Bold 2023 | Οι τολμηροί στιλιστικοί συνδυασμοί που θα μας απασχολήσουν το νέο έτος

Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη χρώματα, λάμψη και αναπάντεχους συνδυασμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η έλευση της κάθε νέας χρονιάς συνοδεύεται από νέα looks, ανανέωση στις ντουλάπες μας και φυσικά πρωτότυπες -και μη- τάσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον της μόδας και των fashionistas ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερα το 2023 θα είναι ένα πιο "ελεύθερο" στιλιστικά έτος όπου εκκεντρικότητα, αντιθέσεις και αυθεντικό στιλ θα ενωθούν, δημιουργώντας ιδιαίτερα looks, που δεν αποκλείται ακόμα και να διχάσουν.

Ήδη την προηγούμενη χρονιά το στιλ του "weird girl" αναδείχθηκε ως ένα από τα κυρίαρχα trends του TikTok, φέρνοντας στο προσκήνιο μάξιμαλ σύνολα, περίεργα αξεσουάρ και τολμηρά σχέδια και combos. Παράλληλα είδαμε αναπάντεχες συνεργασίες από φαινομενικά αταίριαστα brands να ενώνουν διαφορετικές αισθητικές και να δημιουργούν υβριδικά κομμάτια που έγιναν ανάρπαστα. Μια τέτοια ήταν και αυτή του γαλλικού οίκου μόδας Jacquemus και της Nike, όπου το λανσάρισμα της κοινής συλλογής τους έγινε αμέσως sold out.

Οι αντιθέσεις και το "πάντρεμα" τολμηρών και διαφορετικών μεταξύ τους στοιχείων αναμένεται να διαμορφώσουν ένα μεγάλο μέρος της φετινής μόδας και των τάσεων. Αν και πλέον τα trends είναι πιο εφήμερα από ποτέ, αυτό δεν σημαίνει πως κάποια από αυτά δεν αξίζουν την προσοχή σου και την ένταξη στο δικό σου προσωπικό στιλ. Δες τα περισσότερες σαν ιδέες για να πειραματιστείς και να εξελίξεις τις εμφανίσεις σου, και όχι τόσο σαν συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις "τυφλά". Ξεκίνα την bold στιλιστική έμπνευσή σου εδώ:

1. Cargo pants με μπαλαρίνες

Δύο κομμάτια που είχαν την τιμητική τους το 2022 και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και τη νέα χρονιά είναι τα cargo παντελόνια και οι μπαλαρίνες. Ο απρόσμενος συνδυασμός τους αναδεικνύεται ως ο πιο σύγχρονος τρόπος για να τα φορέσεις. Τα baggy παντελόνια τύπου cargo τα συναντάμε φορεμένα με sneakers σε αθλητικά street style looks. Με την προσθήκη ενός πιο girly παπουτσιού, όπως οι μπαλαρίνες, ένα τέτοιο outfit αναβαθμίζεται σε πιο θηλυκό σύνολο το οποίο μπορεί να φορεθεί ακόμα και στο γραφείο μαζί με το μάλλινο ζιβάγκο σου.

2. Φόρεμα πάνω από παντελόνι

Ίσως ο πιο εκκεντρικός συνδυασμός της λίστας μας, που όμως αν γίνει σωστά, θα σε ανταμείψει απόλυτα. Αναβιώνοντας ως τάση από τα '00s, έχει κρατήσει τα θετικά στοιχεία εκείνης της έντονης και ιδιαίτερης -στιλιστικά- δεκαετίας. Επίλεξε παντελόνι/τζιν σε loose γραμμή και φούστα ή φόρεμα σε επίσης ογκώδες fit για ένα ολοκληρωμένο look που αποπνέει cool αέρα και αυτοπεποίθηση.

3. Εκκεντρικά χρωματικά combos

Το 2023 όπως είπαμε είναι η χρονιά της τόλμης και της εκκεντρικότητας και ποιος καλύτερος τρόπος από να το πετύχεις αυτό από τα χρώματα; Δε μιλάμε για safe και αναμενόμενους συνδυασμούς με μαύρο, γκρι ή neutral και γήινες αποχρώσεις, αλλά για χρωματικά combos γεμάτα ένταση και ζωντάνια που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να συνδυάσεις κόκκινο και ροζ για αρχή ή αν σου αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις να πειραματιστείς με ένα συνδυασμό οπως αυτός του πράσινου και του πορτοκαλί.

4. Γούνα και sneakers

Οι γούνες τους τελευταίους μήνες έχουν ανέλθει ως ένα από τα αγαπημένα και πιο stylish πανωφόρια του χειμώνα. Μπορεί στο μυαλό μας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με grande εμφανίσεις, όμως το 2023 θέλει αυτό το επιβλητικό κομμάτι φορεμένο με χαλαρά, καθημερινά sneakers. Τα αθλητικά παπούτσια ρίχνουν τους τόνους που δημιουργεί η γούνα και έτσι μπορείς να τη φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί με ένα χαμηλόμεσο τζιν και ένα casual λευκό t-shirt.

5. Τζιν και λάμψη

Για τα τζιν δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού αποτελούν staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας εδώ και αρκετές δεκαετίες. Τα λαμπερά κομμάτια, από την άλλη, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τις γιορτές και όχι μόνο, βάζοντας μία glam πινελιά στην καθημερινότητά μας. Τοπς με παγέτα ή γκλίττερ και metallic παλτά και παπούτσια μετατρέπονται από festive κομμάτια ιδιαίτερων περιστάσεων στους πιο stylish συμμάχους που θα απογειώσουν το αγαπημένο σου τζιν.