουλάπα όσα μας κάνουν να νιώθουμε άβολα ή να περπατάμε αλλόκοτα μετά από κάποιες ώρες που τα φοράμε. Οι Γαλλίδες fashionistas δίνουν μεγάλη έμφαση στην αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που νιώθει μία γυναίκα με τα ρούχα που φοράει. Έτσι, όταν ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια μας κάνει να νιώθουμε άβολα και μας δυσκολεύει είναι ένα μεγάλο "όχι". Σίγουρα θα βρεις παπούτσια που να σου ταιριάζουν. Δοκίμασε τετράγωνο τακούνι που προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα ή kitten heels που είναι επίσης πιο εύκολα στο περπάτημα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ