Follow us

AnnaMaria Cammili Jewels | Τα κοσμήματα που μοιάζουν με έργα τέχνης και πρόκειται να κάνουν το στιλ σου μοναδικό

Όταν η τέχνη της γλυπτικής συναντά εκείνη της κοσμηματοποιίας.

AnnaMaria Cammili Courtesy of AnnaMaria Cammili

Ο σημαντικότερος λόγος που το κόσμημα μετρά αιώνες ζωής τόσο στον κόσμο της μόδας όσο και της κοινωνίας είναι πως συμβολίζει την κομψότητα, την πολυτέλεια, τη φινέτσα, τη δύναμη, την ομορφιά. Κάθε σημαντική στιγμή, κάθε ημέρα μπορεί να γίνει πιο ξεχωριστή, εάν επιλέξεις να ομορφύνεις την εμφάνισή σου με τα κατάλληλα κοσμήματα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να έχεις ανακαλύψεις τα brands που προσφέρουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την κομψότητα, στα κοσμήματα που σχεδιάζουν. Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος του AnnaMaria Cammili, του brand που είναι μία νέα προσθήκη στην ελληνική αγορά και πρόκειται να ενθουσιάσει κάθε γυναίκα που αγαπά τις εταιρείες με ξεχωριστή ιστορία.

AnnaMaria Cammili Jewels | Τα κοσμήματα που μοιάζουν με έργα τέχνης και πρόκειται να κάνουν το στιλ σου μοναδικό

Δημιουργός του brand είναι η AnnaMaria Cammili, η οποία στη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί ως ζωγράφος και γλύπτρια. Αυτή την αγάπη της για τη γλυπτική αποφάσισε να τη συνδυάσει με τη σχεδίαση κοσμημάτων και τη δημιουργία του brand AnnaMaria Cammili Jewels που ξεκίνησε την πορεία του το 1983. Από τότε μέχρι σήμερα, το jewelry brand έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον κόσμο της μόδας και της κοσμηματοποιίας με τις δημιουργίες να είναι διαθέσιμες σε πολλά σημεία του πλανήτη. Εκεί όμως που χτυπά η καρδιά του AnnaMaria Cammili Jewels είναι το flagship store που βρίσκεται κοντά σε ένα ένα πολύ ξεχωριστό σημείο, δηλαδή στο Palazzo Vecchio, το στολίδι της Φλωρεντίας.

Courtesy of AnnaMaria Cammili

Για ποιον λόγο έχουν ξεχωρίσει τα AnnaMaria Cammili κοσμήματα;

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων AnnaMaria Cammili έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα στον κόσμο της μόδας, παρουσιάζοντας έναν διαφορετικό τρόπο και τεχνική δημιουργίας τους, που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα, η AnnaMaria Cammili και η δημιουργική ομάδα της χρησιμοποιούν τη χύτευση με την τεχνική του χαμένου κεριού, που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο αρχαία μέθοδος χύτευσης που υπάρχει και προτιμούσαν κυρίως οι Αρχαίοι Έλληνες.

Courtesy of AnnaMaria Cammili

Πώς λειτουργεί; Με την εν λόγω τεχνική μπορεί κανείς να δημιουργήσει ακριβή μεταλλικά αντικείμενα αλλά και αντίγραφά τους. Αρχικά, το αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση το κόσμημα, σκεπάζεται από γύψο, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλούπι και στη συνέχεια ρίχνεται μέσα σε αυτό λιωμένο κερί, το οποίο ψύχεται από τον γύψο και δημιουργεί μία κρούστα κεριού και εν τέλει ένα τέλειο αντίγραφο του αρχικού αντικειμένου. Αφού αφαιρεθεί από το κόσμημα από το γύψινο καλούπι, μπορούν να γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές ή διορθώσεις ώστε να καταλήξει ο καλλιτέχνης στο τέλειο αποτέλεσμα. Στο τελικό στάδιο της τεχνικής, το κερί διαφεύγει από ειδικά διαμορφωμένες οπές και τη θέση του παίρνει λιωμένο μέταλλο.

Courtesy of AnnaMaria Cammili

Courtesy of AnnaMaria Cammili

Αυτό που κάνει τα κοσμήματα της AnnaMaria Cammili ακόμα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά είναι πως το αρχικό σχέδιο που χρησιμοποιείται για το καλούπι έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από τη σχεδιάστρια. Η δημιουργός χρησιμοποιεί όλη την εμπειρία, τη γνώση, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες που έχει αποκομίσει στη διάρκεια της καριέρας της για να δημιουργήσει κοσμήματα που μοιάζουν με μικρά γλυπτά, χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

AnnaMaria Cammili
AnnaMaria Cammili

Στην σχεδόν σαράντα ετών πορεία του brand, οι σχεδιαστές που απαρτίζουν τη δημιουργική ομάδα έχουν καταφέρει να αναπτύξουν στην εντέλεια το χρυσό φινίρισμα, τις γυαλιστερές επιφάνειες και να ενισχύσουν σε βάθος το σχήμα των κοσμημάτων, τονίζοντας έτσι τα σχέδια που μοιάζουν με γλυπτά και κατ' επέκταση με έργα τέχνης. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, το brand AnnaMaria Cammili Jewels χρησιμοποιεί τη μέθοδο Aetherna, μία "μυστική" συνταγή σύμφωνα με την οποία το στοιχείο της φωτιάς είναι εκείνο που διαφοροποιεί τα πάντα. Το αποτέλεσμα είναι τα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή της AnnaMaria Cammili να χαρακτηρίζονται από μία μεταξένια επιφάνεια και "κρυσταλλωμένη” όψη που δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Κάπως έτσι, τα κοσμήματα της AnnaMaria Cammili ζούν για πάντα.

AnnaMaria Cammili

Το brand μάλιστα προσφέρει οχτώ διαφορετικές αποχρώσεις χρυσού όπως Pink Champagne, Natural Beige, Black Lava, Chocolate Brown, Yellow Sunrise και White Ice. Όλες τους είναι πολύ ιδιαίτερες και δημιουργούν κοσμήματα για γυναίκες που έχουν υψηλές απαιτήσεις από το στιλ και τις fashion επιλογές τους. Φυσικά, ο βασικότερος λόγος που υπάρχουν τόσες επιλογές είναι ώστε η καθεμία εμάς εμάς να επιλέγει την απόχρωση του χρυσού που ταιριάζει περισσότερο με τον τόνο της επιδερμίδας της. Extra Tip: Μπορείς να συνδυάσεις κοσμήματα με διαφορετικές αποχρώσεις χρυσού για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ανακάλυψε όλη τη συλλογή του brand AnnaMaria Cammili Jewels εδώ και στη Gofas Jewelry Boutique Σταδίου 3, Αθήνα 210 3317540

AnnaMaria Cammili
AnnaMaria Cammili

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ