Follow us

January Blues | Τα κομμάτια σε μπλε που αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου

5 κομμάτια σε μπλε χρώμα που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση.

MissBloom TEAM
January Blues | Βάλε το μπλε χρώμα στην ντουλάπα σου Splash News / Ideal Images

Ίσως ο τίτλος να σε μπερδεύει καθώς ο όρος "January Blues" αναφέρεται στο συναίσθημα θλίψης που χαρακτηρίζει τον πρώτο μήνα μετά τις γιορτές. Έχοντας περάσει μία περίοδο γεμάτη χαρά, φίλους και πολλές εξόδους η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσουμε και ένας από αυτούς είναι εστιάζοντας σε κάτι δημιουργικό, όπως η μόδα. Άλλωστε ο τρόπος που ντυνόμαστε, και ιδιαίτερα τα χρώματα που επιλέγουμε, έχουν άμεση επίδραση στη διάθεσή μας. Για αυτό, λοιπόν, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εντάξουμε ένα χρώμα-mood booster στην γκαρνταρόμπα μας, το μπλε, και να δώσουμε μια νέα ερμηνεία στη φράση "January Blues".

Το μπλε –και όλες οι αποχρώσεις του- αποτελεί ένα χρώμα που δεν περιορίζεται σε εποχές, περιστάσεις και ώρες της ημέρας. Μπορεί να φορεθεί το πρωί στην εκδοχή ενός γαλάζιου παστέλ παλτό ή το βράδυ ως ένα μίνι φόρεμα σε μπλε electric απόχρωση. Είναι ιδανικό για εσένα που φοράς συνέχεια μαύρα και αποζητάς κάτι εναλλακτικό στα dark σύνολά σου, αλλά και για εσένα που σου αρέσει να πειραματίζεσαι με ζωηρά και αναπάντεχα χρώματα. Ανάλογα την απόχρωση που θα επιλέξεις μπορείς να δώσεις μία διαφορετική ταυτότητα στις εμφανίσεις σου, από δυναμική μέχρι ρομαντική. Το φάσμα του μπλε εμπεριέχει μία επιλογή για κάθε γούστο.

Το ερώτημα που μας απασχολεί είναι πως θα το εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας και στο στιλ μας. Αν αποφεύγεις τα έντονα χρώματα μπορείς να επιλέξεις κάποια παστέλ απόχρωση του, ή κάποιο αξεσουάρ. Αντίθετα, αν θέλεις ένα πιο εκκεντρικό και playful αποτέλεσμα μπορείς να διαλέξεις ένα βασικό και πληθωρικό κομμάτι των looks σου, όπως είναι το παλτό, να έχει αυτό το χρώμα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και εμείς συγκεντρώσαμε εκείνες που ξεχωρίζουν και αξίζουν μία θέση στην ντουλάπα σου:

Το παλτό

Staple της χειμερινής γκαρνταρόμπας, ένα κομψό παλτό σε μπλε χρώμα θα γίνει η βάση για τα σύγχρονα outfits σου, ενώ αποτελεί την ιδανική εναλλακτική αντί για το safe μαύρο πανωφόρι.

Το τοπ

Δώσε χρώμα στις καθημερινές σου εμφανίσεις με ένα μάλλινο πουλόβερ σε μπλε απόχρωση που θα φορέσεις με το τζιν και τις μπαλαρίνες σου. Εναλλακτικά για πιο βραδινά looks επίλεξε μία μακρυμάνικη εφαρμοστή μπλούζα σε μπλε συνδυασμένη με μία sheer φούστα και το δερμάτινο jacket σου.

Το παντελόνι

Αν έψαχνες ένα statement κομμάτι σε έντονο χρώμα που να αποπνέει αυτοπεποίθηση, τότε το μπλε παντελόνι είναι για εσένα. Ιδανικά σε μεταλλική ή βελούδινη υφή, θα γίνει το "sidekick" των πιο cool και δυναμικών εμφανίσεων σου.

Το αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ αποτελούν τον πιο διακριτικό τρόπο να εντάξεις χρώμα στην γκαρνταρόμπα σου. Ιδιαίτερα τώρα που είναι χειμώνας είναι ευκαιρία να πειραματιστείς με έναν μπλε βινύλ μπερέ ή ένα μπλε cozy και oversized κασκόλ.

Το κουστούμι

Από μόνο του, το κουστούμι έχει έναν έμφυτο δυναμισμό. Όταν μάλιστα επιλέγεται σε ένα πιο bold χρώμα, τότε απογειώνει το αποτέλεσμα. Ένα power suit σε μπλε απόχρωση θα γίνει το go-to σύνολό σου από το γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο. Tip: Αν θέλεις ένα feminine αποτέλεσμα προτίμησε το σε θηλυκή '70s γραμμή και με σατέν φινίρισμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ