Follow us

Fashion Recap | Τα style icons του 2022

Ποιες γυναίκες ξεχώρισαν για το στιλ τους και αναδείχθηκαν σε icons της μόδας το 2022;

MissBloom TEAM
Ανασκόπηση 2022: Τα style icons της χρονιάς Splash News / Ideal Images

Οι γυναίκες της σύγχρονης εποχής ενδιαφέρονται και ενημερώνονται περισσότερο από ποτέ για τη μόδα και τις τάσεις που επικρατούν. Η κάθε μία από εμάς, όμως, φιλτράρει με διαφορετικό τρόπο τις κοινές επιρροές και πηγές έμπνευσης, σχηματίζοντας μία μοναδική αισθητική που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Ειδικά στην εποχή των social media, τα ερεθίσματα πολλαπλασιάζονται και το παραμικρό από αυτά μπορεί να λειτουργήσει ως "σπίθα” για το επόμενο εμπνευσμένο μας fit. Φυσικά, βασική επιρροή όλων μας αποτελούν τα looks των style icons του πλανήτη που μας χαρίζουν απλόχερα inspiration και βάζουν το "λιθαράκι” τους στο χτίσιμο του προσωπικού μας στιλ.

Πάντοτε υπήρχαν γυναίκες από διαφορετικούς χώρους που μαγνήτιζαν την παγκόσμια προσοχή με τις ενδυματολογικές τους επιλογές και που οι εμφανίσεις τους επηρέασαν ολόκληρες γενιές. Από την Jane Birkin με το boho chic στιλ της και το καλάθι-σήμα κατατεθέν της μέχρι την πριγκίπισα Diana, με την αντισυμβατική προσέγγιση στα looks της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας που ακόμη και σήμερα θεωρούνται iconic. Σπουδαίες και ξεχωριστές γυναίκες που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στο σημερινό "τοπίο” της μόδας χάρη στην προσωπική αντίληψή τους για το στιλ.

Η νέα γενιά έχει τα δικά της ινδάλματα στο χώρο της μόδας και του στιλ που την εκπροσωπούν επάξια στο "Hall of Fame" των πιο επιδραστικών style icons διαχρονικά. Σύγχρονες fashionistas που φέρνουν μία φρέσκια, απελευθερωμένη από νόρμες και άτυπους κανόνες της μόδας οπτική με τεράστια απήχηση στις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Μετά από αρκετή έρευνα καταλήξαμε στις γυναίκες-έμπνευση για το ξεχωριστό τους στιλ που οι ενδυματολογικές τους προτάσεις ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν και υιοθετήθηκαν από τις λάτρεις της μόδας παγκοσμίως το 2022.

Bella Hadid

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέραμε το όνομά της στα κορυφαία που επηρέασαν τη μόδα τη φετινή χρονιά. Το μοντέλο που περπάτησε σε παραπάνω από 35 fashion shows, η Bella Hadid, είναι εκείνη που η κάθε της εμφάνιση, on και off-duty, ήταν κινητή διαφήμιση για τα κομμάτια που επέλεγε να φορέσει. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι ultra μίνι UGG με πλατφόρμα που ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε να φοράει στη Νέα Υόρκη. Μετά από τη δημοσιοποίηση εκείνων των φωτογραφιών, το συγκεκριμένο ζευγάρι UGG έγινε ανάρπαστο, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση στις αναζητήσεις του μεγέθους 152% σε μόλις 24 ώρες! Επίσης, τα εμπνευσμένα από τα '00s looks της δεν άφησαν καμία fashion lover ασυγκίνητη και επάξια στέφθηκε power dresser της χρονιάς από το Lyst.

Zoë Kravitz

Ηθοποιός, παραγωγός, τραγουδίστρια και μούσα του YSL Beauty, η Zoë Kravitz είναι το μίνιμαλ fashion "ειδωλό" μας. Οι street style εμφανίσεις της αποπνέουν cool, μυστηριώδη αέρα και αντικατοπτρίζουν ιδανικά την προσωπικότητά της. Επιλέγει σταθερά loose γραμμές, neutral αποχρώσεις και σπάνια αποχωρίζεται τις girly μπαλαρίνες της, τα loafers και τα sneakers της. Στα red carpet looks της πειραματίζεται με πιο έντονα χρώματα, cut outs και από κανένα τους δε λείπει η θηλυκότητα. Κάθε της εμφάνιση, καθημερινή ή και πιο formal, αποτελεί έμπνευση για ανεπιτήδευτο, αυθεντικό στιλ και το 2022 ήταν μία ακόμη χρονιά που τα looks της Zoë πρωταγωνιστούσαν στα moodboards μας.

Anya Taylor Joy

Αναγνωρισμένη από τα Critics Choice Awards το 2021 ως η πιο στιλάτη celebrity στο κόκκινο χαλί, συνέχισε να μας απασχολεί με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις της και φέτος. Η Anya Taylor Joy ενσαρκώνει απόλυτα το στιλ της γκόθικ λολίτα, φορώντας αποκλειστικά θηλυκά φορέματα και φούστες από τούλι, δαντέλα και διαφάνειες σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και φυσικά στο κλασικό μαύρο. Το look που ξεχωρίσαμε ήταν εκείνο που φόρεσε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας, ένα Dior στράπλες φόρεμα σε μίνι γραμμή, κεντημένο με δαντέλα που συνδύασε με διχτυωτά γάντια.

Zendaya

Η πρωταγωνίστρια των ταινιών "Spiderman" και "Dune", Zendaya, από το 2020 είναι η μούσα του Valentino και η επιλογή του οίκου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η 26χρονη θεωρείται μία από τις πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς της νέας γενιάς με το χάρισμά της να μην περιορίζεται μόνο στην υποκριτική, αλλά να αντικατοπτρίζεται και στο προσωπικό της στιλ. Στα καθημερινά της looks η ταλαντούχα ηθοποιός έχει ως προτεραιότητα την άνεση επιλέγοντας συχνά φούτερ, μακριά παλτό και sneakers ή φλατ μπότες. Στα πιο επίσημα σύνολά της αγαπάει τα δυναμικά κουστούμια και τα μάξι, εντυπωσιακά φορέματα.

Florence Pugh

Η Florence Pugh τη φετινή χρονιά μας εξέπληξε ευχάριστα με τα red carpet looks της, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της στα British Fashion Awards. Το εντυπωσιακό μπορντό φόρεμα του οίκου Valentino που επέλεξε την ανέδειξε ως μία από τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς και ήταν μία ισχυρή απόδειξη πως το στιλ της ηθοποιού αξίζει την προσοχή μας. Ακόμα μία εμφάνιση της, όμως, που δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι αυτή στα British Indipendent Film Awards, φορώντας δημιουργία Rodarte, επιβλητική και θηλυκή όσο εκείνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ