Follow us

Τα 10 cargo παντελόνια που θα σε πείσουν να δοκιμάσεις την κορυφαία τάση της χρονιάς

To cargo είναι το παντελόνι που δεν λείπει φέτος από την γκαρνταρόμπα καμίας ενημερωμένης fashion insider- Ανακάλυψε τα κομμάτια που θα χρειαστείς!

Τα 10 cargo παντελόνια που θα σε πείσουν να δοκιμάσεις την κορυφαία τάση της χρονιάς Splash News / Ideal Images

Η ιστορία των cargo pants ξεκινάει, όπως και πολλών άλλων δημοφιλών fashion items, από τον ...στρατό. Τα cargo παντελόνια, που θα ακούσετε να τα αποκαλούν επίσης utility ή combat παντελόνια, έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τις τσέπες πολλαπλών χρήσεων και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως "στολή εργασίας" στον βρετανικό στρατό τη δεκαετία του 1930. Οι τσέπες, βεβαίως, προστέθηκαν στα παντελόνια για να μπορούν να κουβαλούν οι στρατιώτες πάνω τους τον εξοπλισμό, χάρτες κι άλλα μιλιταριστικά αντικείμενα.

Στη δεκαετία του 1940, τα cargo pants υιοθετήθηκαν από τον Αμερικανικό στρατό, και ήταν η Αεροπορία που τα αξιοποίησε αρχικά ως παντελόνια για τους αλεξιπτωτιστές, γεγονός που τους χάρισε τον χαρακτηρισμό "paratrooper pants". Η άνετη σιλουέτα τους και οι μεγάλες τσέπες τα έκαναν ιδανικά για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενώ η προσθήκη όλο και περισσότερων τσεπών τους έδωσε τελικά και τον χαρακτηρισμό "cargo" (που μεταφράζεται ως "φορτίο", ως κάτι δηλαδή που μπορεί να μεταφέρει πράγματα). Από τα καταστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού στις Η.Π.Α. ξεκίνησε η γνωριμία αυτού του παντελονιού με το ευρύ κοινό, που αναζητούσε κάτι πρακτικό για τις εξωτερικές εργασίες.

Διάβασε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ